2008-08-25 19:22

Våra hundar | December 2007

2007-12-30

Vi har promenerat på Hertsölandet under ett par timmar. Det var en vacker vinterdag, men otroligt lite snö.

Bork i spänd förväntan - får jag sticka snart?

Det var ett egendomligt ljus...

Tina är ingen knähund, men av någon anledning så ville hon sitta i mattes knä på kvällen å då måste hon ju få komma upp trots att hon aldrig är i möblerna i vanliga fall :)


2007-12-28

Under de senaste dagarna har vi fått några bilder från Walle och Benzon.

Walle apporterar ett rävskinn

Walle står för duvor i Hans duvslag

Där är dom (duvorna)

Benzon sover med sin bästa kompis Våfflan som faktiskt är en katt!


2007-12-19

I går pratade jag med Ingemar Roselin. Boomer är nu 62 cm hög och väger 25 kg. Han klarar fågeltagningarna på ett bra sätt och går inte efter. Ingemar ska kolla upp möjligheterna för oss (dem som vill) att komma ner och träna på fält/fågel i vår. Han bedömer att det ska gå bra och menar att vi bör sikta in oss på april månad. Han återkommer med tidpunkt mm så snart han fått det bekräftat.


2007-12-16

Under några härliga förmiddagstimmar var vi nere på Björkskatafjärden tillsammans med våra hundar och Emil Lundberg, som är son till vår granne. Emil är en duktig amatörfotograf och han har länge pratat om att han gärna skulle fota våra hundar. Nu passade det jättebra eftersom vi hade tänkt försöka oss på att göra julkort av våra småisar.

Det var ett magiskt ljus denna härliga söndagsförmiddag. Hundarna var tåliga och poserade villigt


2007-12-10

Idag fick jag uppgifter från Eleonore och Dennis. Bizzy är 61,5 cm hög och väger cirka 24 kg. Bea ligger kvar på sina 60 cm i manken men hon har gått upp något kilo och väger nu 23,2 kg. Eleonore berättade att Bizzy fungerat bra under hösten. Hon har bland annat stått för en ripa och en tjäderhöna. Inga skott är dock lossade eftersom Eleonore inte är riktigt framme med ett fungerande stoppkommando på Bizzy.


2007-12-09

Jag har varit bortrest några dagar men när jag kom hem i kväll mätte och vägde jag Bork. Valparna blev ju 10 månader den 7/12. Bork är 65 cm hög och väger 29,7 kg. Stannar det vid detta, åtminstone höjdmässigt, så är jag nöjd.


2007-12-05

I eftermiddag har vi varit med om nå´t alldelens fantastisk. Vi var inbjudna till invigningen av Fjällnäs slott i Gällivare. Roger har via sitt jobb haft en del kontakter med de två italienska syskonen som köpt slottet och renoverat det för stora summor. Vi åkte vid lunchtid från Luleå och hann en snabb sväng förbi till Håkan och Ragge. De såg ut att ha det jättebra, de är som två polare som trivs superbra ihop. Håkan säger att han är jättenöjd med Ragge. Han är lyhörd och bra på att hålla kontakt med sin husse oavsett om det handlar om att vara med i en dressyrgrupp eller om de är ute och fiskar som de tydligen gör rätt ofta.

Bröderna Bus - Bork och Ragge, poserar i Håkans kök

Här har mamma Tina också kommit med på bild

Framför den öppna spisen hemma hos Håkan och Ragge