2008-09-01 20:21

Våra hundar | Juni 2007

2007-06-24

Hemma igen på midsommardagens eftermiddag

Trots att det var varmt som i Bengalens djungler så tog vi oss ned till fotbollsplanen för att träna lite utställning med de små.

Bork tränar utställning
Tina tränar utställning
Bad efter utställningsträning


2007-06-23

På midsommardagen kopplade vi husvagnen och drog till Alhamn för att umgås med Rogers föräldrar. Där var det som vanligt mycket och god mat och fortsatt härligt sommarväder.

Midsommardag - härligt väder och en promenad ned till båthamnen i Alhamn. Vad säger du husse - kan vi få slänga oss i spa´t nu?

Härligt med ett dopp. Borken plockar av Tina apportbocken gång efter annan och hon har ett otroligt tålamod med honom


2007-06-22

Dagen med stor M som i Midsommarafton. Underbart väder, god mat och dryck, sällskapsspel, gitarrspel och umgänge. Vi firade midsommar hemma på vår altan med Birgittas pappa, bror och hennes två söner med flickvänner.

Midsommar på vår altan i härligt sommarväder


2007-06-21

Da´n före midsommar hade vi fullt upp med att städa undan efter reparationerna i vår matvrå och hall. Rogers kusin Mats har hjälpt oss att återställa ordningen efter "förstörelsen" som blev när vi hade valparna under trappan och i hallen under vårvintern.

Phu, här har vi äntligen fått sätta oss i baren för att koppla av efter städning och återställande av ordningen. Bork och Matte "barhänger"


2007-06-19

I dag fick vi några bilder på Walle där han tränar spårarbete. Här kommer han i full fart med ett rävskinn i ett stadigt grepp


2007-06-18

I dag fick vi den senaste viktuppgiften på Benzon som nu väger 15,2 kg. För vår del avser vi i fortsättningen väga Bork när han "fyller månad", d v s att nästa gång blir den 7/7 när valparna fyller 5 månader.


2007-06-17

I dag har det varit en stor dag för Blixtra och hennes husse och matte. De har varit med på utställning i Gällivare och kammade hem priset som BIR valp, dessutom tog Blixtra 2:a platsen i valpfinalen. Victoria skickade oss domarens bedömning som ordagrant lyder så här:

"Mycket lovande valp. Bra linjer och proportioner Korrekta vinklar. Bra rygg. Passande benstomme. Lovande pälskvalité. Stabil rygg. Utmärkta rörelser helt igenom". Domare Ing-Marie Hagelin

Ni anar inte hur glada och stolta vi är över vår lilla Blixtra, men det är förmodligen inget mot vad Blixtras husse och matte är... :) Vi lyfter på hatten och säger stort GRATTIS!

Victoria och Andreas träffade även Ragge på utställningen. Synd nog hade inte Håkan tänkt på att anmäla Ragge utan var bara där för att titta. Vicktoria tycker att Ragge är jättesnygg. Hon sa faktiskt ödmjukt att om Ragge varit med hade nog inte Blixtra vunnit. Vi tror ju förstås att det hade blivit en väldigt hård kamp eftersom de båda är superfina valpar.

Blixtra får sin domarkritik

Nog gör hon skäl för den fina domarkritiken, snyggingen

Ah, nu börjar jag bli lite less - kan vi inte göra nå´t roligare...

Kolla killen - Ragge har redan övat in utställningsposén perfekt

I morse tappade Bork den nedre vänstra hörntanden. I överkäken är båda de nya hörntänderna på väg fram bakom mjölktänderna - det är förunderligt hur det fungerar. Ute i det vilda kan ju inte hunddjuren vara utan tänder för då skulle de inte kunna förse sig med föda.

Mor och son i sommargrönskan

Nu kan vi inte ta en promenad utan att Bork vill kasta sig i plurret. Här kommer han farande så skummet yr...


2007-06-16

Vi tog en promenad till "våra kullar" efter det att vi färdigställt häckplanteringen. Där fick Tina göra några land- och vattenapporter. Och äntligen lyckades vi få med på film när Bork kastade sig ut i vattnet och hämtade en apportbock. Han är otroligt kavat och inte det minsta ängslig för nya saker som han upplever.

Kolla viken kille

Tina i väntan på att få arbeta lite


2007-06-14

I kväll hörde Dennis av sig och berättade att han vägt Bea. Nu är hon uppe i 17 kg! Vi har inte vägt Bork på ett tag, men han borde vara en bit ovanför 17-strecket. Annars har kvällen ägnats åt lite trädgårdsarbete. Vi har grävt upp våra gamla, ruttna buskar och tänker plantera nya. Kvällen är vacker om än något kylig. Vi har blivit lite bortskämda med värmen under den gångna perioden.

Roger funderar över hur djupt han måste gräva för att plantera de nya buskarna

Tina & Bork är less på att vara ut och kolla på husse som arbetar. Får vi komma in nu?

Om än den riktiga solen lyser med sin frånvaro, kan man alltid njuta av den soliga rosen


2007-06-12

I kväll har vi varit och tränat vatten för första gången för säsongen. Vassen har inte hunnit växa upp ordentligt men det blev i alla fall en bra början. Tina fick göra ett öppenklass- och ett elitklassvatten och löste båda med bravur. Mina två kompisar blev särskilt imponerade när jag som avslutning hämtade Bork och lät honom göra ett unghundsvatten vilket även han löste med bravur inklusive en bra avlämning. Självklart använder jag inga kommandon ännu utan bygger bara på hans lust att hämta saker (i detta fall en mås) såväl på land som i vatten.

Jag vågade inte släppa koncentrationen på valpen när han var i vattnet, därför blev det inget "bildbevis". Däremot kan ni kolla in en filmsnutt på Tina när hon gör elitklassvattnet.


2007-06-10

Under helgen har Tina och Roger gått dressyrkurs för Mattias Westerlund. Tyngdpunkten har legat på stadga och apportering. Birgitta och Bork har varit hemmavid. I det vackra sommarvädret har Bork badat varje dag. Hans Sundberg ringde på kvällen. Allt är väl med Valle (Big Balder). De har kommit en bra bit på väg i alla de grundläggande momenten.

Mattias instruerar med inlevelse och en övertygande pedagogik.

Se en filmsnutt på ett av Mattias inslag rörande ledarskapet

Vi var cirka 20 deltagande hundar mellan 8 månader till Tinas 3 år. Vi höll till på en vackert belägen plats. Det enda som störde lite i den vackra miljön och det vackra vädret var myggen.

Roger och Tina under ett träningspass hos Hunskolan Vision
Foto: Mattias Westerlund

Bork under en av helgens simturer

Matte fuskar med pinnar men Bork gör allt för en frolic

Liten blöt sommarvalp


2007-06-09

I dag har vi fått lite bilder på Sepp (Brix Bart). Vi har också fått mail från Victoria som berättar att Blixtra nu är uppe i 15,5 kg (!).

Våran lille kille som vi fick ha kvar lite längre än de andra. Han har verkligen utvecklats positivt. En riktig snygging. Fler bilder på Sepp på hans egen sida.


2007-06-08

Idag har vi köpt nya bäddar till Tina och Bork och de gillade verkligen sina nya sovplatser

Myyyysigt......


2007-06-03

Så kom den då till, vår första återträff med valparna. Vi samlades i Överkalix alldelens intill älven. Det var en oerhört varm dag, cirka 23 grader i skuggan. Fem valpar med hussar och mattar ställde upp till min, Birgittas och Tinas förtjusning. Det var suveränt roligt att se framför allt Ragge (Basti) och Sepp (Brix) som vi inte tidigare träffat "live" sedan de lämnade oss för cirka 2 månader sedan. Nu är det bara Blixtra, Walle (Balder) och Boomer som vi inte återsett. Visst är vi partiska men det är fina valpar som Tina och Leo presterat. Vi inledde dagen med att var och en berättade hur de upplever sina valpar i vardagen. De berättade oxå vad de jobbar med och flera av dem har kommit riktigt långt, faktiskt betydligt längre än vad vi nått med Bork. Lite av vad var och en berättade om sin valp kan ni läsa under "Tinas avkommor".

Se några filmsnuttar från dagen
Inledningssnack
Vattenövningar
Landövningar

Gänget samlat vid älvstranden för ett "lagfoto". Frän vänster Benzon, Bea, Sepp (Brix), Ragge (Basti), Bork och Tina

Lite rundsnack innan vi börjar dagens aktiviteter. I förgrunden Håkan med Ragge i buren, Göran och Anna med Sepp i bakgrunden

Dennis med Bea

Göran, Anna och Sepp

Här pågår lite träningsaktiviteter

Benzons lillhusse och lillmatte stod ut hela dagen. Det visade sig under dagen att de hade bättre vattenpassion än valparna

En inte helt rättvisande bild av Tina och Ragge men vi tycker att Ragge är väldigt lik sin mor, särskilt när hon var liten valp

Bork var helt slut när vi kom hem och sov i skuggan på altanen hela eftermidda´n