2008-08-25 19:45

Våra hundar | Maj 2007

2007-05-30

Idag är valparna 16 veckor. Vi har fått sms från Benzon som nu väger 13,2 kg. Bork, den lille "klunsen", han är uppe i 16,2 kg. Under de senaste 3 veckorna har han ökat ca 1 kg/vecka. Frågan är hur han ser ut och vad han väger när han är 1 år (52 veckor?). Under vår kvällspromenad tog Tina en rejäl simtur (änder). Döm om vår förvåning när Bork hakade på som om han inte gjort annat. Han simmade helt obehindrat och tryggt. Det är många saker som gör mig imponerad av Bork och det trots att jag hittills egentligen inte haft tid att jobba seriöst med honom. Jag räknar dock med att komma igång på allvar från och med midsommar.

Till söndagens valpträff i Överkalix är det 5 valpar anmälda (Bork, Bea, Ragge, Bart och Benzon). Det kan bli ytterligare en (Bizzy) beroende av hur det går med renoveringen av huset för Eleonore med familj. Vi ser fram emot helgen.


2007-05-27 kväll

Vi har i kväll fått in fyra anmälningar till valpträffen som vi planerar att genomföra i Överkalix nästa söndag den 3 juni. De som anmält sig är Bea, Ragge, Bart och Benzon. Det betyder att det blir minst fem av valparna som får träffas. Vi har ännu inte fått svar från Bizzy så det kan bli sex om vi har tur :)


2007-05-25--27 Pingsthelgen

Under helgen har vi varit i farten på många sätt. Vi har uppvaktat Beas matte Elisabeth på hennes högtidsdag under lördag förmiddag. På kvällen var vi på 50-årsfest, en föredetta arbetskamrat till Roger fyllde "mitt i livet". På söndagen jobbade vi lite med hundarna - apportträning för Tina och lite sitt-övningar och faktiskt också helt opretansiöst lite apport för Borks del också... :)

På söndag kväll var det givetvis lite morsdagsmiddag med Birgittas yngsta son Magnus och hans flickvän. Birgittas äldsta son bor och arbetar i Barcelona och kunde förstås inte vara med fysiskt men fanns med i telefonen.

Moder Tina med Bork till vänster och Bea till höger. Tjusig trio

Vá trist - ska ni åka nu...?

> Hemma hos Bea och hennes matte och husse

Söndag förmiddag - promenad och lite träning

>Bork apporterar

Hej alla barn - var är ni på morsdag? Jag har klätt upp mig och väntar på er...

Magnus flickvän Jenny och Bork i försommarsolen

På söndag kväll fick vi lite bilder på Walle (Balder). Han vägde 16 kg redan förra sönda´n! Så nu känner vi igen Big Balder,

Håkan hörde också av sig på söndagkväll och berättade att Ragge (Brave Basti) nu är uppe i 13,8 kg.

Walle med sin husse Hans

Tjusigt värre. Walle har redan lärt sig att visa upp sig fint


2007-05-20

Då är vi hemma efter en händelserik helg. Vi har varit i Alhamn för att uppvakta Rogers mor som fyllde 75 år 05-19. Samtidigt var det SVK Bottenvikens utställning i Öjebyn/Grans naturbruksskola där Roger ingått i arrangörsstaben. I samband med utställningen fick vi träffa både Bea och Bizzy (Belona) vilket var fantastiskt trevligt. När vi kom hem på söndag kväll hade Håkan, Ragges (Brave Basti) husse, skickat några fina bilder som vi lagt ut nedan. Vi har även fått viktuppgift på Benzon under helgen. Han väger nu 12,6 kg och allt rapporteras fungera väl.

Under helgen fick Bork oxå träffa Gunnar som är Rogers brorsons 10 veckor unga schäferhane

Dennis med Bea till vänster. Han håller också Bork åt fotografen. Till höger Eleonore med Bizzy. Det var verkligen kul att se de tre tillsammans.

Även om det kanske inte framgår av bilden så är de tre jämnstora. Bork är något grövre medan Bizzy möjligen är något högre än både Bork och Bea. Båda tjejerna har börjat få skägg!

Bea poserar tillsammans med husse

Som sagt, det var fest under helgen oxå. Dessa två hamnade "under bordet" (i husvagnen). Till saken hör att husse och matte satt upprätta hela kvällen!

Hemma igen lite slitna efter en händelsrik helg med allt ifrån en lång dag mest i bilen, festande homosapiens och en del skogspromenader med apportövningar för Tina.

Ragge är verkligen snygg. Vi blev jätteglada och stolta över "vår" stiliga kille...

... eller hur!?


2007-05-17 kväll

Fortfarande "syttende maj" - i kväll fick vi mail från Marianne och Johan där de skickade med en bild på Benzon från tidigare i vår när de var på skoterutflykt. Gullig är han "lillkillen" som när vi såg honom för cirka en vecka sedan har blivit riktigt stor.

Roger har pratat med Håkan och Eleonore ikväll. Det låter bara positivt. Håkan, som faktiskt är förstagångsägare av en vorsthe är verkligen seriös. Han har påbörjat alla de grundläggande övningar som vi har planerat att göra med våra valpar. Ragge (Brave Basti) väger 12,5 kg idag.

Hos Eleonore och Patrik med familj är det bara prima liva. Bizzy, som Belona numera kallas har fortfarande lite "stor kostym", men hon är en härlig valp - social och orädd. Patrik vägde henne medan Roger pratade med Eleonore och det visade sig att hon idag väger 14,8 kg. I och för sig inte så förvånande, Bizzy var nämligen den som alltid såg till att hon fick i sig mat före sina syskon :)

2007-05-17 fm

Vi åkte upp till Kronan-området för att rasta hundarna innan vi skulle åka för att hälsa på Birgittas pappa. Här har husse kallat in de små och då sitter de så här fint...

> Filmsnutt

Morfar "mutar" de små med lite godis

Okey då, vi ligger väl här tills ni har pratat färdigt...

"Syttende maj " - Birgittas äldsta son Fredrik fyller 27, Norge har sin nationaldag och Bork och Bea har blivit riktiga tungviktare. Vid 14 veckors ålder väger Bea 12,4 kg och Bork 14 kg! Välmående syskon... :)

Är det någon av de andra valpägarna som vägt sina valpar så är vi tacksamma om ni hör av er. Vi är lite nyfikna hur den övriga syskonskaran ligger till i förhållande till vår Bork.

Gulliga syrran Bea som nu väger 12,4 kg. Här sitter hon på vågen och verkar fundera över vad som pågår

Lite motvillig posering, 14 veckor och 14 kg tung, vad månde bliva?

Här ser Bork extra stor ut eftersom han ligger i framkant av bilden. Många bilder i bädden blir det... :)

Nils Larsson är en riktigt hejare på att fota. Han har tagit många bilder av valparna och nu har han levererat en praktfull spelande tjänder. Kul Nisse, mer bilder vill vi ha!


Den här helgen har det varit "examen" i instruktörskursen som Roger och Saila har arrangerat och genomfört under vintern/våren för SVK Bottenvikens räkning. Det blev en riktigt lyckad helg med roliga och lärolika övningar tillsammans med våra hundar under dagarna och trevlig samvaro med god mat och dryck tillsammas med mattar och hussar på kvällarna.

Bork har naturligtvis varit med även om han och matte fått "hålla sig på sin kant". Bork är inte så bra på det vilket han visade med accuratess under ett uppehåll i dressyrövningarna. Han gick helt enkelt och hämtade några apportföremål från kartongen som de förvarades i. Först kom han med en kanin och därefter med en morkulla. Båda apporterna lyckades Roger "locka" av honom och belöna honom med frolic för den goda prestationen. Bork är verkligen kavat, kanske till och med i överkant, för morkullan fick sig en rejäl omgång innan Roger kunde locka av honom den.

> Fikapaus på Grangärda
> Tina apporterar

Här är kursgruppen i full färd med några övningar som de kommer att ha god nytta av i framtiden när de själva ska hålla kurser

Efter arbete kommer vila...

Sailas snygga strävhårshane Tasse och Bork har hittat samma pinne som de kämpar om

Efter lunchuppehållet var det så dags för nya övningar. Mums, verkar det som att Tina tänker, hon slickar sig om munnen när husse går förbi med apportviltet

På lördag eftermiddag hade Saila ordnat så att ett gäng Breton-ägare kom och agerade dressyrelever så att de blivande instruktörerna fick testa sina kunskaper

När vi kom hem på söndag eftermiddag var Tna såååå trött så hon somnade i en "ostkroksställning" :) i Borkens bur


2007-05-10

Matte har kommit hem och hittar ett fint motiv på sina "barn"


2007-05-09

Idag har Roger träffat Benzon med matte och husse. Det kändes jättebra. Han ser fin ut och det märks att han kommit till ett bra hem. Benzon är lika hög som Bork och han väger idag drygt 10 kg. Han har varit i Luleå på Djursjukhuset för att få sin andra spruta. Det visade sig att även han behövde komplettera ID-märkningen med ett chip.


Benzon i en stillig pose

Filmsnutt på Benzon, Tina och Bork

Vi har också fått en fin bild på Blixtra idag. Hon lever verkligen upp till "kravet" på ett strävhår som tillhör kenneln "Skäggiga damen". Om Viktoria mailar bilden så lägger Birgitta ut den oxå när hon kommer hem.

Filmen på valparna är nu klar. Vi har kallat filmen "En kärlekshistoria" med Tina Kempainen och Leo Roselin i huvudrollerna. Vi tyckte att blev lite kul och med glimten i ögat blev det en passande titel. Jag kunde överlämna ett ex (tre delar) till Benzons matte och husse när de var här idag. Kan ni som har möjlighet att passera Luleå i närtid för att hämta era filmer meddela mig de närmaste dagarna så att jag vet vilka jag ska skicka dem till.


2007-05-06

Roger har vart på Gotland under helgen. När han kom hem ikväll tyckte han att Bork vuxit bara på dessa dagar. Bork har för närvarande lite problem med sina öron. Birgitta var till veterinären i fredags för att vaccinera honom och samtidigt kolla upp varför han kliat sig under de senaste dagarna. Det visade sig vara en begynnande öroninflammation som vi nu behandlar. Bork har fått en "tratt" för att han inte ska komma åt att klia sig och dessutom för att undvika att Tina "hjälper honom" genom att slicka kring hans öron. Det ser redan bättre ut. Vi kollade samtidigt upp tatueringen i örat. Det visade sig att den inte duger. Veterinären "opererade" då in ett chip i stället helt utan kostnad för oss. Som sagt - kolla detta på era hundar oxå. Några av er har gjort det och meddelat oss. Hör av er så snart som möjligt så att vi kan kontakta veterinären och "reklamera" ID-märkningen. Det är inga problem att få det åtgärdat men det måste göras vid Djursjukhuset här i Luleå om vi förstått det rätt.

Med tratt i hundgården

Bork har trots tratten funnit en ny teknik för att ta för sig av grejorna i leklådan.

Marianne ringde i kväll. Det går fortsatt bra med Benzon. Han väger idag 10,2 kg. Vi har pratat med Viktoria och Andreas i Kiruna oxå. Blixtra mår bra och går på i ullstrumporna - härligt att höra.


2007-05-02

Idag är valparna 3 månader. Bork väger 12,4 kg. Håkan har skickat bilder på Ragge (Brave-Basti). Ragge väger cirka 10,5 kg.

Vackert jobbat Ragge. Håkan har berättat "sanningen" - Ragge står för sin hundkompis.

Men visst är han snygg!


2007-05-01

När vi kom hem hade vi fått mail både från Balder, som numer heter Walle och Blixtra. Balder väger nu 12 kg och Blixtra 9,7 kg

Caroline och Hans skickade några bilder på Walle. Här får han prova på att bära på en ripa

Dennis och Elisabeth med Bea och Sigge kom och hälsade på i Alhamn. Vi är glada över att de prioriterade oss före demonstrationerna :). Självklart blev det mycket bus för syskonen. Det var första gången som Bork och vi träffade något kullsyskon sedan de lämnade oss för cirka en månad sedan. Bea är lika hög som Bork men något lättare. Vi blev jätteglada över att se henne. Visserligen är vi part i målet men det lilla vi kan om Vorstehrasen lovade gott när vi såg Bea. Vi började med att fika i stugan hos Rogers föräldrar.

Bork och Bea stärker sig före skogspromenaden.

Här är vi ute och promenerar i skogen. Vi såg faktiskt en tjäderhöna under den stund vi var ute. Vi kan konstatera att både Bork och Bea är frimodiga och tog för sig ordentligt av terrängen.