2009-05-27 19:35

Våra hundar | Mars 2007

2007-03-28 Idag är valparna sju veckor. Jag har vägt dem och lagt ut värdena i respektive valps tabell och i den gemensamma översikten. Denna gång har jag dock inte redovisat den procentuella förändringen utan endast viktökningen. Jag kan heller inte jämföra med Tina eftersom hon inte vägdes vid någon motsvarande tidpunkt. Det är dock glädjande att alla valpar stadigt ökar i vikt. Boomer tuffar vidare och Basti hakar på.


2007-03-27 Idag har Rogers mamma och pappa haft "Jouren" på eftermidda´n. Samma eftermiddag kom Nisse, Rogers kompis över för att fota valparna i dagsljus. Han har tagit massor av bilder som vi så småningom kommer att lägga ut under sidan "bilder.

Här är en av Nisses bilder på Bork.


2007-03-25 Nu är även hanvalparna fördelade. Ingemar, Leos husse, och Hans Sundberg ska ha antingen Big Balder eller Bosse Boomer. Roger och Birgitta tar Bäste Bork. Familjen Kenttämaa tar Benzon. Håkan Hansson tar Brave Basti och Anna Carlenius tar Brix Bart. Vi hoppas och tror att alla kommer att vara glada och nöjda med sina valpar.


Linda och Leo

Erik och Linda som äger Tinas pappa, Mälarens RQ Douglas, kom förbi för att titta på valparna. De har fått en pojke som nu är ett halvår. Han heter Teo, precis som Tinas bror som numer kallas Diesel och ägs av Erik och Linda.

Bea i famnen på sin husse Dennis

Dennis och Elisabeth, som ska ha Bea, var förbi för att titta till sin lilla tjej. Elisabeth hade köpt med en liten "gossefilt" som får ligga i bädden tills de hämtar hem Bea.


Belona och Brix var två av de mera frimodiga

Brix är till och med på väg att utvidga reviret

2007-03-24 Idag har vi för fjärde gången haft valparna ute i det fria. De flesta tyckte fortfarande att det var lite läskigt med kall och fuktig snö. Bea, Brix och faktiskt den blivande "Sörlänningen"? Balder var dock väldigt frimodiga i vårsolen.


Jonathan och Fanny i valplådan. Det har varit full rulle i lådan, men nu är det bara Balder som är vaken och han vill väldigt gärna vara med på bild

Fredrik är en van hundkille. Han är den som ofta är ute och rastar familjens lilla 9 månader gamla jaktspringer

2007-03-22 Nu är det bara två veckor kvar tills valparna ska flytta hem till sina nya mattar och hussar. Våra grannar Jonas och Åsa Pantzare och deras barn Fanny och Jonathan har flitigt följt valparna och deras utveckling. Ikväll kom de förbi igen för att titta hur stora valparna har blivit. Samma kväll fick vi besök av grannarna mittemot, Sjunnesson och deras son Fredrik.


2007-03-21 Idag är valparna 6 veckor. Jag har vägt dem och fört in värdena i respektive valps vikttabell. Utvecklingen forsätter ungefär som tidigare. Det vill säga att den minsta i kullen fortfarande är betydligt större än vad Tina var vid motsvarande ålder. Bosse-Boomer har gjort ett ryck under den vecka som gått. Han var störst när valparna föddes men har legat lite lågt i viktutvecklingen procentuellt sett men som sagt, nu gjorde han ett ryck. Balder som halkade ner ett snäpp har återtagit sin position.


2007-03-20 Ola och Carina kom förbi för att titta på våra valpar. Senare på kvällen fick vi besök av Anna Carlenius, hennes kompis och hennes pappa. Anna och hennes kompis håller på med jägaexamen och nu är Anna intresserad av att köpa en valp.

Här har Karina tagit plats i valplådan och blir genast omsvärmad av alla valparna


2007-03-18 Brix gör sin första spontanapport... :) Stolt och glad tog han bollen och gick med hög svans runt, runt i rummet och visade att han minsann kan det här med apport.


2007-03-18 Nu är fördelningen av tikarna klar. Beauty Blixtra hamnar hos Victoria och Andreas i Kiruna. Bara Bea åker till Piteå och blir Dennis och Elisabeths valp. Den tredje tiken, Bizzy Belona, blir Västerbottensbo hos Eleonore och Patrik. Vi är jätteglada över placeringarna och ser fram emot ett gott samarbete och en spännande framtid tillsammans med valparna och deras hussar och mattar.

Birgittas syskonbarn och syskonbarnbarn kommer förbi en sväng på kvällen för att titta på valparna.

Här sitter Victor och Linn, Birgittas syskonbarnbarn, i "hundgården" med Belona och Bork

Marianne och Johan ville komma tillbaka och titta på valparna en gång till. De har funderat och rangordnat de valpar som de tycker bäst om. Hanhundarna ska förhoppningsvis vara placerade nästa helg.

Här sitter Johan mitt "i stimmet"

Marianne lyfter upp Benzon som så gärna poserar


Lördag 2007-03-17 har Dennis & Elisabeth och Victoria & Anderas varit här på middag. Vi hade en jättetrevlig kväll med trevligt umgänge, god mat och dryck.

Elisabeth och Anderas på ena sidan...

...Victoria och Dennis på andra sidan


2007-03-16 Idag har vi haft besök av två familjer som är intresserade av Tinas valpar; Kenttämaas från Övertorneå och Sundbergs från Norrfjärden.Sundbergs vid våran bardisk


Johanna och Albin Kentämaa med Basti och Bork

Nisse tog bilder på alla valparna. Här är det Benzon som fått sitta modell

Puss på dig brorsan

2007-03-15 Nisse Larsson och hans mamma var här för att titta på valparna. Nisse har en moster till Tinas mamma Alma. Hon heter Akkis. Nisse tog många fina bilder på valparna men vi publicerar de bästa bilderna.

2007-03-14 Idag på valparnas 35:e dag (5 veckor) har vi vägt dem. Aktuella vikter är införda under "Tinas avkommor" och respektive valps sida. Den totala sammanställningen och jämförelsen med Tinas vikt vid motsvarande tidpunkter finns oxå som en länk på sidan "Tinas avkommor".

2007-03-11 Dennis och Elisabeth har varit hit och hälsat på i eftermiddag. De är så oerhört engagerade och intresserade av valparna. Elisabeth har varit i USA under ett par veckor och var givetvis ivrig att få se hur valparna utvecklats under hennes bortavaro.

2007-03-10 Det börjar dra ihop sig kring fördelning av valparna. Jag bedömer att tikarna kan fördelas efter nästa helg, d v s från den 19/3. När det gäller hanarna måste vi avvakta intill Ingemar Roselin, Asch husse, har hunnit välja sin parningsvalp. Jag räknar med att han gjort det senast den 2/4.

2007-03-10

Tiden går. Det är bara dagar till valparna är 5 veckor. De flesta som anmält intresse för valpar har nu varit här minst en gång. Viktoria Karlsson från Kiruna som tingat en tik kommer nästa helg. Sedan är det Asch husse Ingemar Roselin som av naturliga skäl ännu inte sett valparna live. I övrigt börjar det att dra ihop sig. Jag bedömer att tikvalparna kan fördelas efter nästa helg, d v s efter den 19/3. När det gäller hanarna måste vi avvakta intill Ingemar valt sin parningsvalp d v s någon av de första dagarna i april. Som det ser ut idag är det en hane som ännu inte definitivt funnit sitt nya hem. Det är dock några ytterligare som anmält intresse för en hane så det ser bra ut just nu.

Nu börjar valparna bli lite jobbiga så Tina springer "ut ur bild" för att komma undan de vassa små gaddarna

Idag 2007-03-10 har Håkan Hansson från Malmberget varit och hälsat på. Håkan är intresserad av en hane. Han är en ung kille på 33 år som står ifärd med att skaffa sin första jakthund. Håkan har sedan tidigare en vallhund (hane som är 11 år).

Jag har idag 2007-03-09 dristat mig till att försöka karaktärisera respektive valp under länken "Tinas avkommor".. Jag har valt att inte kommentera utseendet/exteriören eftersom det känns lite tidigt.

Idag 2007-03-08 var Eleonore Nilsson med hennes sambo Patrik och hans två barn, Lina och Axel och hälsade på oss, Tina och hennes valpar. Eleonore ska ha en tik så det var naturligtvis Bea, Blixtra och Belona som var i fokus för deras intressen.

2007-03-05 var familjen Kenttämaa från Övertorneå och hälsade på oss, Tina och valparna. De är intresserade av en hane. Familjen har haft strävhår tidigare och det är dax för ännu en.

Hans Sundberg med familj var och hälsade på under eftermiddagen 2007-03-04. De är intresserade av en hane. Det är Hans armar som ni ser på bilderna under respektive valps sida där en man i rutig skjorta visar upp valparna. På kvällen kom "gammelhusse", Gunnar Jackobsson med familj och kollade på Tina och hennes valpar.