2008-08-25 19:23

Våra hundar | November 2007

2007-11-27

Idag kom det några bilder som Anna tagit på Sepp (Brix Bart). De är tagna den 23/11. Sepp ser fin ut och inte minst ser han ut att ha en fantastisk päls. Frågan är väl om han blir tillräckligt stor. Han var 60 cm hög och vägde 25 kg vid 9 månaders ålder. Vi håller dock tummarna för minst 3 cm till.

Hemma på gården i Övertorneå

Rejält skägg, eller strävhårsattribut som det brukar kallas i utställningsprotokollen


2007-11-25

Jägareförbundet Norrbotten har en hundgårdsanläggning som vi kan nyttja ibland. Idag har vi varit där och tränat att gå igenom luckan eftersom den har en annan konstruktion än den vi har hemma.

Bork är inte bangen. Snabbt greppade han läget och fixade både ut och in utan problem. Det vållade inga problem för Tina heller.


2007-11-24

Idag har vi genomfört beväpnad hundrastning i skogarna utanför Luleå.

Tina in action

Bork får gå bakom medan Tina är ute och jobbar

Sedan växlar vi

En stunds vila även om de båda ser ut att vilja ut på jobb igen

En grann dag var det

Tina är i fin form för närvarande

Det ska verkligen bli kul att se vad det blir av unge herrn. Han har börjat lyfta på benet när han kissar men det är nog det enda riktiga tecknet på att han börjar bli "vuxen", utöver vikt och mankhöjden förståss.

På kvällarna jobbar vi lite med de grundläggande övningarna i apportering med Bork. Vi lägger oxå lite tid på att leka och mysa

Vi befinner oss i fasen - ta på kommando, hålla och släppa på kommando. Det går sakta framåt. Det är först de senaste dagarna som jag börjat lägga på kommandon.

Tina har tidigare inte trott sig om att mysa i famnen. Möjligen har hon inspirerats av Bork som verkligen är en myskille

Vi tycker i alla fall att dem är söta


2007-11-19

I helgen har det varit utställning i Kiruna. Blixtra och Walle var de enda valparna från vår kull som ställdes ut. Walle som fick så jättefin kritik i Umeå, fick en slät etta av domaren Irene Korgstad och Blixtra fick "endast" en tvåa. Tydligen tyckte domaren att strävhårig vorsteh ska vara rejält håriga och både Blixtra och Walle var ganska nytrimmade. Till Blixtras försvar kan vi ju säga att domaren ändå hade uttryckt att hon tyckte det var en"ursnygg tik, men pälsen räckte för dagen inte till".

Här har vi de två snygga syskonen Blixtra och Walle uppvisade av Viktoria och Hans

Lilla Blixten i en stilstudie...

...åsså vår Big Balder, Walle som fick så jättefin kritik i Umeå


2007-11-17

I dag fick vi mått- och viktuppgifter på Sepp (Brix Bart) av Anna. Sepps uppgifter är från den 12/11. Han vägde 25 kg och var 60 cm hög.


2007-11-16

I dag har vi fått ett jättetrevligt och positivt mail från "Bezonipoika". Han har varit lite jobbig under en period. Marianne och Johan har fått jobba mycket med hans otålighet och behov av ständig uppmärksamhet. Nu skriver Marianne att det verkar som att någon har bytt ut deras kille mot en mycket trevlig hund som blivit väldigt mycket lugnare, respekterar barnen och springer inte omkull de när de är ute och leker. Benzon har också stått för fågel och Johan har skjutit en ripa för honom som han apporterat med bravur. Kul tycker vi - Grattis till att allt ert slit har gett resultat! Benzon väger nu lite drygt 22 kg och är 62 cm hög. Marianne tycker att han är lite tunn, men han äter som en häst säger hon.


2007-11-12

Idag kom Walles kritik från utställningen i Umeå. Domare var Aina Lundmark. Kritiken lyder som följer - "Utmärkt huvud med bra päls och rätta rasattribut. Passande ögonfärg. Visas i mycket bra kondition. Utmärkta vinklar runt om. Mycket bra tassar. Bra pälskvalitet. Utmärkta rörelser och väl uppvisad. Temperament u a". Belöningen blev 1:a junkk, CK, 2:a bhkl - GRATTIS!

Håkan har också inkommit med sin, som han kallar det, "månadsrapport. Jag citerar Håkans rapport - "Ragge väger 25,5kg och är 66 cm hög. Jakten har gått jättebra senaste månaden, förutom att han har fått smak på att driva hare (med skall dessutom), lite smått irriterande. Han är borta ca 10-15 min och är rätt så trött när han kommer tillbaka så nu skall jag arbeta på att få ur honom dom fasonerna!!. Annars är läget bara bra med oss här i Sikträsk. Det blev ju vinter på en dag när det nu i helgen kom ca en halvmeter på några timmar, så man kan väl säga att jakten är över för i år. Man får väl återuppta träningen igen på riporna i februari när det blivit skare".

Även Ingemar har inkommit med uppgifter på Boomer. Han väger 24,5 kg och är 61 cm hög.


2007-11-11

Igår ställdes Walle ut i Umeå. Caroline och Hans har hört av sig och rapporterat om framgången. Walle fick oerhört bra kritik. Han blev tvåa bland hanhundarna totalt (slagen av endast en vuxen hane) och belönades med Ck! Caroline har lovat skicka ett utdrag av domarkritiken och en bild på "stjärnan". Vi återkommer när vi fått detta. Walle mättes till 64 cm vid utställningen.

2007-11-07

Idag fyller valparna 9 månader. Bea har i stort sett stått still sedan åttamånadersdagen. Hon är dock fullstor och ligger på värden som är väldigt lika Tinas. Bork fortsätter dock att växa. Han väger nu 28 kg och är minst 65 cm hög. Jag hoppas verkligen att det stannar upp nu.

2007-10-19