2008-09-01 20:24

Våra hundar | Augusti 2008

2008-08-31

Stoltheten känner inga gränser...

2008-08-31, kl 19:55
För en liten stund sedan landade den här MMS-bilden in. Våra gulliga valpköpare Victoria och Andreas har givetvis fixat med tårta och gratulationer. Grattis igen till husse och hundar från matte som är hemma och ska jobba i morgon...


Jag fick precis samtal från Roger som var på väg nedför Pirtti efter att ha gått prov både med Bork och Tina. Nu är Tina jaktchampion! Hon fick sin 2:a elitetta med en 7:a på fält och en 10:a på apporten. Vår lilla kille, Bork kan nu börja tävla om cert på utställningar för han kan stoltsera med sin första premie i unghundsklass. Han kammade nämligen hem en 2:a med 6 på fält och 9 på apporten. Gissa om vi är stolta.


2008-08-27

Benzon har varit på sjöfågeljakt med Johan. Vi fick ett mms från Marianne där Benzon apporterade en and med hjärtans lust. Tyvärr var bilden så suddig så det gick inte att använda den. Men Benzon verkar gå från klarhet till klarhet.


2008-08-22

Igår meddelande Viktoria att Blixtra deltagit i ett särskilt prov i eftersöksgrenar och fick en 8:a på vatten en 10:a på spår. I kväll pratade jag med Håkan och han berättade att Ragge oxå deltagit i ett särskilt prov igår. Ragge fick 9 på vatten och 10 på spår. Stoltheten har inga gränser. Av kullens 9 valpar har 6 deltagit vid prov på eftersöksgrenar i sommar och samtliga har gjort oerhört väl ifrån sig. Vi ser verkligen fram emot att få se valparna på fjället i höst. Tack alla ambitiösa valpköpare!


2008-08-15--17

Under helgen har vi genomfört den sista av de planerade valpträffarna. Tina fick med sig Bork, Bea och Bizzy till Arjeplogsfjällen för fältträning. Våra förhoppningar var naturligtvis att finna massor av ripor men så blev det inte. Nåväl, vi fann tillräckligt så att alla valpar fick möjlighet att visa sina takter, och det gjorde dom. Samtliga tre visade att dom vet vad dom är födda till. Dom jobbade energiskt och faktiskt oxå systematiskt. Bea är väl den som går flottast. Hon påminner mycket om Tina i sin aktion. Alla tre presterade några fina fågeltagningar och förhöll sig väl i flog. Samtliga klarade oxå kastapporten på ett bra sätt. Sammantaget fick Birgitta och jag än en gång uppleva glädje och stolthet över våra valpar och deras ambitiösa och duktiga mattar/hussar. Det känns verkligen bra inför den stundande jakt/provsäsongen.

Paus i klorofyllen på väg upp på fjället.Vi hade fantastiskt väder - förmodligen för bra för ändamålet. Det var väldigt torrt i markerna och oerhört varmt under dagarna.

Bork står för, som det visade sig, en tjäderkull

Vi jobbade ett tag med tjäderkullen och tog en välförtjänt rast efteråt.

Matte och Bork har kramstund på fjället.

Här har Dennis bjudit Eleonore på medhavd dryck efter en jättefin fågeltagning av Bizzy.

Gruppen vilar ut. Från vänster Helene med Aya, Eleonore med Bizzy, Birgitta med Tina och Bork samt Dennis med Bea.

Tina fick chans att visa ynglingarna var skåpet ska stå, och det gjorde hon med bravur.

Husse och Bork i den vackra omgivningen.

Tina har fåglar

En i luften

Husse och Bork pustar ut

Tina tar igen sig

Dennis och Roger fixar palt till gruppen

Visst är det vackert på fjället!

Eleonore fyller på vätska

Och det gör Dennis och Bea oxå :)


2008-08-10

Ingemar Roselin meddelade idag att Boomer under helgen genomfört ett särskilt prov i ökl eftersöksgrenar med betyg 10 på både spår och vatten - stort grattis!


2008-08-09--10

Under helgen har vi deltagit i ripinventeringen i Jokkmokksfjällen. Det är andra året för mig och Tina. Bork fick följa med för att "se och lära". Vi fann lite fågel men det är nog som forskaren Maria Hörnell-Willebrandt säger - det ska fortsatt vara nedgång i ripstammen i Norrbotten fram till 2011. Shit, vi som har B-kullen i bästa åldern för inskolning.

Vi är framme vid samlingsplatsen. Owe möter upp med 4-hjulingen som han transporterar ut prylarna med.

Efter några km marscherande kom vi fram till "dukat bord". Owe och Stefan hade åkt upp dagen innan och rest lägret. Dennis med Bea poserar framför tältkåtan.

Owe hälsar välkommen på traditionsenligt sätt.

Under kvällen satt vi ute och eldade och laddade för den första inventeringsdagen. Tina och Bork i förgrunden. Täckena är på mest för att skydda mot insekterna.

Som vanligt blir det lite sent den första kvällen vid elden.

Här har Tina fåglar. Lägg märke till Borks sekundering.

I avancen bröt Tina ut mot myren och här är fåglarna i luften. Husse har pipan i munnen och Tina sätter sig så som hon nästan alltid gör. Hon gick väldigt bra under helgen trots skendräktighet.

Dennis har fört protokollet efter fågeltagningen.


2008-08-08

080808 - efter vad vi har förstått så är det en lyckad sifferkombination. Vi kan bara hoppas att det ger lycka också vad gäller fågeltillgången i höst. Husse åkte iväg på ripinventering idag å med sig har han både Tina och Bork. Vi får se hur det går med "ynglingen"...

I dag har vi fått några bilder från Brix Bart (Sepp) som har varit till Norge och fiskat. En riktigt stilig kille.

Vår lilla "svartskalle", är forftfarande den kille som är mörkast i ansiktet. Snygg är han i alla fall å kanske är han en inte en fågelhund utan...

...en fiskare :)


2008-08-07

Vi har haft lite problem med bildbearbetningen under en tid, men nu fungerar allt igen. Vi fick några bilder på Benzon häromdan. Marianne skriver och berättar att det fungerar bara bättre och bättre med hundhållningen i familjen. De har gått en del dressyrkurser med Benzon och Marianne beskriver så målande om hur hon och vår lillkille har blivit ett riktigt tajt team.

Inte går det att ta miste på att de är bröder, Benzon och de andra grabbarna i klanen

Här verkar Benzon ha gett upp spelet med strandbadminton


2008-08-02

Jag har varit in på SVK Malmfältens hemsida och kollat anmälda ekipage till Riksprovet 2008. Snacka om att vi känner oss stolta över så ambitiösa valpköpare. Stormkullen kan stoltsera med fem anmälda i unghundsklass och så naturligtvis Tina i elitklass. Det ska bli oerhört spännande att följa provdagarna på plats - lycka till allihopa!