2008-08-25 19:17

Våra hundar | Februari 2008

2008-02-28

Pitegänget har kört lite spontanträning under vintern. I kväll var det sista passet för denna gång och temat var utställningsträning. Dennis och Bea har deltagit flitigt medan det var premiär för husse och Bork. Ann och Robert Lundgren höll i programmet. Som vanligt när dessa nestorer i sammanhanget står för innehållet blir det oerhört bra. Normalt är det Birgitta som ställer ut våra hundar men i kväll hade hon giltig frånvaro varför jag fick ta hand om Bork. Det gick bra på det stora hela och det som var särskilt kul var att se Dennis och Bea briljera i "utställningsringen".

Bork och Bea förbereder sig .......

Ann Lundgren i gul tröja instruerar tikgruppen


2008-02-23--24

Årsmöte i SVK Bottenviken. Fantastiskt stor uppslutning på mötet som avslutades med en föreläsning på temat "Jagar hungriga hundar bättre". Kvällen avslutades med pub, middag, mingel och trevligt umgänge.

Bork den lilla rackar´n tog genast chansen och hoppade upp i sängen - bor man på hotell så ska man väl nyttja bekvämligheterna...

Tina däremot är en väluppfostad tjej - hon la sig snällt och lydigt på sin egen bädd

Stor uppslutning på årsmötet

Mötet avslutades med en föreläsning om föda för arbetande hundar

Även under middagen var det stor uppslutning

Dick tittar fram bakom Mette. MIttemot Kurt och Karin

Barbro och Ulf i förgrunden

En av våra domare - Kurt Nilsson berättar en rolig historia. Sambo Karin verkar road

Efterfest

Har ni fest eller? Bork fick ligga i dörröppningen och titta på...

...medan Tina var i händelsernas centrum

Tina som i vanliga fall inte är någon knähund, fann sig väl tillrätta i famnen hos Nils

Här är det föreningens kassör, Tommy som försöker knycka sig en puss av Tina


2008-02-23

Idag har vi fått bilder på Walle som redan vid ett års ålder klarar av att apportera räv - bra jobbat Hans och Caroline!

Kolla Walle - ska du hämta den där?

Jajamen, verkar inte vara några problem - räven är ju nästan lika stor som Walle

En liten utställningspose på Walle 1 år - snygg!


2008-02-22

Fredag kväll - härligt för både hundar och människor. Nu njuter vi av kvällen och laddar för morgondagens årsmöte i vorstehklubben.

Nu har Bork kommit på en ny lek - leka tidningsbud, då kan man kanske få en godbit om husse är gó...

Har du läst dagens tidning husse?

Jag går ett ärevarv bara för att försäkra mig om att ni har sett mig...

Mamma Tina är lite mer rutinerad - jag ställer mig här och ser snygg ut, då får jag säkert nåt...


2008-02-20

Idag kom en uppfriskande rapport från Ingemar och Boomer. Allt ser bra ut och dessutom går det bra. Ingemar framhåller att allt går så "enkelt" med Boomer och det är verkligen kul att höra. Boomer väger 25,5 kg och är 62 cm hög.


2008-02-19

Under stavgångspasset ikväll imponerade Bork rejält på husse. I becksvarta mörkret (Bork hade "lyshalsbandet" på sig) stod han för en kanin som satt i en bur på en villatomt. Jag kunde ta mig fram till honom och ge honom beröm. Jag känner till platsen sedan tidigare eftersom Tina "hälsat på " kaninen, så jag visste vad som var på G trots att jag inte såg något. Nåväl, kaninen rusade in i kaninhuset för att ta skydd efter en stund och Bork satte sig direkt på kommando!


2008-02-18

Idag fick vi uppgifter från 1-årsdagen av Bizzy. Hon väger 26 kg och är 62,5 cm hög. Eleonore framhåller att Bizzy inte är "tjock", hon är dock en stor tik.


2008-02-16

En härlig vinterdag, nästan som att våren redan hade anlänt. Vi åkte ut till Antnäs, en bit utanför stan, tillsammans med våra grannar Stefan och Johanna. Där spände vi på oss skidorna och åkte ett par timmar i det vintervita landskapet, men med en sol ovanför oss som lovade att våren inte var allt för långt borta.

Här är vi på väg ut i spåret

Väl framme där vi tänkte raste så visade det sig att vi inte var ensamma - en ko stod mitt i landskapet. Inte riktig, men väldigt naturtrogen... :)

Ops, här blev det plötsligt två kossor på samma bild...

Johanna med deras två settrar Wille och Wilda

Roger fixar lite fika och hundar är gärna med och kollar

Stefan och Roger njuter i den tidiga vårsolen


2008-02-14

Alla Hjärtans Dag - Husse har stuckit till Stockholm på jobbuppdrag och matte är på After Work med sitt jobb - hur kul är det...

Nåväl, Bork har varit på trimmning idag och Tina var på trimning i förrgår - nu är dem så fruktansvärt lika varandra så vi har svårt att skilja på dem. Det enda som skiljer är kulor eller inte kulor...

Så här såg charmtrollen ut före trimning. Men det är nödvändig att trimma om dom ska vara tillräckligt snygga för utställning i maj. Bork till vänster och mamma Tina till höger.

Efter trimning - lika som bär - Tina till vänster och Bork, som vanligt, i framkant :)


2008-02-10

Bork har lite problem med sina tassar, han biter och slickar på dom så att det har blivit lite rött mellan "tårna". Vi har varit till veterinär som tyckte att det inte var nåt att oroa sig för, men vi fick ett schampo som ska tvålas in två gånger i veckan i tre veckor. Här sitter killen och väntar på att medlet ska verka och sköljas bort. En tålmodig liten krabat...


2008-02-09

Den här helgen har gått i en härlig lunk. Vi har varit ute mycket med hundarna och dessutom hunnit med att roa oss. Lördag kväll var vi på realeseparty med Gunnar Sundströms gäng Swinging Doors. Det är alltså Rogers kpmlstr (kapellmästare:) i Willy & the Poolboys. Gunnar har flera konstelationer igång varav W & the Poolboys är ett av dem.

Bork 1 år på sin plats under trappen

Det var lite kul att ta den här bilden eftersom vi har samma motiv på Bork när han är sex veckor som vinjett på gästboken (se nedan).

Bork 6 veckor på samma plats under trappen. Lite mindre var han här, kunde faktiskt ta sig ut mellan trappstegen. Det kan vi lova går inte idag :)

Tina och Bork vid kullarna

Söndagskväll i "timmerkojan", mysigt efter att ha varit ute och kommer hem och lagar god mat...

...Minis myser också


2008-02-07

Posering på ettårsdagen. Lite lurvig, men till veckan ska båda två plockas

Idag fyller valparna 1 år. Det känns lite overkligt men tiden går fortare med åren. Det kan jag som nestor i gruppen hussar och mattar till valparna intyga. Nåväl, det har varit ett fantastiskt år. Vi har sett alla valparna live och på det hela ser det bra ut. Några stjärnskott (certhundar) ser det definitivt ut att bli. Alla verkar sunda mentalt och det är allra viktigast. Några har redan visat jaktmognad vilket är jättekul. Det ska bli oerhört roligt att följa dem under det år som kommer.

Jag har varit lite enträgen och jagat mått och viktuppgifter varje månad under valparnas första levnadsår. Nu är vi i mål i det avseendet. Jag ska göra en graf över vikt och höjdutvecklingen för var och en av dem men även en sammantaget för kullen vid födseln, 4 veckor, 8 veckor och sedan varannan månad fram till 1 år.

Jag har fått några uppgifter från 1-årsdagen enligt nedan. Jag hoppas att det kommer fler. Bork väger 31 kg och är 65 cm hög. Ragge väger 29 kg och är 67 cm hög och Bea väger 25 kg och är 59-60 cm hög. Det är facinerande att konstatera att Ragge (Brave Basti) var minst när han föddes och nu störst vid 1 års ålder!


2008-02-03

Vilken härlig februarisöndag det har varit idag. Vi packade ned lite matsäck, tog på oss skidorna och åkte ett par timmar på Björkskatafjärden alldelens nedanför oss.

Matte "hasar" på isen och hundarna har spring i benen

Bork är alltid "steget före"

Husse och hundar

En glad vintervalp i full galopp...

Matte är inte världens mest vana skidåkare, här tränar hon "utförsåkning" på kullarna för att klara en vårtripp till fjällen

Vi skrattade gott när vi packade upp vår matsäck ett par hundra meter från hemmet, men gott var det med varm choklad och mandelskorpor... :)

2008-02-01

Thank´s god, it´s friday. Hundar och människor mår gott och kopplar av.

Husse och Bork har "landat under bordet", Tina kollar hur det står till...


2008-01-27