2008-08-25 19:19

Våra hundar | Januari 2008

2008-01-27

Några vinterbilder tagna längs den runda där vi oftast rastar våra hundar. På vardagarna är det ju mörkt när vi går rundan men så här mitt på dagen går det att få några snöiga livebilder.

Bork i full galopp

Det är cirka - 20 grader så det vill på att isa i pälsen

Bork och Tina på stigen i sagoskogen

Jo, vi kallar den för sagoskogen - är det inte lite John Bauer över miljön?

Samma stig

Samma skog med en solbelyst grantopp

Nu är vi ute ur sagoskogen


2008-01-26

Idag har vi tagit fyra-generationsbilder på "våra" hundar. Diana, Tinas mormor är ju på sitt 15:e år så vi inser att det gäller att passa på innan hon faller ifrån.

Det är verkligen dubbelbottnat att träffa Diana. Det är smärtsamt att se och inse att hon är så gammal samtidigt som det är skönt att se att hon är så relativt fräsch och mår bra hos Käthe och Thomas där hon nu bott i flera år.

Här är det Tinas mor, Alma med sin mor, tillika Tians mormor, Diana.

Det är inte så lätt att se att Diana erövrade cert på utställning och att hon i sina bästa år gick flera dagar på rad på fjället.

Här sitter dem alltså - från vänster Bork, Tina, Alma och Diana. Jag grämer mig över att jag inte kom ihåg att ta bort kopplen från dem. Det ser lite slarvigt ut.


2008-01-24

Sepp har varit i Luleå och hälsat på och naturligtvis passade vi på att kolla in vår "lillkille". Och det är klart, jämfört med Bork är han en liten kille men som sagt innanför rasstandarden är han. Sepp är proportionerlig, har bra päls och en passande benstomme. Han är oxå av den kvadratiska typen, d v s att han är i stort sett lika hög som han är lång.

Tyvärr blev bilden lite mörk men det framgår tydligt att Sepp är en snygging

Bork till vänster, Sepp till höger och visst ser man att Bork är ett nummer större, om det nu är bra eller dåligt?


2008-01-16

Anna, Sepps matte, skickade mått/viktuppgifter idag. Sepp är 62 cm hög och väger 26 kg. Jag blev jätteglad för det innebär att alla valpar nu är innanför rasstandarden avseende formatet.


2008-01-13

I dag har vi äntligen fått möjighet att träffa vår Big Balder som numera heter Walle. Han är en jättesnygg kille, reslig och väldigt social. Vi mätte och vägde honom och det visade sig att han är 63 hög och väger 30 kg. Kul att Hans, Caroline, Anna och Maja hälsade på så vi fick umgås en stund både med familjen och Walle.

Caroline är jätteduktig på att ställa ut. Här ställer hon Bork fantastiskt fint

Roger och Hans gick ned en sväng på våra kullar för att ta lite bilder på mor och söner. Walle, Bork och Tina

Maja är, så liten hon ändå är, väldigt van vid hundar. Familjen har sex hundar hemma. Tina tyckte det var mysigt att lära känna den lilla hundtjejen.

Här är Maja och Walle på väg hem. Maja hade fått en jättefin regnkappa och hatt från Frankrike (där hennes mamma kommer från) å då måste den ju på - även om det är vinter ute :)


2008-01-12

Lördag förmiddag och en helt underbar vinterdag. Den snö som kommit under natten låg tung och mäktig på träden när vi gav oss ut på en liten runda vid Hertsöträsket. Vi såg en hel del spår efter orre. Dessutom var det flera orrar som lyfte och flög över oss när vi vandrade över myrarna.

Här är det Bork som är ute på "sök"

Här ser det ut som att Tina har nå´t intressant på gång


2008-01-11

Första arbetsveckan efter en lång och skön julledighet är avverkad. Fredag eftermiddag hade vi och hundarna lite AW och njöt av den stundande lediga helgen

Borks roligaste lek är att leverera skor till husse. Då kan han, om han har tur, få en liten go´bit i belöning

Så här kan det se ut när Bork har fått hålla på ett tag med sin favoritlek... :)

Bork är en otrolig matfinnare, man får aldrig glömma att stänga dörren till "skafferiet", då kan det gå så här. Avslöjdad med "fingrarna i syltburken" :)


2008-01-09

Några fler uppgifter från 11-månadersdagen har inkommit. Ragge är 67 cm och väger 27,5 kg och Blixtra är 61 cm och väger 24 kg.

Håkan och Ragge poserar på sjön nedanför huset gissar jag?

Ragge bor i ett Vorstehparadis. Mitt i naturen med ripor och tjädrar runt knuten. Vi vet för vi har varit och hälsat på.


2008-01-07

Idag fyller valparna 11 månader. Vi har fått mått och viktuppgifter på Boomer (62 cm och 25,3 kg) och Benzon (62 cm och 24,4 kg). Bork håller mått och vikt som vid 10 månader (65 cm och 29 kg).

Bork och Tina tar igen sig efter 30 minuters jobb. Två harar på fötter var allt i viltväg denna dag.

Samma situation bara lite mer "closeup"

Hemma igen, nyätna och nöjda med dagen