2008-08-24 17:25

Våra hundar | Maj 2008

2008-05-12

Nu är vi i flyttagen. Det innebär att hemsidan kommer att ligga lite lågt till en bit in i juni då vi är på plats i nytt boende och förhoppningsvis med en uppfräschad layout på hemsidan.

Bork hänger med i flytten

Tina är lite mer skeptisk men hakar nog på ändå


2008-05-09--11

Under helgen (fredag-söndag) har vi deltagit i SVK Bottenvikens instruktörsutbildning vid Grangärda som ligger vid Mockträsk inom Bodens kommun. Mathias Westerlund, Hundskolan Vision, var instruktör. Han guidade oss igenom såväl teori som praktik på ett mycket pedagogiskat och förtroendeingivande sätt.

Roger med Bork och instruktören Mathias Westerlund i förgrunden, elevgruppen i bakgrunden.

Mathias inledde med att hälsa på alla deltagare, i detta fall SVK Bottenvikens ordförande Torulf Johnson med Arja. Självklart ingick en "besiktning" av hundarna i hälsningsceremonin.

En koncentrerad elevgrupp med Mockträsket i bakgrunden.

Mathias i samspråk med eleven Anna-Karin. Mathias sambo Anna till höger.

Mathias instruerar. Torpet Grangärda i bakgrunden.

Mer instruktioner....

Saila Suorsas Talisker lyssnar oxå uppmärksamt.


2008-05-10

Wilma, som bor granne med Andreas och Victoria har ställt ut Blixtra idag på en inofficiell utställning i Kiruna. Utställningen anordandes av SSRK och Wilma med Blixten ställde upp i gruppen "Barn med hund". Wilma har följt våra valpar, och särskilt då Blixtra förståss, ända sedan de föddes och det blev klart att Blixtra skulle bli "Kirunabo" och granne med Wilma.

Victoria har berättat att Wilma har otroligt bra hand med Blixtra. Att hon orkade ställa ut en så stor och ganska livlig hund som Blixtra är var verkligen kanonbra gjort. Victoria berättar också att Blixtra lyssnar uppmärksamt på Wilma som är riktigt bra på att säga till när Blixten blir allt för busig.

Två koncentrerade tjejer i ringen

Här är det uppvisning av alla sorters raser, Wilma och Blixten vid den röda pilen


2008-05-05

Ett utdrag av sammanställningen av resultatet från utställningen i Piteå 20080504 som jag kopierat från SVK Bottenvikens hemsida är en fröjd att läsa.

Domare: Hans Rosenberg, Sverige

Strävhårig Vorsteh
CK, BIR, BIS 2, Big-Balder, ägare: Hans Sundberg
CK, Bäste Bork, ägare: Roger Kempainen
CERT, Strävsam Kaliber, ägare: Nils Karlsson
CK, BIM, SUCH Tina, ägare: Roger Kempainen

BIS Avelgrupp, SUCH Tina
BIS Uppfödargrupp, Roger Kempainen


2008-05-04

Vilken dag! Tina och fem av hennes valpar gjorde dundersuccé vid SVK Bottenvikens utställning i Piteå/Öjebyn denna underbara majdag. Hela 74 hundar var anmälda varav strävhåren utgjorde cirka 20. Som vanligt var det de unga hanarna som var först ut. När domaren, Hans Rosenberg, hade gjort sin bedömning stod Walle först tätt följd av Bork. Även Sepp klarade sig bra. Walle och Bork belönades med ett första pris och Ck. Sepp fick en slät etta. I tikklassen kom Bizzy och Bea att hamna främst, båda belönades med en etta och Hp. Tina ställdes ut i championklass och belönades med en etta och Ck. I avels- och uppfödarklass fick kullen en etta med Hp. I konkurrens med två korthårsuppfödningar och en münsterkull gick Tina, Walle, Bork, Bizzy och Bea segrande ur "striden". Kullen belönades med BIS i både uppfödar- och avlesklass! Snacka om ett stolt gäng som posserade efter dagens slut. Birgitta och jag känner oss överväldigade av dagens resultat och riktar stor tacksamhet till våra engagerade valpköpare.

Eleonore finjusterade Tina och alla valpar inför bedömningen

Nestor Tommy Andersson, alltid intresserad när det är dags för Vorstehaktiviteter, kollar läget med husse och Bork inför dagens övningar

En förväntansfull Bork....

Våra tre hanar i ringen, från vänster Walle, Sepp och Bork

Domaren Hans Rosenberg kollar in Walle, det visade sig räcka oerhört långt

Matte och Bork gjorde oxå väldigt väl ifrån sig

Bork var som vanligt helt lugn, ja rent av cool inför domarens granskning

Här står dom, de snyggaste unghanarna Walle och Bork

Det är en merit att få vara i samma ring som Nils Karlsson, i detta fall med hans snygga Strävsam Caliber (Kulan). Visst är dom lite lika - Fan vet om inte Tina varit och slarvat :)

Hur stolt kan man bli? Walle har precis besegrat sin mor i BIR-kampen - grattis!

Eleonore och Bizzy - välförtjänt främst i ledet bland ungtikarna med en etta och Hp - stort grattis!

Bea och Dennis - ännu en välförtjänt etta med Hp grattis!

Walle knappt 15 månader och BIS 2:a bland 74 hundar - supergrattis!!

Dags för ett lagfoto - Birgitta och Tina, Caroline med Bork och Walle, Eleonore med Bizzy och Dennis med Bea - något att vara stolt över!

Vi kunde inte låta bli att lägga upp en del av utmärkelserna från dagens utställning - Ck för Bork och Tina, BIM för Tina mot Walle, 2 x Hp i avels- och uppfödarklass och BIS i avles- och uppfödarklass - detta kunde vi inte ens föreställa oss vid gårdagens genrep - tack igen alla underbara valpköpare!


2008-05-03

Genrep på grusplanen hemmavid inför utställningen i morgon.

Bork och matte - blivande radarpar :)

Matte och Tina känns tryggt


2008-05-03

En riktigt härlig MMS-bild landade in från Blixten och CO. De är vid Tsu Tsa-sjöarna och pimplar. Blixten väljer att gona in sig på renhuden istället för att pimpla :)

Här i stan har vi också fantastiskt vårväder, men inte riktigt lika mycket och framförallt inte lika vit snö... :)