2009-02-08 14:48

Våra hundar | November 2008

2008-11-29

SVK Bottenvikens styrelsemöte i Arvidsjaur

Årets sista styrelsemöte var förlagt till Arvidsjaur. Tanken var att kombinera mötet med en jakt för styrelseledamöterna. Vintern hade anlänt och det var ganska mycket snö och rejält kallt, cirka - 20 grader, när vi samlades för en kollektiv rävjakt på lördagsmorgonen. Fyra rävar sågs och ett skott avfyrades.

Här är några av styrelseledamöterna på gården hos Dick Skarin där vi samlades för en värmande kopp efter jakten.


2008-11-28

I vårt vackra vita vinterland...

Vi gick en promenad på ett skoterspår som ligger alldelens brevdvid vårt hus. Sen blev det mindre kul för då städade matte hela huset. Vår målare har precis gjort färdigt på övervåningen och lite rester som var kvar i köket se´n i somras. Fint blev det i allafall och matte har gjort lite adventsmysigt också.

Det här spåret har vi inte lagt märke till tidigare, det var ett jättebra rastningsstråk alldelens bredvid vårt hus

Skönt att få städa undan efter "reparationstrupperna" och göra lite adventsmysigt, synd bara att inte husse och Tina är hemma


2008-11-25

Anna har idag svarat på mina "utvärderingsfrågor" och passade på att skicka några fräscha bilder på Sepp.

Sepp in action på fjället hösten 2008


2008-11-22

SVK Malmfälten/ÖNFK:s utställning i Kiruna

Totalt deltog 74 hundar vid utställningen varav 29 var från våra raser (13 strävhår). Domare var Vigdis Nymark från Norge. Både Bork och Bea deltog. För Bork var det andra gången i jaktklass och för Bea var det premiär. Framgångarna för Storkullens kennel fortsätter. Både Bork och Bea fick sina cert! Bork vann hanhundsklassen och Bea blev tvåa i tikklassen. Således blev det en suverän helg. Kryddan på moset blev en härlig lördagkväll med god mat och dryck hos familjen Karlsson - stort tack för det.

Birgitta och Bork förbereder sig. Domarens kritik över Bork lyder - "Stor, kraftig hane av utmärkt typ. Rastypiskt huvud med ett bra uttryck. Fint ansatta öron. Bra hals. Bra överlinje, dito underlinje. Välvinklad bak, lite svag mellanhand. Trevligt temperament. Prima päls. Alla tänder på plats. En framtand något skev. Effektiva rörelser". Bork har nu två raka cert på två försök och av två olika domare!

Dennis och Bea i ringen. Tyvärr fick jag ingen bättre bild men vad gör det när vi vet att hon fick sitt cert!


2008-11-16

Fasanjakt

Hans Sundberg, husse till Stormkullens Big-Balders (Walle), bjöd in mig till jakt på hans marker där han under flera år satt ut fasaner. Det kändes helt fantastiskt att en novemberdag med besvärliga (isiga) förhållanden kunna jaga och få så många chanser på fågel för hundarna som vi fick under dagen. Jag är supernöjd med både Tinas och Borks prestationer under dagen.

Markerna är belägna i huvudsak längs norra stranden på Persöfjärden. Här är Hans på väg fram till hans "rödskinn" Chicko som har fasaner i vassen.

Tina har fåglar

Här kommer hon med en grann fasantupp

Dags för avlämning

Hans har fällt den första fågeln för hans unga pointertik

Bork sitter efter en fågelsituation där det var mer än 5 fasaner inblandade. Dom gick dock upp innan jag han resa med Bork så det blev inget skott.

Tina levererar ytterligare en fasantupp efter ett riktigt förtjänstfullt arbete på löpande fasaner.


2008-11-15

Stormkullense Bara-Bea på jakt

Dennis skickade en bild på Bea efter en framgångsrik jaktdag

2008-11-15 Utställning i Umeå

Så var det dags för utställning med förhoppning om att bärga Borks första cert. Det som var särskilt intressant var att det var Ann Carlström som dömde och då visste vi att det oavsett hur det gick så skulle vi få en fin värdemätare på var Brok står exteriört. Nu vet vi - Bork blev bästa hund i Jaktklass och erövrade sitt första cert!

Domaren Ann Carlströms utlåtande om Bork

"Utrmärkt typ, kraftfull hane med trevliga proportioner. Maskulint huvud med mycket bra längd och väl ansatta öron. Utmärkt hals- och överlinje. Välkroppad, väl vinklad. Passande benstomme. Rör sig bra bak, utmärkt från sidan. Utmärkt pälskvalitet."

Birgitta och Bork in action. Jag är verkligen stolt över Birgittas förmåga som "handler". Ann Carlström till höger. Den andra kvinnan är en domarelev.

Bilden är lite mörk men visst är han stilig:)

Ann Carlström gav Bork väldigt fin kritik. Här är hon på väg att lämna över rosetter och hederspris till matte och Bork.

Här går Bork mot Strävsam Caliber om bästa hanhund. Caliber vann men det är helt ok att losa mot honom. Han är champion sedan tidigare och dessutom är han verkligen en snygg hane.

Två stolta ekipage

Vid utställningen träffade vi en av de hanhundar som jag överväger att para Tina med - SUCH SJCH Virok.


2008-11-03 Mitt första strävhår har gått ur tiden

Mitt första strävhår, Bonus Callés Diana, har gått ur tiden idag. Hon blev femton år i augusti. Under de senaste åren har hon haft sitt hem hos en underbar famil. En dag som denna är hela mitt hjärta full av tacksamhet till Käth och Tomas som gett Diana så fina år på slutet och som hållit mig informerad längs vägen.

Käth och Diana (April 2008)

Jag kommer alltid att minnas Diana som en lugn och stabil hund. Hon var oerhört trofast och en god jakthund. Hennes minne och blod lever vidare genom Tina och Bork, hennes dotter-dotter och dotter-dotter-son.

Från vänster Stormkullens Bäste Bork, Tina, Bonus Callés Diana och Stormkullens Alma


2008-11-02

En lugn helg i hemfridens tecken, men som vanligt fanns tid för lite egen motion och hundträning. Vi gick en långpromenad i det vackra höstvädret med Tina och Bork och passade på att köra några apportövningar.

Tina fick följa med när husse lade ut dirigeringsapporterna. Bork passade på att hitta några järpar vid vägkanten.

Bork och Tina försöker kolla var husse lägger apporterna i det tillämpade momentet

På väg ut ur skogen med Borks sista apport