2009-09-10 21:17

Våra hundar | Augusti 2009

2009-09-01 Stolt Ragge

En väldigt dålg MMS-bild, men vi kan ju inte låta bli att berätta att Håkan Hanssons Ragge har fått ett första pris i öppen klass på viltspårprov - Grattis Ragge!

2009-08-31 Bildsvep på både stora och små Stormkullare

Jag tror att Clivia skojar med oss när hon berättar att hon gått spår med sitt lilla "vildsvin", kanske är det ett tryffelsvin som letar svamp :)

...men helt klart har han fått en föraning om vad det innebär att spåra

Tinas mamma Alma och lilla Camira som ju är ett barn-barn till Alma

Här har Chilli hjälpt till att skörda Pias sockerärter, man kan nästan se att hon känner sig avslöjad...

Pia och Tommy skriver att Chilli i det här läget liiknar en liten älgkalv - å det kan vi väl hålla med om :)

Snygga storasyster Bizzy-Belona - ingen soffpotatis precis...:)

B-kullens stiliga pappa Leo...

...åsså sonen Boomer in action på Öster Malma

Boomer sekunderar pappa Leos "vargstånd "

Boomer på en av sommarens framgångsrika utställningar

09-08-31 Till Minne...

Nils med vår lilla Chicco Carlito i tryggt förvar innanför skjortan

Vi vill hedra minnet av Nils Karlsson, uppfödare av och husse till Strävsam Caliber som är pappa till Tinas 11 valpar som hon födde i slutet av juni.

Vi har haft turen och glädjen att ha fått lära känna Nils. En kompetent, hjälpsam och oerhört social kille. Han har följt med på hela resan från parning, till tiden som Tina gått dräktig och under valparnas tid hemma hos oss i valphagen.

Tack Nils för allt du gav - det blev bara allt för kort tid som vi fick ha dig som vän.

Roger, Birgitta, Tina och Bork

2009-08-24 Hälsning från "sörlänningarna"

I dag kom en hälsning från två av våra "sörlänningar" - Criss och Chippen. Criss har varit i svampskogen och vad vi förstår, mer saboterat än varit till någon hjälp :). Bjarne berättar att Criss är en orädd och framåt valp med mycket bus och spring i benen. Chippen fortsätter att växa och Roger skriver att han är trygg och verkar trivas bra på gården. I helgen fick vi också en sms-rapport från Copi som också han växer och står i . Raul rapporterar att det går inte lika fort med skäggväxten som med viktökningen, men att skägget kommer det kunde vi se på filmsnutten som han skickade.

I förmiddags åkte Roger till Arvidsjaur för att jaga några dagar, därefter blir det jaktprov mot slutet av veckan där Roger är provledare. Jag, Birgitta åker till Skåne i jobbet för att sedan ansluta till Roger i Arvidjsuar under fredagen. Det ska bli skönt med lite avkoppling, även om det för Rogers del blir en hel del jobb. Vi återkommer med nya uppdateringar om ett par veckor.

Criss och Amy i svampskogen

Den lilla snyggingen Criss

2009-08-22 Den norske pigen...

...fortsätter att imponera på Knut och Anita. Om vi ska tro på vad Knut säger så är hon en "supervalp" :) Vi har också fått några bilder från Göran och Clivia som kallar sin lilla Caxi för "det tyska vildsvinet". Älskade barn har många namn :) I torsdags var vi bjudna på middag hos Tommy och Pia. Chilli lever och bor i en otroligt vacker natur, alldelens vid havskanten i en by mellan Luleå och Piteå. Än en gång - Tack Pia och Tommy för en trevlig kväll.

Även en supervalp kan behöva lite hjälp iblad - här har husse tagit henne i ryggsäcken

Anita i den vackra norska naturen tillsammans med alla hundarna

Cita verkar ha fått span på nå´t

En tur på fjället kräver lite vila för att orka med nästa pass av bus och stoj - Grom och Cita

Det verkar som att pointrarna har gett upp kampen om liggplatserna, här är det katten som inte är rädd för att utmana Caxi

Bus och lek med en av storebrorsorna - rapporten från Göran och Clivia säger att Caxi är en snäll och läraktig valp, men otroligt viljestark

Hur är det nu ordspråket lyder - "Den som gräver en grop åt andra..."

2009-08-19 Hälsning från Mirri (Colonel-Cemp)

Vaughan och Åsa har skickat några bilder på Mirri. Han är en av dem som passerat 10 kg.

Mirri har stånd :)

Mirri är uppmärksam. Undar om inte husse/matte håller upp en godbit?

Han är verkligen fin

2009-08-17 Lite bilder från våra engagerade valpköpare

Vi har fortfarande inte fått något bildbehandlingsprogram, men ändå lyckats behandla några av de bilder som ni har skickat till oss i en annan dator. Roger har också fått en del MMS-bilder till sin mobil, men tyvärr är den så komplicerad så det går inte att överföra bilder från hans mobil till datorn. Skicka gärna fortsättningsvis MMS till Birgitta (070-627 83 60) som har en enklare, men betydligt mer användbar telefon :)

Här tar vi farväl av Chili, Pia och Tommy förevigade oss innan de åkte hem mot Ängdalsro...

Här har Chilli kommit hem och går på upptäcksfärd på stranden i närheten av Pia och Tommys bostad

Nya miljöer att upptäcka gör att man blir trött och behöver en liten middagslur, Tommy verkar inte ha nå´t emot att dela stunden med sin lilla tjej

Hon är grejen, värsta grymma tjejen...

Här har Chilli fått besök av Camira - systrarna "coolar och chillar" på altanen

Åsså Birk i hela sin prakt

Liten förvånad valp som är så otroligt lik...

sin storebror Bork, som på den här bilden borde vara i ungefär samma åder som C-kullen är nu

Birk i lektagen

Caxi tillsammans med sin två storebröder Zlatan och Ziglo i den omtalalde hundsoffan som han numera har fri tillgång till

Med lite caxighet så kanske man till slut....

... kan ta över hela soffan :)

2009-08-16 Valparna utvecklas positivt och B-kullens framgångar fortsätter

Vi får löpande rapporter om valparnas utveckling. Allt har gått bra hittills. De flesta har passerat 10 kg med Coppi på topp med 11,4 kg. Tyvärr har vi inte fått ordning på något bildbehandlingsprogram ännu varför vi inte kan lägga ut de trevliga bilder som flertalet valpköpare skickat, men det kommer.

Tina återhämtar sig förvånansvärt snabbt. Vi har nu fått klarhet i den hosta som hon dragits med sedan mer än en månad tillbaka. Hon har en infektion i anslutning till struplocket och går nu på penicellin.

Igår fick vi ett sms från Ingemar Roselin. Stormkullens Bosse-Boomer har erövrat sitt tredje cert. Nu har alltså Boomer, Bea och Bork alla förutsättningar att fixa sina utställningschampionat genom att ta ett förstapris i öppenklass på jaktprov i höst.

Chriss, bilden är tagen när vi var i Borlänge

Chippen medan han var kvar hos oss

____________________________________________________________________________

2009-08-08 Sammanfattning efter "sammanbrottet"

Efter vårt "Datasammanbrott" har vi nu gjort slag i saken och inhandlat en skinande ny och kraftfull dator :) Vi ska försöka sammanfatta vad som hänt efter det att datorn "packade ihop". Fortfarande har vi problem med mailen eftersom vi har fått beställa nya lösenord från Telia. Men vi har hunnit se alla trevliga, roliga, gulliga bilder på "våra små" som ni mailat och MMS:at till oss. Även bildbehandlingsprogrammet "följde med den gamla datorn i graven" så det ska åxå åtgärdas. Lyckligtvis hann vi bearbeta några bilder från vår kombinerade semester- och leveransresa till Söderhamn och Dalarna. Här följer ett litet bildsvep

Torsdag eftger den stora "hämtningshelgen" så var det Ceasars tur att åka hem till Tomas i Jävre, Tomas tog med sig sin bror Micke för att underlätta resan hem. Vi fick senare på kvällen rapporrt om att allt gått bra och Ceasar fann sig snabbt till rätta i sin nya miljö

På fredag var det så dags för Casper att träffa sin nya matte och husse - Clivia och Göran. De har varit på resa i Tyskland och anlände mitt på dagen för att hämta hem sin lilla kille. Rapporten som de skickade senare på kvällen var oxå idel positiv. De båda pointrarna Zlatan och Ziglo "adopterade" Casper fullt ut, även om han ännu inte riktigt har fått access till "hundsoffan" :)

Innan vi packade ihop och åkte söderut så hann vi med ett besök av Chicco "Lillen" som han kallas av sin nya familj. Det var otroligt roligt att se hur väl han anpassat sig och fullständigt accepterat Janne som sin nya ledare. När Janne kallade kom han inspringande och satte sig fint för att invänta en godbit.

Första stopp på vår lilla minisemester blev i Vännes hos Vaughan, Åsa, Smilla och Mirri. Mirri har kommit till en underbart vacker plats och en härlig familj, han verkade trivas utmärkt med sin nya tillvaro.

Vi hade en trevlig kväll med god mat och dryck hos Mirris husse och matte innan vi åkte vidare till ...

... Söderhamn för att leverera Chippen till Roger, Hanna och lilla Signe. Det bästa med resan var att vi fick se hur alla valpar kommer att leva och bo å Chippens hem var oxå en väldigt vacker plats en bit utanför tätorten. Signe verkade genast fatta tycke för den lilla "sabotören" som direkt hittade familjens sittdynor i fårull som låg så inbjudande på en bänk i hallen. Roger och Hanna har skickat flera SMS och MMS och berättat att allt går enligt plan och att Chippen också funnit sig väl tillrätta.

Chippen ville vara med och kolla vad Hannah skulle plocka fram ur lådorna

Innan vi åkte vidare till Borlänge så var det dags för Chippen att inta sin sista måltid tillsammans med sina två bröder Chriss och Copy. I fortsättningen är det Signe som blir Chippens trygghet i form av "syskonskara".

I Borlänge blev vi mottagna med öppna famnen. Vi campade hos Bjarne och Lena och deras två söner och senare på eftermiddagen anlände...

...familjen Fahlin för att ta Copi med sig hem till Arboga. Det var ett kärt återseende att träffa Carita, Raul och Emil. Den här gången fick vi också träffa 2/7-delar till av familjen. Copy ska heta Copi efter en cyklist som jag (Birgitta) tyvärr glömt från vilket land han är - men jag vet att Raul är en "gammal cykelkille" som även han tävlat på elitnivå.

Lite "hjärteknip" kände nog gammelshusse när Chriss klättrade upp i hans famn innan vi skulle åka vidare till Transtrand och några goda vänner som Roger känt en längre tid och som jag lärt känna under senare år

Tomas och Barbro hade ordnat det så trevligt för oss, vi fick bland annat en liten "sightseeing" runt Sälen-fjällen som vi avslutade med lunch i deras båthus

Tomas tittar ut "över nejderna" i öppningen till det jättemysiga båthuset

Tina och Bork tittade avundsvärt på medan vi intog en god lunch i solen utanför båthuset

Lite kul blev det för Tina och Bork oxå när de fick ta sig ett dopp

Bork på väg in med den provisoriska "apporten"

På hemvägen passerade vi Arvidsjaur för att hälsa på Birk - snyggingen som här har intagit en skön posé

Väl hemma igen så fick vi besök av Gunnar, Kickan och Camira. Hon är så söt, men så mörk i ansiktet så det kanske inte framgår av bilden hur enormt gullig hon är :)

Gunnar demonstrerar att Camira lärt sig att komma på inkallning och sätter sig fint i väntan på en go´bit. Tina tittar längtansfullt på - det är ju faktist min gammelshusse verkar det som att hon tänker...