2010-01-04 16:20

Våra hundar | December 2009

2009-12-31 Årets sista dag - en skön vinterdag, och inkomna måttuppgifter på 7-månadersdagen

Caxi väger 28,6 kg och är 64 cm hög, Mirri väger 26 kg och är 62 hög. Birk väger 28,1 kg och är 64 cm hög. Chippen väger 28,7 kg och är ca 63 cm. Coppi väger 28,1 kg och är 65,5 cm hög.

Matte busar i snön med hundarna

2009-12-30 Grattis C-kullen på 7-månadersdagen

Idag fyller C-kullen 7 månader. Bilderna nedan på Caxi, Birk och Chriss är tagna under de senaste dagarna och visar rätt väl hur utvecklade C-kullen är fysiskt. För er som väger och mäter regelbundet kan jag som jämförelse berätta att Bork vid motsvarande tid vägde 24,2 kg och var 62 cm hög (idag ca 33 kg och 65 cm). Bea vägde 21,3 kg och var 58 cm hög (idag ca 27 kg och 61 cm).

2009-12-30 En vintrig nyårshälsning från Birk och pappa Culan i Arvidsjaur och en "befriad" Caxi i Gällivare

Birk till vänster och pappa Culan till höger

Så skönt att se Caxi i "frihet" igen. Både Clivia och Göran är dock överens om att ta det lite försiktigt till en början..

2009-12-29 En vintrig bild på Chriss och Caxie är frisk

Clivia och Göran med Caxi kom till oss i går kväll. De skulle vara på Djursjukhuset redan kl 0800 idag för en "kontrollröntgen" av Caxies vänstra framben. Allt såg bra ut vilket gladde oss alla oerhört mycket.

Under kvällen anlände en bild från Borlänge som visar att det inte bara är norrbottens-hundar som kan "busa" ute i snön, nu kan även Chriss tumla runt i vinterlandskap.

Borlänge och Luleå verkar följas åt när det gäller snömängden denna vinter.

2009-12-28 Fortsatt apportträning med Bork och med barnbarn på Teknikens hus

På morgonen körde jag ett pass apportträning med Bork....

... och på eftermiddagen var jag med två av mina barnbarn Ludde och Fanny på Teknikens hus - kul!.

2009-12-26 Annandag jul

Så var det dags för fågelmiddag igen och då passar vi förstås på att träna lite apportering och "bära långa sträckor" med en tjäder innan den ska tillagas.

Bork får bära...

...å det går riktigt bra

Riktigt mycket snö har vi nu i markerna runt vårt villaområde

Här är det Tina som fått hämta en lång apport i den djupa snön

Vassegod husse

2009-12-25 Promenad i det fina vintervädret följt av juldagsmiddag med Birgittas söner

Idag var det som gjort för en promenad i det vackra vintervädret. Kallt, ca -20 grader men samtidigt så oerhört vackert i det speciella midvinterljuset.

Tina och Bork med vinterjackorna på

Birgitta med sina söner Fredrik och Magnus

Snart dags för julklappsutdelning...

Bork är förväntansfull,,,

Chilli hade skickat en julklapp till Tina och Bork

2009-12-21

En riktigt vacker vinterdag i skog och mark, den näst mörkaste för året men ändå en liten solstrimma i söder.

Bork på väg in efter en "söksväng"

Vem ska få springa nu husse?

 

2009-12-19

God Jul från Stormkullare

Caxi med storebröderna Zlatan och Ziglo önskar God Jul

Stormkullens Copy-Caliber (Coppi) önskar God Jul från ett vintrigt Arboga

Stormkullens Champion-Chips lillmatte Signe önskar God Jul från Karasjok i Nord Norge

Stormkullens Coola-Camira (Mira) och hennes mormor Stormkullens Alma önskar God Jul

Stormkullens bästa kompisar, Sophia och Jakob med Strävsamma hundar, har skickat en underbar julhälsning

Stormkullens Bizzy-Belona önskar God Jul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009-12-14 Idag kom en färsk bild på Chriss (Stormkullens Chriss-Cross) och en färsk "jaktbild" från Vaughar och Mirri (Stormkullens Colonel-Cemp)

Det är verkligen kul att få en bild då och då på de valpar som vi inte har möjlighet att se live så ofta. Allt som jag kan se av bilden ser jättebra ut. Uppenbarligen lika lite snö i Borlänge som i Luleå :)

Chriss ser jättefin ut.

Mirri har fått följa med husse på toppjakt och enligt husse skött sig jättebra. Han har suttit tyst och fint bakom husse när han smugit sig fram i skjutläge. Mirri fick dessutom leta rätt på orrtuppen som han kort stod för och sedan tog/"apporterade" .

2009-12-13 Promenad med hundarna i det bästa vädret på länge och så har vi fått fina bilder på Chilli och Caxi

Idag blev det ett pass stavgång för matte och husse medan hundarna fick ett pass med ordentlig rastning blandat med att "bära" långa sträckor för Bork.

Bork kan vara lite slarvig med apporten så i vinter ska han få en repetition av grunderna. Just nu handlar det om att bära långa sträckor.

Bork är verkligen en stilig kille

... det är dom båda två, mor och son

Caxi får träna inomhus tillsammans med sina pointerbröder under konvalesensen

Åsså blir man lite bortskämd och får ligga och mysa och tugga på buffelben

Matte och husse har haft en liten fest och även där hamnar Caxi i centrum

Princess Chilli på sin "tron"

Chilli leker "titt-ut" med familjens katt, Wilma, som är Chillis bästa kompis

Även Chilli får vara med på fest :)

2009-12-12 Andra träningspasset under Stormkullens "vinterkurs" genomfördes idag

Så härligt att få vara med C-kullengänget, några ur B-kullen och dessutom några andra fina hundvänner och jobba med hundarna mitt i den mörkaste tiden på året. Jag är imponerad och förundrad över att det går så bra och inte minst att det är så lungt under träningstillfällena. Cilla, Walles (Big-Balder) matte, hjälpte oss under dagen. Vi kunde därför dela upp gruppen vid tillfällen då det är särskilt viktigt utifrån förarnas och hundarnas erfarenheter. Det kändes kanonbra. Cilla är oerhört duktig och pedagogisk. Tack Cilla för dina insatser!

Eftersom det nästan är Lucia hade vi lite lusse-stuk under fikarasten. Sophia, Culans och Leias matte, hade bakat pepparkakor och delade dessutom ut en julklapp, betående av hembakt kola, till var och en - Tusen tack Sophia, du är en pärla!.

Vi har fortfarande inte fått tillbaka vår egen kamera utan har lånat Birgittas "jobb-kamera" därför ligger datum på varje bild. Vi har inte lärt oss hur man tar bort det , tekniknördar som vi är :)

En del av gänget, från vänster Anna med Strävsam Mario (halvbror till Culan), Tommy med Chilli, Thomas med Ceasar och Gunnar med Mira.

Sophia med Princess Leia

Janne med Lillen "Mattes kärlek" som han hette under tiden i valplådan. Janne bidrog som vanligt med sina kunskaper kring hundträning

Fin kontakt mellan Gunnar och Mira...

... och mellan Thomas och Ceasar

Tommy och Chilli gick i dag "från klarhet till klarhet"

Under en övning som Cilla ledde med de yngre hundarna, lockade hon med godis för att se vem som var viktigast - föraren eller "godistanten". Chilli, valde sin husse. Kanonbra Tommy och Chilli

En uppföljning för att kolla att det inte bara var en engångsföreteelse visade att Chilii hade förstått att det är bäst att hålla sig till husse

Carolin med Stormkullens Borne-Benzon får lite råd av Roger

Rogers svägerska, Eva, med sin Welsh springer Spaniel Iza - alias "Pippi Långstrump"

Pia , Gunnar och Tommy njuter av Lucia-fikat som Sophia bjöd på i form av hembakade...

...pepparkakor, härligt goda med smak av smör

Här övar Tommy och Chilli igen med inkallning. Cilla håller hunden och bjujder på godis, men när husse lockar så sticker Chille med världens fart :)

Eva och Iza övar slalom mellan gruppkompisarna å det gick galant

2009-12-02 Nu är måttuppgifterna kompletta på 6-månadersdagen och Caroline, Stormkullens Borne-Benzons nya matte, har skickat en bild på "Stormkullens vinterträningsgrupp"

Chriss (Chriss-Cross) uppgifter kom idag och är införda tillsammans med de övrigas nedan.

Gänget samlade utanför träningslokalen

2009-12-01 Fortsättning på C-kullens måttuppgifter på 6-månadersdagen (11-30)

Caxis (Caxige-Casper), Coppis (Copy-Caliber) och Cesars (Called-Ceasar) uppgifter har kommit ikväll och är införda efter Lillen nedan. Caxi går upp i "täten" i kullen avseende vikt medan Coppi är högst i manken. När jag nu fått uppgifter på tio valpar i C-kullen kan jag inte låta bli att jämföra med B-kullens motsvarande uppgifter, vilka är beräknade på åtta valpar. B-kullen var i snitt 56,6 cm hög och vägde 21,6 kg medan C-kullen är 59,7 cm hög och väger 25,8 kg. Även om man beaktar de felkällor som naturligtvis finns med i bilden är det en påtaglig skillnad mellan kullarna. Min förhoppning är att skillnaden i allt väsentligt förklaras av att av det är två "små" hanar i B-kullen som inte riktigt nådde formatet och stannade på 60-61 cm.

C-kullens måttuppgifter nedan:

Birk (Cosmos-Carat) 60 cm, 27 kg, Mirri (Colonel-Cemp) 60 cm, 24,5 kg, Chippen (Champion-Chip) 60 cm, 27,9 kg, Lillen (Chicco-Carlito) 58 cm, x kg, Caxi (Caxige-Casper) 62 cm, 29 kg, Coppi (Copy-Caliber) 63 cm, 27 kg, Ceasar (Called-Ceasar) 60 cm, y kg, Chriss (Chriss-Cross) 62 cm, 22 kg, Mira (Cola-Camira) 59 cm, 24 kg, Cita (Cameron-Camille) 56 cm, 22,5 kg, Chilli (Chilli-Cayenne) 59 cm, 25 kg.

Caxi äter ur en något förhöjd position för matskålen. Bilden är tagen idag.