2009-07-29 22:35

Våra hundar | Juli 2009

2009-07-29 Rapporter från "våra barn i förskinringen", både små och stora, och några bilder från vardagen

Å vad vi blir glada när det dimper ned uppmuntrande MMS-bilder på "våra små". Vi erkänner utan omsvep att vi saknar de alla nåt så otroligt, men vi är fullständigt trygga med att de har det bra där de är. Nu står vi inför rond två när de resterande fem ska hem till sina nya familjer. I morgon, torsdag kommer Tomas för att hämta hem Ceasar, på fredag är det det Caspers tur och sedan rullar vi söderut för att leverera Copy, Chriss och Chip.

Ingemar Roselin, Stormkullens Bosse-Boomers husse, ringde ikväll och berättade att Boomer genomfört eftersöksgrenarna spår och vatten i elitklass idag och fick 10 p i båda diciplinerna. Som uppfödare blir man rent av tårögd. Stort grattis till Ingemar och Boomer!

Som den överste han är - Mirri som Colonel heter numera - så har han intagit soffan med stor självklarhet :)

MMS-bilderna blir av naturliga skäl lite oskarpa, men här ligger Camira å tronar på kökssoffan hos Gunnar och Kickan

Här om kvällen kom den här bilden på Joel och Carat som numera heter Birk - hur var det nu Joel, var det du eller Birk som skulle domineras... :)

Chilli i egen hög person - "Vild och Vacker" har Pia och Tommy kallat den här bilden, å att det stämmer bra överens med motivet kan vi verkligen hålla med om

Roger med Caxi och Copy

Birgittas "svärdotter", Jenny, kom för att ta farväl av valparna. Här med Ceasar i famnen.


2009-07-27 En dag fylld av bus och busigast idag var Caxige-Casper

Dagen har ägnats åt mat, kamplekar och sömn (i alla fall emellanåt). En festlig händelse var när Caxi, på motsvarande sätt som Emil i Lönneberga fastande med huvudet i soppskålen, fastnade med huvudet i "röven" på Kermit. Birgitta var just då på promenad med Tina varför vi inte kunde ta någon "actionbild". Det skulle ha sett dråpligt ut eftersom jag fick hålla Caxi med huvudet instoppat i Kermit och samtidigt slå sönder Kermit mot stenkanten vid altanen. Han satt så hårt fast att jag inte fick loss honom på något annat sätt. Han var lite spak efteråt, åtminstone någon tiondels sekund :). Caxi ser ut att "dominera" på flertalet bilder nedan men så blir det ibland. En annan dag kan det vara helt ombytta roller.

Här står en något suddig Caxi vid "brottsoffret"

Caxi dricker under en paus i allt busande

Caxi i en något lugnare posé luktandes på blommorna eller kan det vara matrester från gårdagens grillande?

Så här ser det ofta ut. Det är bara kombatanterna och vem som hamnar över och under som varierar. Här har Caxi fått någon på rygg.

Så här timid kan han också både vara och se ut den gode Caxi

Trädgårdsvandalerna har raveparty

Chippen på rygg, Caxi dominerar och Ceasar flyr fältet

Chippen, Chris och Ceasar

Chippen, Tina och Copy

Chris och Tina

Copy och Chris


2009-07-27 Bilträningen fortsätter

Dagen har flutit på som vanligt, d v s kanontrevligt och full fart. Rapporterna från de som kommit till nya hem känns bra. På kvällen fortsatte vi bilträningen och passade på att åka till Piteå för att hälsa på Dennis och Elisabeth, Stormkullens Bara-Beas husse och matte. På så sätt fick de kvarvarande valparna ytterligare drygt 100 km bilträning. Det gick bra även denna gång. Även Caxige-Casper somnade snabbt både på dit och hemvägen.

Ett inte allt för muntert gäng vid framkomsten till Piteå :)

Husse och Chippen


2009-07-26 En regnig dag med bland annat bilträning med de kvarvarande fem valparna och framgångarna för B-kullen fortsätter

Saknaden är stor efter de sex valpar som lämnade oss igår. Vi har dock fått rapporter från alla som känns lugnande. Även om allt inte gått smärtfritt det första dygnet så känns de rapporter vi fått väldigt bra. Tina har varit lite orolig och letade igenom hela huset och tomten i morse för att kolla var de övriga valparna kunde finnas. Efterhand har hon dock slappnat av och efter cykelturen för en stund sedan har hon ätit sin middag och lagt sig för att sova.

I övrigt har vi "kampat" med valparna och ytterligare övat dem i bilåkning. Alla fem har fått vara ute samtidigt tillsammans med Tina och mig. Lekarna blir allt "våldsammare" men det är förvånansvärt hur lätt valparna förstår att hålla sig inne på tomten. Jag har medvetet lämnat "en flyktväg" öppen för att med ett NEJ kunna tala om för dem att det är förbjudet område och det funkar. Bilåkningen fungerar bra. En av dem, Caxige-Casper, hade lite svårt att coola ner inledningsvis men det löste sig. När vi efter ca 10 mils körning åter var hemma sov alla sött i den bur som vi hade dem i.

Stormkullens Beauty-Blixtra har genomfört eftersöksgrenarna, spår och vatten, i Kiruna idag. Även hon klarade 10 p på både spår och vatten. Nu har Boomer, Bizzy, Bea, Bork och Blixtra full pott med sig inför provsäsongen som inleds i slutet av augusti. Jag är säker på att ytterligare en hund, Brave-Basti (Ragge), tillkommer innan det är dags och då skulle det vara sex hundar från B-kullen som bäddat väl inför höstens prov. Boomer deltog vid en internationell utställning idag och fick sitt andra cert, blev BIR och erövrade CACIB. Ja, vad ska man säga? Tre hundar, Boomer, Bea och Bork är de som hittills kunna ställas ut i jaktklass och därmed konkurera om certen. Bea och Bork är fullcertade och för Boomer återstår ett cert. Bea och Boomer har dessutom varsitt CACIB. Jag bedömer att alla tre har en bra chans att bli SUCH under kommande höst.

Tina och Copy efter en liten dominansövning från Tinas sida. Man kan fortfarande se Copys "respekt" för morsan.

Jag försökte fånga lite av Copys mustasch men inser att den inte syns. Hav förtröstan Raouhl, den kommer i mungiporna.

Copy och Caxi kollar in Bork som är i hundgården

Chriss med ett ben i utelyan

Chriss ute på gården

Ceasar apporterar ved åt den tillfällige hussen

Ceasar vid hundgården

Även om det inte framgår så tydligt av denna bild är jag övertygad om att Nils ser att huvudet på Cesar i stort är en kopia av "pappa" Caliber/Kulans huvud

Caxi har fått upp ett spår :)

Chippen har suttit i mattes knä.

Chippen tar sig en tjuvsnutt av Tina

Han försöker också att ta ett ben av Bork

En bild från dagens bilträning. Den som var allra bäst på att slappna av och sova var nog Copy men alla grejade det till slut.

Till och med Caxi (med vita fläcken i pannan) somnade till slut. Clivia och Göran, ni vet vad som väntar vid bilresan till Gällivare på fredag :)

Framme vid Rogers mor och fars stuga i Alhamn efter ca 40 km bilfärd från Luleå

Caxi var först framme och hälsade på Rogers mor Signe


2009-07-25 Idag har sex av valparna farit till sina nya hem

Redan klockan 0930 kom de första för att hämta sin valp. Det var familjen Jan Nilsson som hämtade "mattes kärleken" Chicco-Carlito. Vi hade precis hunnit väga valparna på deras åttaveckorsdag när Nilssons anlände.

Jag har löpande jämfört B-kullen med C-kullen viktmässigt. När jag summerar efter åtta veckor är medelvikten + 8 % för B-kullen. Då ska man komma ihåg att den bestod av nio valpar medan C-kullen består av elva. Jag är ingen expert på detta men för mig känns det rimligt och ska man våga dra några slutsatser av den enkla jämförelsen torde valparna i C-kullen utvecklas till att innehålla ramarna formatmässigt. Se valparnas viktutveckling på C-kullens egen sida.

När klockan blivit 1900 hade den sista av dagens sex valpar påbörjat färden mot sina nya hem. Senare under kvällen kom de första rapporterna. Även om inte allt gått helt smärtfritt så var alla på plats i de nya hemmen utom Cameron-Camille som hade en bit kvar till Harstad.

För Tina, mig och Birgitta blev det en dag med många tårar men också en stark glädje över vissheten att valparna kommit till kärleksfulla hem. Lycka till alla underbara valpköpare!

Jan Nilsson med familj och en kompis till en av flickorna är på väg till Örarna utanför Luleå med "mattes kärleken" Chicco-Carlito.

Matte säger adjö till "kärleken", Chicco-Carlito

Cameron-Camille på väg till Knut och Anita

Så var det dags för hemfärd mot Harstad i Nord Norge

Sedan var det dags för Gunnar Jackobsson (Tinas uppfödare) med familj att hämta Coola-Camira. Gunnars dotter Jenny som "skötte" Tina och hennes syskon kunde naturligtvis inte låta bli att säga adjö även till dem som blev kvar.

Familjen Jackobsson och Jennys pojkvän med Camira på väg mot Sjulsmark, mellan Luleå och Piteå.

Vaughan Hurry och Åsa med Colonel-Cemp. Efter en enkel lunch påbörjade de återfärden till Vännas utanför Umeå där Colonel tillsammans med deras strävhårstik "Smillan" ska fortleva sina dagar.

Pia Henriksson med deras telning, Chilli-Cayenne

Så var det dags för hemfärd för Tommy, Pia och Chilli. Ser inte Tommy riktigt nöjd ut :)

De fem kvarvarande. Visst kändes det tomt när lyan reducerats från elva till fem, men "thats the way it works"..

På kvällen fick de fem kvarvarande friheter som vi inte kunnat unna alla elva. Nu fick de vara ute alla samtidigt och det kändes helt plötsligt som om alla elva var kvar. Copy-Caliber övade apportering på "Kermit".

Husse lekte "mannen som talar med hundar.." och övade inkallning mm. Här har Caxige-Casper kommit på inkallning och fått sin godbit och blir såååå glad.

Under kvällen började rapporterna strömma in. Husse tog en sponsoröl och kände sig nöjd med det han hörde (Joel, lägg märke till att det inte syns en enda öl på bilden :))

Chilli-Cayenne hemma i Ängdalsro, mellan Luleå och Piteå, efter en lite jobbig bilresa.

Cosmos-Carat hemma i Arvidsjaur


2009-07-22 Idag har det varit veterinärbesiktning av C-kullen

Gunnar Jackobsson, Almas (Tinas mor) husse, hjälpte oss med transport till veterinären och allt annat som man behöver hjälp med en dag som denna. Besiktningen gick bra. Två hanar, Copy och Ceasar, har ännu inte båda "kulorna" nere.

En del av gänget på väg till veterinären

Copy synas i sömmarna

Chiccos tur

Chicco ska få sprutan, så snygg han är!

Gunnar övervakar noga undersökningen av hans blivande telning, Camira

Vi passade på att undersöka Tina också. Allt vara bra med henne så nu mjukstartar vi förberedelserna inför säsongen.

Det var ett taget gäng som embarkerade hemmalyan sedan besiktningen var klar

Chiccos blivande husse, Jan Nilsson, var glad över att allt har gått bra så lite pusskalas blev det

På kvällen fick vi besök av våra gulligaste grannar från Stormvägen. Här personifierade av Kristina.


2009-07-21 Idag fick vi besök av två nestorer i vorstehsammanhang

Denna regniga dag förgylldes av ett besök av två verkliga vorstehentusiaster. Barbro Jackobsson (Ripmarkens kennel) med sambon Ulf samt Agneta Forsström kom och hälsade på. De tyckte att C-kullen verkligen såg fin ut. När jag pressade dem, lite på skoj, att plocka upp den hane och tik som dem skulle ta med hem blev det..

Colonel-Cemp och Chilli-Cayenne som hamnade i deras famnar


2009-07-20 En dag med valparna och besök av Cameron-Camilles husse och matte, Knut och Anita

En varm och fin dag i utelyan lyftes av ett besök av Knut Strand och Anita från Harstad. De tillsammans med Strävhåret Fjällbrisens Grom och den Amerikanska Coccerspannielflickan Sussie ska bli Cameron-Camilles nya familj.

Anita och Knut med Cameron-Camille

En något mörk men gullig ansiktsbild på "Millan"

En både mörk och suddig bild på Tina och Bork när dem "jobbar" med valparna

Caxige-Casper in person

Called-Ceasar och Colonel-Cemp tittar lite avundsjukt på valparna som "får vara ute" men det är snart deras tur

Called-Ceasar "bakom galler", Chilly-Cayenne och Cosmos-Carat ligger och sover

Copy-Caliber och yes, han får skägg han också

Åsså en bild på ett utslaget gäng


2009-07-19 Utställning och ett särskilt prov som avslutning på Rånehelgen 2009

Det blev en oerhört fin avslutningsdag för Stormkullarna under Rånehelgen. Dennis och Bara-Bea tog sitt tredje cert och Bork fick 10 på både på spår och vatten vid det avslutande provet under dagen. Både Bea och Bork är nu "fullcertade" och behöver ett förstapris i ökl på jaktprov i höst för att bli SUCh - verkligen ett mål att stäva emot för oss båda.

Dennis och Bea - snacka om radarpar. Dom går från klarhet till klarhet - GRATTIS!


2009-07-17 SVK BV prov i eftersöksgrenar

Så var det dags för Rånehelgen 2009. Som vanligt genomförs ett särskilt prov för funktionärer och domare på fredagen för att säkerställa en fungerande organisation för det ordinarie provet på lördag. Bork och Bea ur B-kullen deltog vid fredagens prov. Tina var med och fick "bryta vattnet" innan vattenmomentet genomfördes. Stormkullens Bara-Bea imponerade och fick 10 p både på spår och vatten. Vår egen Bäste-Bork fick 10 p på spår och 8 p på vattnet. Han hittade på något sedan han simmat ut och funnit truten som gjorde att jag kände mig tvungen att ge ett inkallningskommando och därmed rök två poäng.

Tina och Bork vid husvagnen. Birgitta hade valpjouren och Dennis (Beas husse) och jag campade i husvagnen.

Här är jag på väg att skicka Bork på spåret

Och här kommer han med truten efter väl förättat värv

När det var dags för vattenmomentet fick Tina agera "förpatrull" och bryta vattnet. Hon är verkligen imponerande. Hon gjorde ett klanderfritt jobb efter en vår och sommar som helt präglats av dräktighet och valpar.

Husse och Bork lyssnar på domarens anvisningar i samband med vattenmomentet

Bork har gjort jobbet och är på väg tillbaka

Strax dags för avlämning

Domaren, Peter Häggström, har genomgång efter vattenmomentet där alltså Bork fick 2 p avdrag för lite strul som föranledde husse att ge ett extra inkallningskommando.


2009-07-15 Bilträning, kamplekar och besök av Kirunaborna

Det börjar närma sig besiktning av valparna (onsdag till veckan) och dessutom är inte "hemfärden" särskilt långt borta, darför har vi inlett bilträning av valparna. Annars är det full rulle både i och utanför valphagen. Vi tar ut några valpar i taget och låter dem sträcka ut i omgivningarna. Både Tina och Bork gör sitt bästa för att "hålla dem på mattan". Tina sinar snabbt nu. Vi har dragit ner på hennes mat och ökat motionen, allt för att avvänjningen ska gå bra. Samtidigt äter valparna bra av fodret så allt går fortsatt åt rätt håll.

Vi fick också ett glädjande besked från Eleonore Nilsson som gjort spår och vatten med Stormkullens Bizzy-Belona - 10 p i båda diciplinerna - Grattis!

På kvällen kom Viktoria och Andreas Karlsson (Stormkullens Beauty-Blixtras matte och husse) och deras son Herman och hälsade på för att kolla på valparna.

Tina med två valpar i taget har påbörjat bilträningen

Nils Karlsson, Strävsam Calibers husse, har gett oss denna smarta lösning för matning nu när valparna äter odentligt av fodret. Vi lägger upp maten i två likadana skålar och håller koll på att alla får i sig sin ranson.

Chicco-Carlito har bråttat ner ett av syskonen. Champion-Chip och Colonel-Cemp tar det lite lugnare.

Herman gillade valparna och kanske Cosmos-Carat allra bäst?

Victoria med Copy-Caliber som råkade vrida på huvudet just när bilden togs, därav är den lite suddig.

Matte och Tina myste under kvällen

Nils Karlsson anlände på kvällskvisten och som vanligt fick Chicco-Carlito den största uppmärksamheten av honom.


2009-07-14 Nu är alla valpar fördelade

Nu är placeringen av valparna klar. Geografiskt är de fördelade från Arboga i söder till Harstad i Norge i norr. För oss känns det som att C-kullens valpar kommer att få ett bra liv med sina nya familjer.

Criss-Cross hamnar i Borlänge hos Bjarne Sandberg, Copy-Caliber hos Raoul Fahlin i Arboga, Called-Ceasar hos Thomas Söderberg i Jävre/Piteå, Chicco-Carlito hos Jan Nilsson i Örarna/Luleå, Cosmos-Carat hos Joel Lindgren i Arvidsjaur, Colonel-Camp hos Vaughan Hurry i Vännäs, Cameron-Camille hos Knut Strand i Harstad/Norge, Chilly-Cayenne hos Tommy Henriksson i Ängdalsro/Luleå, Caxige-Casper hos Clivia Erdel-Kickeritz i Gällivare, Champion-Chip hos Roger Amundsen i Söderhamn och Coola-Camira hos Gunnar Jakobsson i Sjulsmark/Piteå.

Några färska bilder från vardagen:

Så här kan det se ut numera i samband med matning

Och så här efter matning, d v s att Tina blir "utvisad" cirka två timmar. Annars hoppar hon in i valphagen och spyr upp sin egen mat åt de små.

Efter maten härjas det normalt cirka en timme sedan ser det ut så här

Emellanåt kan det förekomma mer stillsamma aktiviteter. Här Cameron-Camille (Millan) med ett tuggben.

Några valpar i taget får vara med och busa utanför valphagen. Här är det Chriss-Cross som busar med Bork.


2009-07-12 Uppdaterar efter några intensiva dagar med bland annat många trevliga valpköpare på besök

Sent på fredag kväll anlände Raoul Fahlin men sin fru Carita samt hennes son Emil till Luleå. De stannade till på söndag och när de åkte hem var vi överens om att Copy-Caliber ska flytta till Arboga om några veckor. Avelsrådet för strävhåren, Saila Soursa, hälsade på i lyan under lördagen, då vi också vägde valparna på deras sexveckorsdag. Allt ser fortsatt bra ut. Ni kan ta del av den senaste viktuvecklingen på C-kullens egen sida. På söndag kom Thomas Söderberg och hans far för att kolla på valparna. Vi kom överens om att Called-Ceasar blir Thomas hund och därmed ska flytta till Piteå/Jävre.

Fördelningen av tikvalpar blev också klar i helgen. Gunnar Jakobsson, Tinas uppfödare, valde Coola-Camira och Tommy och Pia valde Chili-Cayenne. Därmed hamnar förmodligen Cameron-Camille i Söderhamn. Jag har pratat med Roger Amundsen och föreslagit Champion-Chip som ett alternativ, men vi får se hur det slutar.

Avelsrådet för strävhåren, Saila, med Casper

Tommy och Pia med Chili

Thomas och Ceasar

Raoul, Emil och Carita kollar intresserat in i valphagen. De fastnade till slut för Copy-Caliber.

Nedan följer några "actionbilder" från helgen. Fokus har av naturliga skäl kommit att hamna på de valpar som varit mest intressanta för dem som besökt oss, men även några andra halkade in.

Copy - stilstudie 1

Copy - stilstudie 2

Copy - skitstudie 3

Copy och Bork

Jag hade tinat fram en trut inför kvällens träningspass med Bork. Ceasar visade stort intresse....

... och "apporterade" den ganska omgående

Efter att vi "släppt ut" Carat blev det lite konkurrens om truten

Carat fick chansen då Ceasar ledsnat lite ....

... och han tog den..

Casper ser lite trumpen ut eftersom han inte fick chansen på truten

Champion-Chip på promenad

Chip i ny possé

Chip kan också appotera även om det inte är trut :)

Tina tuktar Chip. Bork verkar vara på "Chippens" sida.

Grabbarna håller ihop. Chippen ger Bork en "high-five".

Colonel-Cemp hade heller inte så roligt under helgen. Han tog det lugnt och inväntar flytten till Vaughan och Åsa i Vännäs.

Även husse smet undan någon stund och slappade med gänget i lyan. Chicco får vara kudde, Casper blir kliad, Colonel och Millan njuter av andedräkten.

Bork och Tina övervakar all uppståndelse i helgen

Gänget på insidan får sig en sluring

Samling vid maten, från klockan sex och motsols - Casper, Chippen, Chicco, Colonel, Carat, Cameron, Camira, Ceasar, Copy och Chriss.


2009-07-09 Tagit nya bilder på var och en och lagt ut på valparnas egna sidor (C-kullen) och haft många valpköpare på besök under dagen/kvällen

Vi har haft en underbar dag med massor av trevliga människor, bland andra Nils och Sophia med valparnas far, Strävsam Caliber, familjen Lindgren från Arvidsjaur, Eleonore (Ella) Nilsson med Stormkullens Bizzy-Belona från B-kullen och Pia som med sin man Tommy ska köpa en tikvalp. Vi har tagit nya bilder på var och en av valparna där Ella agerat handler.Hon har också trimmat Bork inför utställningen i Östersund den 2/8.

"Ditaime" i utelyan

Carat längtar ut till friheten

Ceasar äter

Chico - så himla söt

Chili tar en extra tugga

Chip ser ut att göra "moon-walk"

Pappa "Kulan" har varit och hälsat på sina valpar idag

Kulans husse, Nils, med sin kelgris Chico innanför skjortan

Två snyggisar

Valpar som väntar på mat


2009-07-07 Några bilder från lyan idag

Det är helt underbart att få vara hemma med Tina och valparna. Trots vädret så är vi ute i valphagen en stund så att dem får busa med varandra och med Tina. Sedan blir det naturligtvis många tillfällen för mig att se dem in action och för Tina att lära dem hundarnas språk.

Så himla söt hon är Cameron-Camille (Millan)

Huvudbild på Chicco-Carlito

Då var det ju det, vem är detta? Chriss-Cross eller Chili-Cayenne eller....?

Vorstehskallar

Chili inbjuder Tina till lek

Kom igen nu morsan...

Leken är i full gång

Efter ett pass med mat, lek och fostran infinner sig lugnet i utelyan


2009-07-05 En vanlig dag med flocken som förgylldes av Stormkullens Bara-Beas andra cert och CACIB

Vackert i alla avseenden - GRATTIS Dennis och Elisabeth från oss alla Stormkullare

Kritiken löd - Mycket balanserad feminin tik. Rör sig mycket bra. Välskuret huvud med typisk ögonfärg. Korrekt bett, utmärkt nacke och kropp. Kunde bära lite mer vikt, utmärkta vinklar. Lös och lätt i rörelser, godtagbar sträv päls. CK, CERT, CACIB, BIM. Domare: Jochen Eberhardt Tyskland.

Birgitta med sin favorit Chico-Carlito

Storebror Bork med Ceasar

Copy-Caliber

Gullskallar

och några till

Jenny i lyan

Huvuddelen av gänget i utelyan

Några i kojan

Chili-Cayenne leker

Så himla söt

En något sliten Tina i utelyan

Tina och Bork leker med valpar

Thomas Söderberg och Birgitta med varsin valp

Utelyan

Copy, Chili och Colonel leker


2009-07-04 En "kojdag" i lyan med vägning och andra avmaskningen på 5-veckorsdagen

Vilken skillnad på vädret. Från att under cirka två veckor ha varit en fantastisk sommar till dagens höstilka väder. Shit happends, vi har varit ute på långpromenad med Bork och Tina. Det märks att Tina börja inse att hon inte behöver vara med valparna varje sekund. Annars har det varit en "kojdag" för valparna. Vi har hållt dem inne p g a de kyliga och blåsiga vädret. Vi har vägt valparna på 5-veckorsdagen och avmaskat dem för andra gången. Aktuellt viktläge framgår av C-kullens egen sida.

Hela gänget i innelyan. Casper och Cemp i framkanten, sedan är det "huller-om-buller".


2009-07-03 Livet i och utanför lyan går vidare

Dagarna rullar på och rutinerna med C-kullen har funnit lite nya former efterhand som dem växer. Nedan följer några bilder från de senaste dagarna.

Vi har byggt en "koja" åt valparna i det ena hörnet av utegården för att dem ska få skugga på eftermiddagarna också. På förmiddagarna ger pilträdet bra skugga.

Så här mysigt är det inne i kojan. Chriss-Cross och Caxige-Casper myser.

Tina har skapat ordning och reda i lyan efter att valparna först ätit foder och Tina därefter diat dem.

Lugn och rofylld mysstund för Tina och valparna

Huvuddelen av flocken vilar

Called-Ceasar och Coola-Camira kramas medan Cosmos-Carat vaktar åt norr

Resten av flocken. Högst upp till vänster Copy-Caliber med huvudet på Caxige-Casper som i sin tur har huvudet mot Cameron-Camille. Högst upp på bädden Colonel-Cemp och tryckt mot honom Chilli-Cayenne. Längst ner på bädden Champion-Chip med huvudet mot Chico-Carlito. Chriss-Cross med huvudet mot bakdelen på Chico-Carlito (med reservation för ev felaktigheter :))

Tre gullungar, uppifrån Caxige-Casper och de övriga Carina och Sophia?

Rogers dotter Sofia gullar med en valp

Sofias barn och således Rogers barnbarn, Fredrik och Fanny gullar med valpar

Avlastningshagen i garaget använder vi medan vi städar den ordinarie lyan inne i huset

Fanny var en hejar på att skjuta. Tio skott och 10 träffar på mål på cirka 25 m avstånd - Fanny get your gun!

Fredrik var också riktigt duktig

På fredag kväll anslöt Rogers son, Tobias och hans flickvän Sofia. Det blir många Sofior men så är det.


2009-07-01 En varm sommardag i "utelyan"

Idag har Rogers dotter Sofia och hennes två barn, Fanny och Fredrik, hälsat på valparna. Även grannarnas barn visar allt större intresse efterhand som valparna vistas mer och mer i utelyan.

Samling vid matskålen i utelyan. Hittills har valparna varit ljumt intresserad av annat än Tinas mjölk men det börjar ändra på sig. Nu är det dags att börja fördela maten på flera matställen.

Rogers dotter Sofia gossandes med en av valparna

Åsså barnbarnen Fredrik och Fanny med några av valparna

Tina matar några av valparna medan de övriga sover i skuggan

Chris-Cross hittade en av de bättre skuggställena

Bork kollar in att Camira kan dricka vatten i värmen

Även Copy gillar att dricka vatten (sådan husse, sådan hund)

Camira står för grannbarnen

Några av grannarnas barn vid utelyan