2010-02-28 19:38

Våra hundar | Februari 2010

2010-02-27--28 SVK Bottenvikens årsmöteshelg

I helgen har vi deltagit vid vår lokalavdelnings årsmöteshelg. Lördagen ägnades åt en medlemsdialog där vi tillsammans försökte tänka framtid för föreningen och vår verksamhet. Nyttigt, intressant och som vanligt väldigt trevligt. På söndag genomfördes det traditionella årsmötet. Sammantaget var det en bra uppslutning och ett bra och trevligt arrangemang.

Här har vi precis avslutat medlemsdialogen och laddar upp för middag. Sophia, Strävsam Calibers (Kulans) matte, delade stuga med oss.

Bork ser lite deppig ut där han ligger i vår stuga på Brändökonferens, där årsmöteshelgen genomfördes. Han har haft en tung period under Tinas löpning men den är över nu så livet återvänder....

...trots att han blir lämnad i stugan medan husse och matte har trevligt å skålar i vin

Efter en god middag bjöd domare Kurt Nilsson in till en avslappnad och intressant föreläsning/dialog kring vad en jaktprovsdomare har att förhålla sig till när han/hon gör sina bedömningar

Den här helgen var det Algot, Nina och Torulfs lille son som gick från famn...

... till famn

Den gångna jaktsäsongens pristagare i SVK Bottenviken

Avgående ordföranden Torulf Johnsson avtackas av sekreteraren Tobbe Burman under överinseende av föreningens kassör Tommy Lindström

2010-02-22 Kryddstark tjej

I dag har Chilli varit hos hundtrimmaren LInda och snyggat till frisyren. Pia hälsar att hon blev så vacker, hennes mörkbruna ögon och långa ögonfransar framträdde extra mycket när hon fick lite ordning på frillan. De bruna ögonen och de långa Betty-Boop-fransarna har hon ärvt från sin mor.

En tålmodig Chilli - Ska man vara fin så får man lida pin...

Hemma igen, välfriserad och snygg, Enligt rapport så somnade Chilli så småningom under bordet och sov som en stock, full av intryck från dagen

2010-02-20 MIddag med våra barn

I dag hade vi planerat träning med våra valpar, men kylan satte stopp för det. På morgonen var det -26 grader i Piteå å det höll i sig i stort sett hela dagen. Vi åkte en sväng till Kickan och hälsade på och på kvällen kom våra tre pojkar med flickvänner på grillfest. Trots den stränga kylan så grillade vi fläskfilé å hade en trevlig kväll med våra barn.

I morse ringde Victoria och berättade att lilla Mira har börjat löpa. Hon berättade oxå att allt går fortsatt bra med Mira.

Rogers son Tobbe med 34 kg Bork i famnen

Åsså lilla Jenny, Magnus flickvän med stooora Bork i famnen. Alla som känner Bork vet att han är en knähund som trots sin storlek älskar att vara i famnen

Mor å sonen Fredrik som är en riktigt spelevink, kan aldrig låta bli att skämta. Här har han intagit "arga posen" :)

2010-02-17 Ska vi kolla på OS...

...säger Bork till husse. Hans bästa trix för att få uppmärksamhet är att hämta TV-bilagan som ligger lämpligt till på hyllan under vårt vardagsrumsbord.

Va säger du husse - kom igen och kolla lite OS nu

Tina är inte sämre, men det enda hon hittade i brådrasket var mattes sko

2010-02-14 Misslyckad premiär för vinterjakt i fjällen

Eftersom jag har ambition att starta Tina på ett vinterprov i Norge i vår, kanske rent av NM Vinter, kändes viktigt att tidigt komma upp till fjälls och få stämma av "Tinas form". Dennis Lundström, Stormkullens Bara-Beas husse, och jag for upp till Arjeplogsfjällen på fredag kväll och anlände till Sandviken ca 2200. Väderprognosen för helgen såg lovande ut och uppgifterna om aktuellt snödjup lovade också gott, men......

På väg ut på lördag morgon. Vädret ser bättre ut än vad det var. Innan vi stod på skidorna så blåste det rejält och till och från snöade det också.

Det var ordentligt mycket snö och ingen bärighet alls varken för hundar eller hussar.

Det var tur att vi bodde bra och hade god mat och dryck med oss:)

2010-02-12 Nu är det bestämt...

...Mira blir Kiruna-bo. Victoria och Andreas säger att de behöver inte testa henne längre. Hon har "smält in" bra och blivit en del av deras "flock". Det är så härligt att höra alla positiva rapporter om Mira. Hon sköter sig bra och är väldigt lättlärd och lyhörd meddelar Victoria som redan har varit på dressyrkurs med Mira vid två tillfällen. Dressyrkursen är mest för att de två ska lära känna varandra och för att Mira ska få lite social träning med andra hundar. Som sagt, det verkar bara gå bra. Vi önskar familjen Karlsson Lycka till med Coola Camira och tackar Kickan och barnen för förtroendet att vi har fått hjälpa till med omplaceringen av Gunnars och hela familjens ögonsten.

Coola-Camira gör verkligen skäl för sitt namn

Följ Mira på Skäggiga Damens hemsida

2010-02-07 Hipp, Hipp, Hurra på B-kullens 3-årsdag

För att travestera en klyscha i sammanhanget - det är otroligt vad tiden går fort. Samtidigt är det så mycket positivt som har hänt sedan B-kullen föddes. Vi har fått många nya underbara vänner och vi har fått uppleva fantastiska framgångar med B-kullen under jakt, på jaktprov och i utställningsringen. Det är med stor tillförsikt vi ser fram emot att de första från B-kullen ska komma i avel under den kommande säsongen. Först ut blir SUCh Stormkullens Bosse-Boomer som om allt går väl ska bli pappa under våren.

Vi har firat Bork genom en härlig skidtur i den första riktigt vårlika dagen. Det var helt underbart att mötas av fågelsång, gnistrande vit snö och faktiskt en noterbar värme från februarisolen.

Födelsedagspojken Bork hoppas att få dela lite fika med matte.

Tina har upptäckt att det vankas fika och ansluter till rastplatsen.

Bork spanar in vad morsan Tina håller på med.

Mycket snö är det.

Full fart på skoterspåren.

En vintrig och solig vy över Hertsöträsket.

 

 

Hemma igen och "avisade".

Å vad man kan bli sugen när matte lagar mat och det luktar så gott, undrar vad hon gör...

...aha, det blir pizza till människorna, vi ska väl i och för sig inte klaga - vi har fått fläskfilé, tack vare att Bork har sin födelsedag idag

Det lönar sig att tigga - lite paprika fick vi oss till livs :)

Tommy och Pia skickade en solig vinterhälsning. De har också varit ute i naturen idag med Stormkullens Chilli-Cayenne. Chilli väger nu 28,7 kg och är ca 61 cm hög.

Clivia och Göran har också skickat några bilder från dagens övningar med hundarna i det vackra vintervädret. Stormkullens Caxige-Casper i förgrunden.

Clivia och Caxi.

 

2010-02-06 Hälsningar från MirrI

Mirri ser ut att ha vuxit till sig ordentligt, sist vi såg honom var på vår första valpträff i månadsskiftet oktober-november, då var valparna 5 månader. Precis som de övriga valparna i C-kullen verkar Mirri oxå vara...

...en knähund

Snömulen Mirri i ett vintrigt Västerbotten

2010-02-06 Härlig skidtur i den bleka februarisolen

Vi ställde in dagens "Stormkullenkurs" på grund av kyla. Det var - 21,8 grader i Piteå i morse och även om temperaturen stiger några grader under dagen så kändes det väl kallt för hundträning. Husse tog i stället med hundarna på en skidtur i det vackra men kylslagna vintervädret.

En välklädd Bork i full galopp

Tina i sin nya "neoprendräkt"

Det är rejält mycket snö nu, ca 50 cm

Den bleka februarisolen som lyser mellan de snötyngda träden ger en föraning om kommande ljus och värme.

Som sagt, mycket snö är det denna vinter. Det börjar vara läge för lite takskottning

En gång i veckan åker Birgitta och handlar åt sin gamle far. Bork följer alltid med å agerar terapihund medan matte uträttar ärenden. Bork älskar att vara med morfar, hoppar gärna upp i soffan och "gonar in sig" som den knähund han är :)

Va göru matte, tänker du avslöja för husse att jag får vara i möblerna hos morfar

Även morfars "flickvän" Vally är populär, hon brukar bjuda på lite gott att äta ibland - men nu är det tomt i handen