2010-02-01 18:40

Våra hundar | Januari 2010

2010-01-30--31 Inskolning av Mira (Stormkullens Coola-Camira) hos familjen Karlsson i Kiruna

Vi har i samråd med Miras matte, Kickan, och Victoria och Andreas Karlsson (Stormkullens Beauty-Blixtras matte och husse), kommit överens om att en prova en omplacering av Mira till dem i Kiruna. När Victoria var hos oss förra helgen kom vi överens om att vi åker upp till Kiruna och "skolar in" Mira under helgen. Allt gick bra. Hela familjen Karlsson är väldigt förtjusta i Mira så vi hoppas verkligen att det ska fungera i den "nya flocken".

Mira och Tina sover gott medan Victorias son, Jokke, och en kompis till honom spelar TV-spel.

På lördag, i - 28 graders temperatur, var vi ute med alla hundar i ca en timme. Här är det en isig Bork som kommer galopperande.

Jokke vilar med Bork och Hera medan Herman övervakar.

Coola-Camira vilar på Jokkes fot.

Lillbrorsan Herman vill också coola med Mira och Jokke.....

... och det ficka han.

Mira ligger kvar hos Jokke medan Bork och syrran Blixtra tagit en mysplats med Herman.

Herman med Mira till vänster om sig och Tina till höger medan Bork tagit plats i förgrunden.

2010-01-27 Idag fick vi några fina bilder på Walle (Stormkullens Big-Balder) och "brorsan" Octan

Fredde gjorde debut med Walle i utställningsringen i helgen och det gick riktigt bra med ett förstapris i ökl.

Walles "brorsa" Octan är en riktigt grann Ungersk Vizzla.

2010-01-24 Lathundar...

Söndag eftermiddag å vi bara slappar. Rogers kusin kommer hit i kväll och börjar förberede målning och tapetsering av vårt trapphus, så vi har grejat på med att rensa i trapphuset och skruva ned ledstängerna. I övrigt så är det en söndag-slappar-dag. Hundarna har visserligen fått sin dagliga motionsrunda, men nu är de bara...

...Lathundar

Lathunden Mira...

Lathunden Bork...

...åsså lathunden Tina, som ändå har full koll på vad som händer. Vi har tillfälligt flyttat in hundbäddarna i hallen för att vi ska rusta i trapphuset

2010-01-23 Stormkullengänget tränar igen och Caxi har trimmats och leker med kompisar

Så var det dags för ett träningspass med C-kullen igen. Vi har som sagt bjudit in några fler av våra vänner att delta och de kommer med glädje och bidrar till att det blir så bra som möjligt. Inte minst Stormkullens Big-Balders (Walles) matte, Cilla Sandström, bidrar på ett jättefint sätt med sina kunskaper.

Det är svårt att få med alla på bild med de "enkla" kameror som vi äger men här är huvuddelen av deltagarna i alla fall.

Det var helt underbart att se en av Stormkullens Cosmos-Carats (Birks) "lillmattar", Alva, hantera den numera rejäla unghunden så fint.

Dennis Lundström, Stormkullens Bara-Beas husse, som bor i Piteå där vi håller till med träningsgruppen kom och hälsade på.

Jocke och Mira

Culans matte, Sophia med Princess Leia - hennes danska import, en riktigt fin svartskimmel

 

En nytrimmad Caxi posserar. Man skulle faktiskt kunna ta honom för Mira och tvärt om:)

Caxi busar i snön med pointerbröderna och en polare

2010-01-22 Victoria, Stormkullens Beauty-Blixtras matte, och hennes son Jocke kom till oss för att bekanta sig med Mira

Victoria och Jocke kom till oss på fredag kväll för att under ett dygn umgås och kolla in Mira. Vi umgicks med Mira både inne och ute och det kändes verkligen att både Victoria och Jocke gillade Mira.

Jocke med Mira medan mamma Victoria kollar in detaljerna

Visst ser de ut att komma bra överens, både mor och Mira...

.... och sonen med Mira

Bork vill oxå vara med på bild, å framförallt ligga nära och mysa

2010-01-20 Nöjda hundar...

Varje kväll den här veckan har Roger åkt ut på skidor med alla hundarna efter skoterspåren i i närheten av vårt bostadsområde. De har varit ute ungefär 50 min, Roger med pannlampa och hundarna i reflexvästar. Mira klarar sig enormt bra med att gå bakom tills de kommer till skoterspåren där det är säkert att släppa dem. När de sedan ansluter till Ormbergsslingan innan de "landar in" hemma på gården så tar han hundarna "bakom" igen å det funkar klockrent.

Det är otroligt härligt att se hur trötta och nöjda alla hundar (och husse) är när de sedan kommer till ro och snusar sött i sina bäddar.

Alla tre trängs i två Bia-bäddar, ibland tycker Tina att det blir lite för trångt och går till buren och lägger sig. Mira älskar att ligga...

...nära storebror Borken. Han är så himla snäll med henne, hon lägger sig ibland nästan under skinnet på honom å han bara "makar till sig" så att hon ska rymmas :)

2010-01-17 Idag har vi varit till Eleonore (Stormkullens Bizzy-Belonas matte) och trimmat Mira och...

...hon blev SÅ fin och är väldigt lik sin mamma, Tina, det är nästan "obehagligt" så lika de är. Det som skiljer är dessutom i allt väsentligt till Miras fördel - bland annat benstommen och pälsen.

Vi tycker att hon är ruskigt fin. Halsen ser möjligen lite väl lång ut men det beror på att husse håller en gobit framför henne, och hon är ju en Vorsteh:)

2010-01-16 Som en ask Tutti-Frutti...

...Tina, Bork och Mira påminde om en ask Tutti-Frutti i sina färgglada västar mot den vita vintersnön. Vi har varit en sväng på skidor efter skoterspåren i närheten av vårt bostadsområde. Alla hundarna har sprungit fritt och man har verkligen sett hur de har njutit av att det nu är ett behagligt vinterväder med humana temperaturer. De har lätt att färdas på skoterspåren, även om Tina och Bork gör sina svängar in i skogen ibland. Mira följer efter en bit, men vänder sedan om till oss och tryggheten. Precis som en valp ska göra. För att inte Mira ska springa lika mycket som de större hundarna så har hon fått träna att "gå bakom" kortare sträckor. Det gick suveränt bra med hjälp av skidstavarna som fungerande som en inramning och gjorde det lättare för Mira att förhålla sig till att vara bakom trots att Tina och Bork sprang i förväg.

Tutti-Frutti-hundar :)

Tina och Bork tycker att de ska få en gó-bit när de kommer så fint på inkallning

MIra är oerhört lyhörd på inkallningssignalen och ska förstås oxå ha en go´bit

Kanske Roger kan börja konkurrera med Ceaser - mannen som talar med hundar :)

Hemma igen utslagna på hallgovlet - Tina, Bork och Mira

Husse älskar att se på jaktfilmer. Bork är uttråkad, det ser ut som han tänker "kan vi inte jaga på riktigt istället för att sitta här och titta på film"

På fredag var det Tulpanens Dag å då måste de förstås förevigas...

2010-01-14 Lite bilder på Bork, Mira och Caxi som vi träffade idag

Idag har vi tagit en bild på Bork för att skicka till Svensk Vorsteh där han kommer att presenteras som SUCh. Vi passade också på att ta en bild på Mira som ska bo hos oss ett tag, Dessutom träffade vi Clivia och Göran och eftersom de hade Caxi med sig så blev det en bild på honom också. Det är verkligen skönt att se honom "in action" igen.

Visst är väl Bork stilig och duktig på att "stå fint":)

Caxi är verkligen snygg

Å det är Mira också

Mira, hemma igen efter att ha busat runt med brorsan Caxi. Det framgår inte av bilden, men Mira har lika nötbruna ögon som sin mamma

Vår "nya flock" med från vänster Bork, Mira och Tina

2010-01-09 En skidtur med hundarna i det vackra vintervädret

Både för hundarna och mattes/husses skull är det riktigt skönt att ta en skidtur i omgivningarna trots det kylslagna vädret.

Visst är det vackert i vinterlandskapet.

 

Det finns massor av skoterspår i omgivningarna att nyttja

Vi har börjat testa sockar på tassarna och har äntligen hittat en sort som funkar

2010-01-05 Han är så lik sin mamma...

Birk har skickat en hälsning med några färska bilder. Matte, Carina har trimmat honom (nästan klart). Birk skriver att han tycker att han liknar sin mor efter den långa och tålamodskrävande trimningen. Han skriver oxå "det måste väl vara bra för hon är ju snyggaste morsan i landet" :)

Visst är det tydligt vem som är mamma till Birk

Kolla nu alla - jag har lärt mig att hålla...

...och att lämna av fint

Brrr, vá kallt, nytrimmad åsså måste man ut i snön och ställa upp för fotografering

2010-01-03 Tillbakablick på året som gått

Inledningen på ett nytt år brukar innebära att man blickar tillbaka på det år som gått. Därför vill vi bjuda er på ett par bildsvep från "Sommaren med C-kullen" och "C-kullens första valpträff". Det är bilder tagna av Lillens husse Janne Nilsson som vi inte publicerat tidigare.

Sommaren med C-kullen
C-kullens första valpträff

2010-01-02 En lycklig kille önskar God Fortsättning på det nya året

Göran och Clivia har firat in det nya året i en skogskoja i utkanten av Gällivare. Där verkar hundar och människor haft det riktigt mysigt i ett härligt vinterlandskap fritt från smällare och fyverkerier.

En lycklig Caxi önskar God fortsättning på det nya året