2010-10-30 15:46

Våra hundar | Oktober 2010

2010-10-30 Stormkullens Copy-Caliber tog ett förstapris i ukl vid Dyltaprovet idag - Stort GRATTIS Rouhl & Carita!

Ännu en högtidsdag för oss som uppfödare. Det är med en oerhörd glädje och stolthet vi tar emot rapporten från Rouhl. Nu är det två av hanarna, Cosmo-Carat (Birk) och Copy-Caliber (Coppi) som tagit pris på jaktprov i höst.

Rouhl och Coppi på fjället under valpträffen i augusti.

2010-10-27 Bjarne och Chriss skickar en hälsning från vintriga Dalafjäll.

Vackert trots det karga intrycket som den annalkande vinterns ljus ger.

2010-10-26 Helgens jakt i Huvåsen

Vi missade Dennis 50-årsfest och var därför bjuden på middag hos Dennis & Elisabeth i helgen. Dennis och jag jagade i Huvåsen på lördag. Huvåsen ligger ca 60 km V om Piteå. Trevliga marker, ca 10 cm snö, hyfsat med fågel men egentligen bara en skottchans som borde gett utdelning.

Vackert i naturen, faktiskt som en fin vårdag.

Bea hade en tjäderhöna som jag fick skott på. Det är den situationen som borde ha lett till att vi fick ett byte med oss hem.

Vi unnade oss en riktig "harjaktsrast" med eld och korvgrillning.

2010-10-25 Thomas och Ceasars framgångar i skogen fortsätter och Coola-Camira har A-höfter.

Idag damp det ner en bild på Ceasar efter ännu en framgångsrik jaktdag i skogen. Coolla-Camira blev först ut med att röntga höftlederna och hon har A-höfter. Under de närmaste veckorna kommer röntgenresultaten från ytterligare några ur C-kullen.

Ceasar är enligt alla uppgifter en mycket väl fungerande jakthund. Det har kommit flera bilder motsvarande denna under hösten - tack Thomas!

2010-10-20 Stormkullens Champion-Chip på ripjakt i Norge

Roger Amundssen har haft datakrångel men nu funkar den och därmed anlände två bilder från jakten i Nordnorge tidigare i höst.

Chippen har ripor. Roger kör med lina för att kunna påverka stadgan i flog och skott - klokt!

Allt gick bra och Chippens första fågel är skjuten - grattis!

2010-10-18 Liten blir stor

Lillen har visat sig på styva linan i helgen. I går fick vi en trevlig rapport från Janne som stolt berättade att han skjutit för Lillen som efter några "smärre korrigeringar" skötte den ena fågeltagningen efter den andra med bravur. Nollan är spräckt - för att citera Jannes inlägg i Facebook ;)

En annan som har "spräckt nollan" är Chilli. Tommy ringde i eftermiddag och berättade att han skjutit en tjänderhöna för henne som hon skötte bra. Hon stod, reste och Tommy kunde oxå få stopp på henne när fågeln var i luften så att han kunde skjuta. Grattis Chilli och Lillen och självklart Grattis till era hussar som enträget jobbat på för att ge er den bästa förutsättningarna.

När vi körde hem från Vilhelmina i går så fick oxå en rapport från Roul som är jättenöjd med Coppis framgångar. Han går från klarhet till klarhet. Det är också skjutet en tjädertupp för Mirri i dagarna. Riktigt roligt med alla positiva rapporter.

Liten blir stor och kan snart mäta sig med de erfarna jakthundarna...

2010-10-18 En jakthelg i Vilhelmina med goda vänner

Ryktet har gått hela hösten - det är gott om fågel i Vilhelmina, och det är det nog. För vår det blev det lite "galet". Nya marker gör att man ofta lägger tid i "fel" terrängtyper. Dessutom var det omstart för älgjakten och därmed var en hel del marker stängda.Nåväl, vi hade några trevliga dagar och personligen har jag har lite tur med tjädrarna i höst och så även denna gång.

Göran och Britt, ett par som vi brukar göra en jakthelg med varje höst.

En stor del av behållningen är rasten i skogen.

Bork ska alltid vara nära.

Tina grejade min turtupp även denna gång.

Tina i ett vackert stånd. I denna miljö unnar mig sig inte att fota så ofta - det kan ju vara en tjädertupp. Denna gång var det en tjäderhöna som jag inte fick skott på.

På lördag kväll fick vi besök i stugan av Magnus, Sophia och hennes son Jakob

Bork säkerställer att han inte ska glömmas bort när det bär av på jakt

2010-10-17 Birk på jakt igen

Joel och Birk har fortsatta framgångar i vintriga Arvidsjaurskogar.

Stånd, och .....

..tjäderhönan levereras levande.

2010-10-10 Blåsiga men trevliga dagar i Saittarova

Under helgen har jag varit med riktigt goda vänner, Andreas och Dennis, på jakt i metropolen Saittarova som ligger i nordvästra Tornedalen. Andreas och Victoria, Stomkullens Beauty-Blixtra och Coola-Camrias husse och matte, har en väldigt fin stuga i Saitta och under de senaste åren har det blivit lite av en tradition att ägna en långhelg åt umgänge och jakt i dessa trakter. Denna gång fick vi en mild och blåsig helg men lite fåglar fann vi även om de var lite svåra att ha att göra med i vinden. Tack Andreas för en härlig helg!

En bli full av förväntansfulla Stormkullare. Från vänster, Tina, benen på Bea, Blixtra, Bork och Mira.

Andreas och Mira.

Dennis och Bea.

Andreas och Blixtra.

Som sagt, milt var det, och Dennis finner för gott att avlägsna lånkallingarna.

Här har jag precis skjutit en grann tjädertupp för Tina .....

.... som jag gärna poserar glatt med när jag träffar grabbarna igen.

2010-10-05 Tack Tommy och Chilli för en fin jakdag och tack Victoria för bilden på Mira som apporterar en ripa

Idag har jag och hundarna haft en jättefin jaktdag tillsammans med Tommy Henriksson och Stormkullens Chilli-Cayenne. Fina marker och bra med fågel. Tyvärr lite blåsigt, lövfällning och därmed lite skygga fåglar.

Tommy hade fixat "helpension" under jaktdagen. Vi började med en kopp kaffe innan första rundan där Tina fick förtroendet.

Bork fick andra rundan och levererar här en tjäderhöna.

Och lite senare en ripa.

Tommy fixar lunchen. På eftermiddagen hade vi ytterligare situationer med både Tina och Bork men en till ripa som Tommy sköt blev facit.

Under förra veckan var Stomkullens Coola-Camira på sin första riktiga jakt med husse Andreas.

2010-10-04 Bilder på Stormkullens Chriss-Cross första tjäder och en stolt husse

Nu kom de rykande färska bilderna på Chriss första tjäder från en stolt husse, Bjarne Sandberg - så kul och Grattis igen!

Uppenbarligen ingen unghöna? Chirss fick göra ett förtjänstfullt eftersök för att bärga tjädern till Bjarne.

Nog ser även Chriss stolt ut, för att inte tala om.....

... husse :)

2010-10-02--03 In i dimman

Den gångna helgen gav verkligen uttrycket "In i dimman" en innebörd. Vi åkte från Luleå på fredag eftermiddag för att vara med på klubbmatchen mellan Bottenviken och Malmfälten. Bork var uttagen i elitklass. Tyvärr var det kompakt dimma när provgruppen gav sig iväg upp på Dundret. Dimman låg kvar hela dagen med undantag för ca en kvart på förmiddan och en liten stund strax innan provdagen avslutadades. Ingen hund i vårt parti gick till pris, varför klubbmatchen "dömdes" oavgjord. Som vanligt när vi hundfolk träffas har vi väldigt trevligt tillsammans oavsett väder och vind. Tack Malmfälten för en, trots allt, trevlig provhelg.

Stormkullens Bosse-Boomer är nu SE UCH & SE JCH

Helgens dimma skingrades snabbt när vi, tillbaka i husvagnen på sena eftermiddagen, fick en glad nyhet från Ingemar Roselin och Bosse-Boomer. Boomer tog sitt andra raka förstapris vid ett jaktprov i lördags och är därmed B-kullens första dubbelchampion - Stort Grattis!

Under söndagen kom det glädjande rapporter från Copy-Caliber och Coola-Camira. Båda har visat framtassarna och fågel har fällts - grattis! Idag, när jag skriver detta är det måndag den 4/10 och ytterligare glädjande rapporter har kommit från Champion-Chip och Chriss-Cross. Chippen har varit i Nordnorge på jakt och gjort sina första riktiga framsteg Chippen grejade sin första fågel idag, en tjäderhöna som Bjarne fällde. Chriss fick göra ett riktigt eftersök och bärgade tjädern till en stolt husse - grattis!

Väl framme på fredag kväll blev det middag, "ett" glas vin och Idol innan det var dags att nanna sängen och ladda för morgondagen...

...som tyvärr blev en "vandring i kompakt dimma", Birgitta och Victoria, Beauty Blixtras matte i samspråk under ett uppehåll - som synes dimman låg tät

Victoria och Blixten förbereder sig för första släppet

Hur ska detta gå, kommer vi överhuvudtaget att se hundarna funderar Victoria

Å där var Blixten iväg

Bork och husse huttrar i den fuktiga dimman, bäst att hålla sig varm tills dess att man står på tur

Bork verkar laddad

Å där var Bork iväg

Den kvart mitt på dagen där dimman behagade lätta en aning, Siv Popper och Birgitta i samspråk

Vår skytt Micke Burk hade lite tid att gosa med Blixten medan dommaren Sven Eriksson gav kritik över det han sett så långt.

Det var svårt för provgruppen att se hur det gick för de hundar som var ute pga av den täta dimman

Stundtals tog vinden i och gjorde att den fuktiga dimman blev ännu kallare

En kort fika-paus var allt som lockade i det gråa vädret

Desto varmare och gemytligare var det under kvällens middag

Dagens domare - Peter Häggström med fru Anette och Sven Eriksson

Krister Fredriksson och LIsbeth Fareby, Lisbeth gick i vår grupp med duktiga unghunden Raggis

På söndagen gjorde vi en sväng till Jokkmokk innan vi åkte hemåt, både Tina och Bork jobbade på bra, men tyvärr ingen fågel hemma här heller

Tina tar en micropaus medan vi...

... tog ett fika mitt på dagen

Självklart ska det tiggas lite när det är mat på gång