2011-12-29 9:45

Våra hundar | December 2011

12-29 Idag kom röntgenresultatet på Chriss-Cross och det blev A-höfter!

12-28 Vinterträning i Råneå idag

Äntligen en riktigt fin vinterdag! Mette, Anders och jag passade på att köra ett träningspass tillsammans strax norr om Råneå. Det gäller att försöka variera träningsmiljönoch det fina vädret gav ett utmärkt tillfälle som variation till vår träning på Grans. Vi körde samma moment som tidigare under vintern, men som sagt i en helt annan miljö. Jag är fortsatt väldigt imponerad över framför allt inkallningen. Där har ekipagen kommit längre än förväntat medan det återstår en del i andra avseenden:).

Anders och Daisy.

Daisy är en mycket stabil hund. Hon är rejäl på alla sätt och Anders har en finstämd relation med henne.

Som avlsutning på dagen körde vi lite apportering. Mette och Queso har kommit en bra bit på väg.

Eller hur?

Bork fick vara med på alla övningar, ibland bara som "störning" till Daisy och Queso. Som avslutning fick de vuxna hundarna göra några apportövningar - här Bork som levererar en orrhöna.

Och Tina som kommer med en trut.

12-27 Bork är von Willebrand fri

Fick precis svar av veterinären. Har testat Bork eftersom han använts på en finsk tik och det finns intresse även i Norge. Lillen (Chicco-Carlito) är testad tidigare och även han är fri.

12-25 Nyfångad räv gav tillfälle till spårträning idag.

Henrik Gunnarfeldt har fångat en räv i natt. Han donerar ofta sina "lik" till vår klubb, så även denna gång. Jag for och hämtade räven och passade på att göra ett spår åt Bork.

Första intrycket var att det var en 4-5 kg räv men den visade sig väga drygt 6 kg!

12-23 Julhälsningar från Stormkullare

Facebook håller på att ta över även när det gäller att skicka julhälsningar. Några Stormkullare osså D-kullens pappa har skickat hälsningar på sådant sätt att vi kunnat ta ner bilderna och presentera dem på hemsidan.

Först vårt eget julkort 2011

Åsså Månz. Vilken fin bild! Tänk om vi här uppe i norr kunde ägna oss år jakt den här årstiden. Nåja, om en dryg månad ger vi oss av upp på fjället igen :)

Åsa och Vaughan har skickat detta julkort, från vänster Smilla, Digger och Mirri.

Detta underbara julkort kom från fam Henriksson, Chilli myser med Malte.

12-18 Borks och Monas (Höökabos Qvistas) kärlekshelg är över

Risto, Monas husse, och hans kompis Kimmo anlände till Luleå på fredag kväll. Bork och Mona parade sig redan första kvällen och de har precis avslutat sin tredje akt idag på förmiddagen. Mona är en jättefin tik. Hon är lagom stor, har en väldigt bra päls, är bra pigmenterad och hon är väldigt lugn och trygg. Hon har ett förstapris i elitklass på skogsprov och förstapris på utställning. Det ska som vanligt bli spännande att följa utvecklingen. Om allt går väl föds valparna i slutet av februari.

Höökabos Qvista alias Mona

12-05 Hemma efter valpträff hos Landinarna

Mette och jag åkte från Luleå på torsdag morgon. Vi hade Chicco-Carlito (Lillen) med oss eftersom han skulle hämtas upp i Arboga för vidare färd mot Oslo för att para en norsk tik. Vi anlände till Roul & Carita i Arboga vid 2130-tiden på torsdag kväll. Stein-Ole och Gunnar hade anlänt tidigt på dagen och varit ute i markerna runt Arboga för att också kolla in Coppy-Caliber (Coppi). Som vanligt fick vi ett kungligt bemötande av Roul & Carita. Lillen hann också med en parning i kvällsmörkret på Rönnbärsstigen innan Stein-Ole och Gunnar återvände till Oslotrakten.

Vid 10-tiden på fredag förmiddag anlände vi till Anders & Christine. Anders och jag ägnade huvuddelen av dagen åt träning och faktiskt lite jakt med Bork. Även Mette och Queso hann få lite råd på vägen.

På lördag kl 1000 samlades sju valpägare för Q-kullens andra valpträff. Den första genomfördes i slutet av oktober. Mette och jag avstod den gången. Det fina vädret under fredagen hade förbytts i kraftig vind och ösregn. Trots detta genomförde Anders träffen enligt plan. Det råder ingen tvekan om att Q-kullen kommer att jaga i alla väder i framtiden:).

På söndag vid 9-tiden kom Stein-Ole och återlämnade Lillen efter väl förrättat värv. Det var inte utan att han såg lite "sliten" ut :). Stein-Ole tittade lite på Bork och Queso innan han återvände hemåt. Vi kom iväg vid 10-tiden och anlände till Luleå under natten mot måndag.

Vi riktar ett stort tack till Anders & Christin för ett fantastiskt mottagande och för en fin och värdefull valpträff. Hilma kul att träffa de övriga valparna och deras ägare. Vi ser redan fram emot nästa valpträff.

"Torpet" som vi övernattade i ligger vackert på en höjd ovanför dammen sett från Anders & Christines hus.

Knepigt motljus men Anders reser med Bork som har en rapphöna i nosen.

En om möjligt ännu knepigare bild men rapphönan är uppe och Bork "nere".

En lite bättre bild. Anders har rest med Astrid (rapphönan är mitt emellan Astrid och Anders) och se så glad han är när han berömmer hennes frimodiga resning.

Deltagarna är samlade på lördag morgon. Redan vid den tiden var det läge att ta skydd för regnet.

Men som sagt, övningarna genomfördes enligt plan och alla, inklusive de knappt 5 månader gamla valparna, höll modet uppe.