2011-02-28 17:23

Våra hundar | Februari 2011

2011-02-28 Idag kom härliga vinterbilder från Clivia i Malmberget

Clivia och Caxen - vilket ekipage!

Snygga är de båda två men frågan är om inte Caxen ändå drar det längsta strået :)

2011-02-26--27 Ripjakt i Arjeplogsfjällen

Dennis Lundström med Bara-Bea och jag med Bork åkte upp till Sandviken/Merkenäs för att skidra efter ripor i helgen. Vi kom fram vid 20-tiden på fredag kväll. Vädret var fint och föret såg rimligt ut. Vi steg upp tidigt på lördag morgon och var ute på fjället redan strax efter halv åtta. Ca - 8 gradet och rätt så kallt i vinden. Vid 10-tiden slog vädret om. Det blev plusgrader och en hård sydlig vind. Föret blev betydligt sämre både för hussar och hundar. Nåväl, vi hade totalt sett en bra dag, såg ca 20 ripor, fick två skottchanser och fällde två ripor, en för vardera Bea och Bork. God middag på lördag kväll och somnade ordentligt trötta redan ca 2130! Städade stugan och checkade ut på söndag morgon. Var trots det på fjället redan 0830. Lite gråväder men ändå en riktigt bra dag. Såg mer ripor än på lördag men de var väldigt skygga. Fick inte en enda skottchans.

På väg ut på lördag morgon.

Redan efter ca 30 min hade Bork de första fåglarna. Ingen skottchans dock.

Bea har fåglar på G - ingen skottchans.

Bork igen - ingen skottchans.

Härlig miljö. Här har vädret slagit om till blida.

Bea har fåglar, och nu....

.. kom Dennis åt att fälla. Ripan ligger 10 m framför Bork, och han var sugen på att hämta den.

Men rätt ska vara rätt så här levererar Bea ripan åt Dennis.

Som sagt det blåste rejält men vi fann en naturlig "grotta" där vi tog en ståfika.

Bork har rest och husse har fällt..

Ripan under leverans.

Klart för avlämning.

Bork vilar ut efter jakten.

Och så även Bea.

2011-02-21 Vaccinerat Tina mot herpesvirus och bokat tid för ultraljud den 11/3

Är hon "med valpar" tro?

2011-02-17 Under kvällen var vi till Mattias och Jessica Öhlund och kollade på strävhårsvalpar

Det är alltid intressant och lärorikt att se en valpkull. Sju mycket trevliga och fina valpar ur kombinationen Nilssons Holly och Fjällbrisens Erä. Ska bli kul att följa dem framöver - fortsatt lycka till Matte & Jessica!

Helt underbart att få lukta på dem. Kunde naturligvis inte låta bli att "gå igenom dem" också och det såg väldigt bra ut.

Så hilma söt!

Ja, vad ska man säga, man fullkomligt smälter - välkammoflerad dessutom :)

Spännande med några valpar som sannolikt även i vuxen ålder kommer att vara betydligt ljusare än strävhåren normalt är. Gissar att det kan tilltala många, åtminstone tilltalar det mig.

2011-02-16 Månz är återlämnad till husse efter, förhoppningsvis, väl förrättat värv

Vår planering byggde på att vi skulle köra ner och lämna "tillbaka" Månz under helgen som var, men eftersom parningen drog ut på tiden fick det bli idag istället.

Jag hade sedan länge en bokad tjänsteresa till Stockholm idag så det blev till att köpa en tilläggsbiljett för Månz. Carl-Magnus mötte oss på Arlanda och det blev ett kärt återseende kan jag intyga.

2011-02-13 På det 21:a dygnet "smällde det"

Vi hade nästan gett upp. Under de senaste dagarna har Tina bjudit ut sig ordentligt men Månz har bidat sin tid. Idag har hon varit ordentligt irriterad på honom och egentligen markerat att "det är kört" men när jag var ut och kvällsrastade så hände det. :)

Vi har provat att byta miljö under dagen och varit ute med dem i det fria långt ifrån vårt hem - var det det som gjorde susen?

Det var en helt underbar vinterdag - kanske bidrog det också?

Spelar roll, här sitter turturduvorna - hoppas att allt går bra i fortsättningen också :)

Efter akten kunde de koppla av en stund båda två....

... och t o m sova bredvid varandra.

2011-02-10 Hälsningar från Bork och reservhusse Micke

I eftermiddag fick vi ett gulligt mms av Borks reservhusse Micke och hans familj. De har haft hand om Bork sedan i söndags och det verkar bara gå fint. Micke meddelar att han har fått "en vän för livet" å det förstår vi verkligen. Bork är nämligen väldigt lätt att tycka om å det är oxå Micke. Tusen tack för ert engagemang, förhoppningsvis får vi hämta hem "vår lilla pojke" efter helgen.

En sko för lite uppmärksamhet - Borks ständiga trick för att bli sedd :)

Månz har intagit Borks bädd med en härlig självklarhet. Här har han tagit sig en tupplur i väntan på att Tina ska "släppa till" ordentligt och inte bara dansa

2011-02-09 En härlig vårvinterdag

Birgitta har arbetat hemma idag och haft "ett öga" på de unga tu. Ännu så länge är det inte rätt tillfälle för romantik - men kommer tid kommer råd...

Roger vart åker du, skulle inte vi vara tillsammans nu? Roger har varit hemma på lunch och Månz verkar besviken för att han "bara drar"

Besvikelsen över att Roger åkte iväg till jobbet lindrades lite genom att vi fick en härlig långpromenad i det vackra vädret med Birgitta och hennes son Magnus som tittade förbi kring lunchtid

2011-02-08 Det börjar likna "Lets Dance" - Tina och Månz dansar vidare :)

Tina är på det 16:e löpdygnet idag, och som sagt, de dansar vidare. Tina blöder lite ännu så hon är nog inte riktigt redo, men jag sticker ut hakan och gissar att det händer i morgon. Senast hon parades hände det på 21:a dygnet så det kan bli några dagars väntan ännu. Känsliga läsare varnas för bilden nedan, å då menar vi förståss stöket i garaget :)

Det är ungeför så här långt de kommit.

2011-02-06 Fått några bilder på Månz som Jan Nilsson, Lillens husse, tog idag i samband med träningen på Grans

Vackert huvud

Månz med Åsa Strand, Mirris (Colonel-Cemps) matte.

Månz in action

Carro kollar in Månz - är han ett ämne som pappa till din nästa hund?

Vaughan, Mirris husse, kollar in Månz.

2011-02-06 Stormkullenträning idag

Idag var det dags för ett nytt pass på Grans, i ridhuset. Åsa och Vaughan hade kört upp från Vännäs, så Mirri var med för första gången denna vinter, och klarade övningarna på ett bra sätt.

Träningsgruppen under fikarasten. Idag kom några blivande valpköpare med för att se på vår träning, vilket var extra kul.

Hundarna, som vanligt, i passivitetsträning medan vi fikar.

Birgitta duschar Månz och Tina, åtminstone de "nedre delarna", efter dagens träningspass.

2011-02-05 Varit på skidtur med "kärleksparet". Efteråt mår de gott inomhus.

Kärleksmötet har börjat men än så länge handlar det bara om "förspel". Tog med dem på en skidtur så att det får tänka på lite annat också. Månz är verkligen en jättefinhund och ett riktigt kraftpaket.

Två snyggingar

En reslig kille

Tina visade runt Månz i hennes och Borks vinterkvarter.

Månz hängde gladeligen på Tinas runda

Han klarade "Norrlandsföret" galant!

Både Tina och Månz är rikgit goa hundar. Vi har satt på Tian "stringtrosor" och hoppas att det ska bidra till en framgångsrik parning:)

Han som talar med hundar.

Månz har verkligen funnit sig väl till rätta.

Frågan är hur vi ska kunna lämna tillbaka honom oavsett hur det går med parningen:)

Tina bidar sin tid. Håll med om att de är lika i många avseenden.

2011-02-04 Idag har vi varit och hämtat Månz

Vi möttes i Sundsvall redan vid 13-tiden. Carl-Magnus hade kört upp från Bålsta och vi ner från Luleå. Vid 21-tiden var vi åter på Bancovägen. Månz har funnit sig tillrätta snabbt. Han är verkligen en mysig kille. Trygg, tillgänglig och väldigt lyhörd. Tina och Månz har "dansat" lite, men Tina håller honom på halstret. Brok är hos mitt X och hennes sambo och det verkar också gå bra.

Tina & Månz är egentligen väldigt lika, både avseende typ och täckning. "Äktenskapstycke" borde uppstå :)