2011-11-29 22:28

Våra hundar | November 2011

11-28 Deal-Diamond (Manne) blev D-kullens första valp i utställningsringen.

Jan Dahlgren, Mannes husse, har skickat en rapport från helgens utställning i Umeå. Domaren, Marina Bengtsson, gav följande kritik om Manne - "Hane med bra maskulint och rastypiskt uttryck. Fin över- och underlinje. Goda vinklar fram och bak. Bra bröstkorg, bra tassar. Rör sig med ett fint steg. Utmärkt päls. BIM valp med HP".

Grattis Jan och Kerstin från stolta uppfödare!

Manne uppklädd i Stormkullentäcket och rosetter från utställningen - snygg kille!

11-28 En av Gro & Borks valpar har ställts ut i Malmö

Stebas Patridge Point (Edith) som valpen heter blev BIR och BIG vid Malmöutställningen med över 1000 startande valpar! Kritiken lyder - "Lovely breed type, feminim balanced head, correct scissor bite, correct angulation for her age, excellent hard body condition, correct coat type, very sound movement. Rasdomare: Miranda Blake, storbrittanien.

Vilken snygging!!!

11-22 Borks nya finska tjej :)

Bork ska para Höökabo Qvista (Mona). Mona är född 2006, hon en snygg tik som bl a har 1 ekl skog. Parningen beräknas ske under dec-jan? Ska bli spännande att följa!

 

11-20 Då är vi ingång med vinterträningen 2011-2012

Idag inledde vi vinterträningen. Vi ska arbeta mot de mål, intill maj 2012, som deltagarna vid valpträffen förra helgen arbetade fram. Det började bra. Utöver våra hundar deltog fem valpar från D-kullen och så Queso förståss.

Vår kamera klarar inte ljusförhållandena i ridhuset så det här är den enda bild från dagens träning som duger att publiceras.

Jag hann dock ta några bilder utanför ridhuset innan träningen startade.

Caroline och Djärv är på mycket god väg i sin träning.

Conny och Astor (Duke-Dundee) är också bra på G.

Landinarnas Queso är yngst i gänget men klarar sig bra vid våra övningar.

11-11--13 Under helgen har D-kullens andra valpträff genomförts i Boden

Under helgen, från fredag lunch till söndag lunch, genomförde vi den andra valpträffen för D-kullen. Som vanligt var uppslutningen mycket god med åtta valpar från Kiruna i norr till Umeå i söder. Därutöver deltog fyra valpar från Nilssons Ena & Borks kull och sist men inte minst, min och Mettes Landinarnas Queso.

Även denna gång ställde Douglas husse, Bernt Hasselström, upp som instruktör. Bernt är oerhört duktig och uppskattad vid våra träffar. Inte oväntat var det nyckelorden sitt, hit, fot och apport som utgjorde den röda tråden under helgen. Som vanligt varvades teori och praktik och vi övade inne och ute, enskilt och i grupp. Vid sidan av det direkta jobbet med hundarna visade och instruerade Ella hur strävhårens pälsar ska skötas. Ett uppskattat inslag var också att avelsrådet för strävhåren, Saila Soursa, i samband med middagen på lördag kväll berättade om avelsarbetet.

Som avslutning på helgen genomfördes ett grupparbete på söndag förmiddag. Deltagarna delades in i fyra grupper. Grupperna fick vardera en uppgift kopplat till nyckelorden ovan - att utarbeta en "plan" för vinterträningen, d v s fram till i mitten av maj då nästa valpträff genomförs. Det var ljuv musik för oss som uppfödare att få höra om de ambitiösa målen som sattes upp och om målen infrias kommer Bernts Whisky att ta slut väldigt snabbt under hösten (inser att detta "interna" skämt inte kan förstås av "utomstående").

Ett stort tack till Bernt Hasselström för att du verkligen ställer upp på ett bra sätt vid våra valpträffar. Tack till alla underbara valpköpare som verkligen visar vilja att lära och att utveckla hundarna till det de är avsedda för - att bli fungerande jakthundar.

Gänget samlat för lagfoto

Birgitta och jag med våra hundar flankerar Barbro Jakobsson (Ripmarkens kennel) som äger Nilssons Ena. Bork & Ena hade fyra av sina valpar med under helgen.

Bernt inleder med teori

Janne Dahlgren med Manne (Deal-Diamond)

Anders Glavhammar med Daisy

Bork har smugit upp i mattes säng

Ella med vår Diddi

Jonas och Doris myser

Middag på lördag kväll med avelsrådet Saila närvarande

Mikke Svanberg myser med sin Corvette

Ella har genomgång i trimningens ädla konst

Alla, barn som vuxna, älskar Bork och han älskar dem tillbaka

Mette och Queso närmast

Lite resonemang om utställning och mätning av mankhöjd på valparna

1

Stadgeträning i mindre grupp på G - närmast Carro och Djärv, Åsa och Digger och Ella med Diddi

Bernt gnuggar Conny och Astor (Duke-Dundee) lite extra i stadga

Mikke har kommit en bra bit med Corvette

Birgitta med Tina som är mor och farmor till alla deltagande hundar under valpträffen, utom till Queso förståss :)

11-06 Mikke och Doris har hälsat på idag. Åsså fick vi 6-månadersbilden på Denniz och hans sovande pappa Månz.

Det ser ut som att C-M visste vad han gjorde när han valde valp :)

Pappa Månz har törnat in

Jag kan som vanligt inte låta bli att "kolla" alla detaljer när jag får träffa valparna. Doris ser verkligen fin ut, på alla sätt som jag kan se :)

Doris har väldigt mycket Tina i sig.

11-05 Coppy har varit på tjäderjakt idag

Roul har skickat en bild från dagens framgångsrika fågeljakt i Arbogaskogarna.

Det var Rouls kompis Jesper som fällde tuppen.