2011-11-06 17:34

Våra hundar | Oktober 2011

2011-10-29 Digger har varit på tjäderjakt och Stormkullens Coppy-Caliber har tagit sin försla etta i ökl på Dylta idag!

Åsa skickade en underbar rapport från dagens jakt där Digger fått vara med och lukta på tjäder och Roul ringde och berättade att Coppis fått 1:a i ökl på Dylta idag - grattis!

Vaughan har fällt en tupp och både Mirri (Colonel-Cemp) och Digger får vara med när bytet bärgas.

Så himla söt han är. Tuppen är större än Digger, åtminstone ett tag till :)

2011-10-27 Idag har vi hälsat på vår Landinarnas Queso hos Mette

Queso blir 15 veckor på söndag. Hon är mentalt stabil och trygg, aktiv, uppmärksam och väldigt snygg. Hon har bra päls och tänderna på rätt ställe. Ögonen och nostryffelen är något ljusa. På lördag den 29/10 genomför Anders och Christine den första valpträffen för Q-kullen. Vi har dock valt att avstå denna gång men kommer att vara med vid nästa träff som genomförs den 3/12.

Fokuserad på godis som Mette har i handen. Lägg märke till bröstkorgen. Jag tror inte att jag sett ett sådant bröst på en 3,5 månaders valp?

SÅ söt!

2011-10-21 Äntligen en dag med Joel och Birk i Arvidsjaurskogarna

Att Joel och Birk är ett väl fungerande team vid skogsjakt har jag förstått sedan förra hösten men det är en helt annan sak att vara med och se det i verkligheten. Birk skötte sig med den äran. Joel hade ett lånat vapen vilket ursäktar en praktbom på en tjädertupp som Birk serverade på guldfat :). Nåja, vi hade en jättefin dag i fantastiska marker som höll bra med tjäderfågel. Det låg lite snö fläckivs och var därmed lite skarpt i markerna vilket försvårade jakten men några rejäla chanser fick vi.

Birk (Cosmos-Carat) är en jätteduktig jakthund vilket han visade redan ifjol då han tog ett 2:apris i ukl i Arvidsjaurskogarna. Utseendemässigt är han faktiskt väldigt lik sin halvbror Bork. Tack för en fin jaktdag!

2011-10-20 D-kullen har fyllt 6-månader

Den 16/10 "fyllde" D-kullen 6 månader. Jag har haft ute en "enkät" bland valpköparna och fått in 9 svar hittills. Alla har ännu inte skickat en 6-månadersbild men det kommer. Presenterar de som kommit nedan och kompletterar efterhand. Vid valpträffen den 11--13/11 kommer jag att presentera en sammanställning av enkäten.

Digger-Danny.

Djärve-Djäkel

Don-Drummer

Duke-Dundee

Dynamite-Douglas

Deal-Diamond

Dear-Daisy

Double-Dee

Dunder-Denniz

2011-10-16 Årets jakt med Göran och Britt är genomförd

Min barndomsvän och jaktkompis genom alla år, Göran Gahm och hans sambo Britt, tillika arbetskamrat med Birgitta, har under flera år jagat tillsammans en långhelg. Denna gång, precis som ifjol, blev det i Vilhelmina. Helgen bjöd på fint jaktväder, bortsett från att det var lite skarpt i markerna med det är det ju alltid så här års. Fågel fanns det men jag kom inte åt att skjuta för hundarna en enda gång :(. Tur att Göran och Britt "indianjagade" så att det blev lite fågel med hem till Norrbotten. Nästa år siktar vi återigen på att komma iväg lite tidigare under hösten så får vi se om vi får ihop kalendrarna. Det är alltid lika trevligt med denna långhelg tillsammans. Vi bor bra på Kolgårdens camping, äter och dricker gott och får mycket frisk luft!

Installerad i stugan och dags för en välkomstskål.

Birgitta och jag lunchar.

Bork har fåglar i skogskanten men nästa steg som jag tog som flög dem utom skotthåll - igen!

Någon gång sammanstrålade vi för lunch/fika. Denna gång kanske inte på den mest natursköna platsen.

Som sagt, fåglar fanns det.

Och också som sagt, god mat och dryck varje kväll. Här har vi traditionsenligt avnjutit Görans tjädergryta.

2011-10-10 Även Chicco-Carlito (Lillen) har godkända höfter!

Nu är 18 av Tinas vuxna valpar röntgade, samtliga med godkända höfter (14 A och 4 B)!

2011-10-09 Äntligen en jaktdag med en brinnande tjärstubbe :)

Janne Nilsson med Lillen (Chicco-Carlito) och jag med Tina och Bork åkte upp till Jokkmokksskogarna över dagen för att försöka hitta lite tjäder. Det var - 7 grader när vi kom fram. Således skarpt i markerna och därmed svårt att komma inom skotthåll för fåglarna. För fåglar fanns det och hundarna fick "tag" på några men fåglarna ville inte släppa oss inom skotthåll. Bom på en gammeltjäder var det närmaste vi kom. Nåja, en underbart fin dag som firades med en rejäl brasa.

Faktiskt den första jaktdagen denna säsong när jag njutit vid elden i samband med en rast.

Samma eld som på bilden ovan, tagen något tidigare bara.

En snabbkopp blev det också tid för. Tina och Bork fokuserar min macka medan Lillen avvaktar på avstånd.

2011-10-07 En hälsning från Carl-Magnus och Stormkullens Dunder-Denniz

C-M är hemma igen efter 3 veckor i Uganda. Han skirver - "Denniz är helt i Malins hand. Följer med på hästpromenader och går fot lös, kommer på inkallning och har stor respekt för hästar. Han utvecklas på ett mycket bra sätt. Jag får knappt låna honom! Åke och Pirko Sjöström var och hälsade på, Åke log och sa - så ska det se ut! Tänderna är på rätt plats och pälsen är utmärkt!"

Malin på promenad med Denniz och hästen

Denniz under inkallning medan Månz tittar på

2011-10-01 Astor (Stormkullens Duke-Dundee) med husse och matte och lilla Noel har hälsat på idagl

Conny har under en tid haft ambition att komma förbi för att visa var han befinner sig i träningen av Astor och för att få lite tips om den fortsatta träningen. Conny och Lena har gjort ett bra jobb med valpen. Han klarar allt man kan förvänta sig av en 5-månaders valp. Astor ser fin ut. Han verkar stabil om än lite livlig. Han har bra päls, bruna ögon, tänderna i ordning och han rör sig med ett fint steg. Han väger drygt 20 kg och är uppskattningsvis ca 57-58 cm i manken.

Lena, Conny, jag och Astor.

Conny och Astor klarade linförigheten utan störning elegant så vi tog ut Tina och Bork "som störning" men det bekom inte Astor nämnvärt.

Full uppmärksamhet på husse.....

... och matte.

Astor ser riktig fin ut!