2012-01-31 16:59

Våra hundar | Januari 2012

01-31 Lillen (Chico-Carlito) har blivit pappa!

Igår kväll och under natten till idag har Tea fött 10 valpar, 4 tikar och 6 hanar. Om jag förstått rätt så är det 6 bruna och 4 brunskimmlar. Födelsevikterna ligger mellan 350-450 g. Grattis Lillen!

Den här stunden är nog varje uppfödares lyckligaste stund. Allt har gått bra. Det är renbäddat och valparna äter och myser med sin mamma.

01-28 En underbar vinterdag i det gryende ljuset

Vi sköter Djärv i helgen så han har fått vara med oss och dela vår vardag, en underbar vinterdag ute på Hertsölandet d v s strax utanför vår stugknut.

Birgitta med Djärv framför sig och Bork och Tina vid sidan.

Så otroligt vackert och livgivande den bleka januarisolen kan vara.

Matte och tre godissugna vorsthrar.

Bork jobbar på. Bilden tagen med all tillgänglig zoom.

Gulliga och följsamma Djärv.

Det är så härligt att vara ute med hundarna och se deras glädje.

Tina är verkligen på väg tillbaka efter en lite besvärlig återhämtning efter D-kullen.

01-24 Stormkullens egen fotograf, Jan Nilsson (Lillens husse), har skickat några bilder från utställningen i helgen - tack Janne!

Avels- som uppfödargruppen fick 1.a HP och poserar, från vänster Roger med Bork, Åsa med Digger, Birgitta med Tina, Carro med Djärv och Lena med Astor (Duke).

Birgitta och Bork är alltid tajta i ringen

Janne med Lillen (Chico-Carlito) som fick VG

Åsa och Digger E + Ck

Carro och Djärv E + Ck

Mirri/Colonel-Cemp (C-kullen), Diggers "storebror", är en av Stormkullarnas supportrar under utställningen.

01-24 Nu är det bara ca en vecka kvar till Lillen blir pappa

Elisabeth och Tea på fjället. Det ser ut att bli många valpar och återigen, Tea är verkligen lik Tina, även som högdräktig.

01-22 SVK Bottenvikens vinterutställning på Grans i Piteå

Vi har verkligen sett fram emot denna utställning där fem D-kullare, tre av Bork & Nilssons Enas valpar och min och Mettes Landinarnas Queso har ställts ut. Det gick kanonbra! Bork & Enas Ripmarkens Audi-Quattro fick E med Hp och blev BIR-valp. Hans syster Ripmarkens Chaika fick E med Hp och blev BIM-valp. Även den tredje valpen ut Bork & Enas kull, Ripmarkens Corwette, fick E. Landinarnas Queso fick E med Hp. Quesos kritik lyder "feminin tikvalp, feminint huvud med ännu ngt ljusa ögon. Utm överlinje, väl anlagd skuldra, för åldern välformad bröstkorg. Behöver bli stabilare i fronten. Goda vinklar bak. Utm pälskvalitét. Trevligt temperament, korrekt bett".

Det gick kanonbra även för D-kullarna, särskilt för de tre hanarna, Digger, Djärv och Astor (Duke), samtliga fick E och Digger och Djärv fick dessutom Ck! De två tikarna Doris och Daisy fick VG. Det som trots allt kanske gladde oss mest var att Lillen (Chico-Carlito) fick VG. Tina deltog tillsammans med Bork, Digger, Djärv och Astor i avelsklass och erhöll 1:a pris med Hp. I uppfödarklass erhöll vi också 1:a pris med Hp. Vi är väldigt nöjda och stolta över resultaten och ser fram emot kommande aktiviteter med våra "valpar".

Tina har än en gång visat att hon är en utomordentlig avelstik!

Tina och Bork, helt coola och så enkla att ha med sig i alla sammanhang.

Åsa och Digger, Excellent med Ck!

Carro och Djärv, Excellent med Ck!

Lena med Astor (Duke), Excellent!

Jonas med Doris, Very Good (VG)! Tyvärr fick vi ingen bild på Anders och Daisy med även dem fick VG!

Borkvalpen Ripmarkens Chaika (Myrra) fick Excellent med Hp och blev BIM-valp. Brorsan Ripmarkens Audi-Quattro fick Excellent med Hp och blev BIR-valp och slutligen BIS 2 bland valparna!

Den tredje av Borks valpar Ripmarkens Corwette fick också Excellent!

Så himla kul att även Mette med Landinarnas Queso fick Excellent med Hp!

Queso är en riktig goding!

01-21 Träning på Dammtorpet idag

Vi har haft en underbar dag hos Carro och Johan på Dammtorpet, cirka 20 km NV om Råneå. Vi har tränat hundar, njutit av naturen och Johans underbara älgburgare. Jag föreslog omgående att denna plats från och med nu utnämns till "Stormkullencamp nr 1", Johan och Carro ställde sig positiv så nu räknar vi med att valpträffen i maj och juli genomförs vid Dammtorpet :).

Vi genomförde samma övningar som vi jobbat med på Grans men nu i en helt annan miljö. Jag säger det igen - jag kan inte påminna mig om sådan ordning på inkallning och stopp som dessa D-kullare visar upp vid 9 månaders ålder. Jonas och Doris imponerar särdeles stort!

Efter träningen bjöds det på mys vid elden med älghamburgare, saft och svart kaffe med saffransbullar till - "jag vill tacka livet".

Tack för en underbar lördag, Carro och Johan!

01-15 Träning på Grans idag

Idag körde vi det femte passet med våra tappra adepter. Nästa pass genomförs den 29/1.

Vi brukar vara 4-5 hundar till vid våra träningar men idag deltog tre D-kullare, Mette med Landinarnas Queso (Borks valp), Mikke Svanberg med Ripmarkens Corwette (Borks valp), åsså Tina och Bork.

Jag tycker att vi kommit långt i den grundläggande dressyren. Idag kan vi arbeta med samtliga hundar lösa och genomföra övningar inom huvudmomenten med alla former av störmning som låter sig göras i ett ridhus.

01-11 Idag har vi fått fräscha bilder på Lillens flickvän Thea. Om ca 3 veckor föds valparna.

Thea står för rapphöns hemma på Stein Oles marker.

Jag säger det igen - det är mycket Tina i Thea.

01-09 Jan jobbar vidare med Manne och skickar bildbevis. Mona tar sig friheter i väntans tider.

Väldigt speciellt vinterljus men beviset är tydligt - Manne klarar sitt på minst 20 m avstånd.

Jättefin kille. Önskar att jag själv hade en sådan "pannlugg" :)

Risto har skickat en bild på Mona som verkligen tar igen sig inför det som komma ska - förhoppningsvis :)

01-05 Idag har vi fått några bilder på Lillens norska flickvän Tea

Tea påminner oerhört mycket om vår egen Tina

Eller hur?

Valparna ska födas preliminärt den 2/2. De första tecknen på dräktigheten syns tydligt.

01-03 Lillen, Stormkullens Chico-Carlito, ska bli pappa.

Ultraljudet visar att No35378/09 Dore-Tea (Tea) är dräktig. Valparna föds i början av februari. Tea är en trygg och harmonisk tik. Hon har väldigt stor jaktlust och hon är en mycket god viltfinnare. Tea var tidigt jaktmogen och fick två förstapris i ukl samma helg som hon blev 1 år. Med det resultatet blev hon årets fälthund i norska Vorstehklubben 2009. Tea har dessutom Cert på utställning, hon har A-höfter och hon är von Willebrandt fri. Tea sekunderar spontant och hon rapporterar. Intresserad av en valp – kontakta mig eller Janne (Lillens husse) på enklaste sätt. Bilder på Tea kommer.