2012-11-10 11:01

Våra hundar | Oktober 2012

10-28 Idag har vi fått hem Diddi (Stormkullens Darling-Diana) och Coppi följde upp gårdagens framgång med ytterligare ett förstapris i EKL!!

Diddi, 18 månader gammal, är åter hos oss. Ella har haft "vårdnaden" om Diddi men hennes förutsättningar haf förändrats så Diddi ska bo hos oss nu, åtminstone ett tag framöver. Vi har varit och promenerat med hundarna i det vackra höstvädret. Diddi löper så det gäller att hålla koll på henne och Bork :).

Roul och Coppi fortsätter att imponera. Idag ytterligare ett förstapris i EKL med F 7 A 10, supergrattis från stolta uppfödare!

Våra fina hundar!

Diddi kopplar av fantastiskt bra i sitt "nya hem".

10-27 Coppi (Stormkullens Copy-Caliber) bärgade Tinas 25:e p och säkrade hennes Bruksavelspris genom sitt förstapris i EKL idag - stort grattis och tack!

Sannerligen en glädjens dag då Coppi tog sitt förstapris i EKL vid första starten i klassen och dessutom med F 8 A 10 - stort grattis Roul!!!

Tack Coppi!

10-10--20 Vår höstturné till Mellansverige blev en succé

På tisdag em den 9/10 krokade vi husvagnen och begav oss söderut för nästan två veckors hundträning, jaktprov och jakt. På torsdag tränade vi på Långtora. Som vanligt fanns det hur mycket fågel som helst men de var inte lätta att ha att göra med.

På lördag startade jag Landinarnas Queso (e Landinarnas Jana, u Stormkullens Bäste-Bork) på Mellansvenskas prov på Tidö. Queso gick kanonbra hela dagen och skötte sina tre fågelsituationer klanderfritt. Domaren Lennart Karlsson öste lovord över Queso och belönade henne med F 9 A 9 och därmed ett förstapris i UKL med 183 p! Lennart sa t o m att Queso gått bäst under dagen oavsett klass. Det är smått otroligt men nu är fem Q-kullare jaktprovsmeriterade (14 månader gamla). På topp är naturligtvis Anders Landin själv genom att Queen nu har jaktmeriterna för att bli SJCH!

På söndag startade jag Bork. Jag tycker att han gjorde väldigt bra ifrån sig. Han sprang bra, var lydig, skötte den fågeltagning han hade kanonbra inkl fällning och apport men det räckte bara till F 6 A 10 och därmed ytterligare ett andrapris i ekl.

På onsdag och torsdag den, 17-18/10, gick jag och Roul Fahlin hundförare under jakt på Långtora. Jag varvade Tina, Bork och Queso och Roul gick med Coppi (Stormkullens Copy-Caliber). Vi hade verkligen fina jaktdagar med mycket fågel, duktiga och trevliga jägare. Vi fällde för alla hundar varje dag. För mig personligen var det nog allra roligast att se Queso jaga. Hon är otroligt duktig, framför allt i fågelsituationerna. Hon har definitivt tagit ytterligare flera steg i sin utveckoling under dessa jaktdagar.

Vi riktar ett stort tack till Roul & Carita som bjudit in oss till denna sejour bestående av hundträning, jakt och allmänt väldigt trevligt umgänge.

Nedan följer ett antal bilder från dessa dagar i Mellansverige. Tyvärr kom Birgitta inte åt att fota under söndagens prov men vi fick fler bilder från provledaren Christina Ericsson den 10/11, så dessa bilder finns på novemberbladet.

Vi campade på Herrfalets camping ca 12 km utanför Arboga

Bork och dottern Queso - två kanonhundar!

Tre hundar i husvagnen under nästan två veckor frestade på Birgittas allergi men hon kan ändå inte låta bli att ta emot Queso när hon kommer och vill ha sin dagliga kramstund

Vi tränade lite kastapport dagen innan provet

Roul och Coppi. Det var som vanligt väldigt trevligt att se dem jobba ihop. Coppi är numera i ekl och det visade han varje dag vi tränade och jagade.

Samling för provet på lördag. Domaren Lennart Karlsson går igenom förutsättningarna för dagen.

Lennart lämnar kritik efter ett släpp

Queso på vär ut på ett släpp på gräsmark

Det blev en lång dag. Queso fick mycket släpptid och i slutet av dagen var det bara hon och en elithund kvar.

Här är provdagen precis över och även om vi ännu inte fått betyget förstår vi att Queso gjort oerhört bra ifrån sig och som sagt, det blev F 9 A 9!

Tina fick göra många apporter under jakten på onsdag

Och hon gjorde det som vanligt med bravur

Lasse var en verkligt god skytt och såg till att Tina fick jobba

Coppi och Tina

Hundförare och byte efter förmiddagens jakt

10-06 Cicci och Lila (Stormkullens Double-Dee) fortsätter att imponera

Lila tog sin andra raka jaktprovsmerit genom ett andrapris vid Riksprovet - stort grattis Cicci!

Cicci och Lila är verkligen tajta och duktiga