2013-04-27 17:33

Våra hundar | April 2013

04-27 Tina blir 9 år idag och vi har tränat vilstspår med två av hennes avkommor i D-kullen

Det är underbart att konstatera att Tina är "still going strong" på sin nioårsdag. Inte ett grått strå i pälsen och fortfarande den härliga Vorstehblicken :). Diddi och Doris har fått göra sina första viltspår.

Tina är och förblir vår prinsessa

Diddi ger mig glädje varje dag och inte minst när vi övar på något som har med jakten att göra

Mikke och Doris är ett härligt team. Doris löste uppgiften men kanske inte lika fokuserat som Diddi :)

Matte och Bork har mysstund

04-14 Jaktprov på Dundret

Erik Plenk ville följa med för att "se och lära". Vi åkte upp på fredag kväll och installerade oss på Gällivare Camping. Under lördagen var det inledningsvis typiskt "Dundretväder", d v s dis och dimma. Det lättade dock under dagen. Söndagen bjöd på strålande vårvinterväder. Bork har varit lite hängig så jag startade bara Didd på lördag men båda hundarna på söndag. Jag är oerhört nöjd med Diddi trots att hon inte fann några fåglar. Hon springer väldigt flott i hög fart med bra reviering och följsamhet. Det ska bli superskoj att jobba vidare med henne. Jag är nöjd med Bork. Han gick som han brukar. Föret var tungt och det "lider" en hund som Bork av. I första släpp fanns det fåglar i sökområdet men de flög på långt håll och gav aldrig hundarna en chans.

Provgruppen på söndag vid "Åkes topp"

En fin bild på Erik

04-07 Fjällträning med Diddi & Bork

Erik Plenk och jag åkte upp över dagen och fick en trevlig dag på fjället. Diddi gick oerhört bra och hade två fågeltagningar. Jag tror att det var de första fåglarna för henne. Ung och het som hon är så kunde hon inte riktigt hålla fåglarna till jag fick resa men hon blev kvar på plats vilket gladde mig stort.

Framme och fint väder

Diddi har haft sin första fågel

Fikapaus

04-05 Denniz (Stormkullens Duktige-Dunder) blev den andra ur D-kullen som meriterade sig på jaktprov idag

Carl-Magnus startade Denniz på Långtora idag och fick ett förstapris i UKL med en 8 på fält - stort grattis från stolta uppfödare. C-M är nog också stolt eftersom det är hans hane Månz som är pappa till Denniz :)

D-kullarna är som stöpta i samma form. Hoppas att de övriga blir lika duktiga som Denniz och Lila (Double-Dee) även i jaktliga sammanhang :)