2013-05-30 16:29

Våra hundar | Maj 2013

05-30 Grattis till Stormkullens C-kull som idag blir 4 år!

Tina inspekterar och rengör den förstfödda C-valpen.

Så här såg det ut idag för 4 år sedan. Då föddes vår härliga C-kull. Stort Grattis till hundar och hussar och mattar :-)

 

....å här var allt över, mamma och valpar mår gott i renbäddad valplåda

05-27 Några bilder på Bork & Landinarnas Janas och Bork & Stebas Noras valpar

Är det denna tös som blir vår nästa tik? En modig och framåt valp enligt Kimmo. Vi åker till Kusamo och kollar på valparna den 8-9/6.

Bork & Janas valpar drygt en vecka gamla

Så söta!

05-19 Träningshelg hos Anders Landin

När Anders var i Luleå i samband med parningen mellan Bork & Jana var vi några Stormkullare som tände till på att åka ner till Slätterna Hagen för att på plats ta del av Anders träningstips. Således åkte vi söderut i en hyrd minibuss tidigt på morgonen den 16/5. Med i bussen var Conny med Astor, Carro med Djärv och jag med Diddi. Självklart var Birgitta, Bork och Tina också med. Även Carros sambo Johan följde med, och tur var väl det. Johan är en "allt i allo" och fixade en punka som vi fick på en motorvägssträcka med sitt självklara lugn. Bara att hitta reservdäcket och de verktyg som behövdes var en utmaning :).

Vi anlände vid 2145 och välkomnades av Anders och Olivia som är praktikant hos Anders under tre veckor. Olivia går hundlinjen på Grans Naturbruksgymnasium i Öjebyn. Hon är dessutom dotter till Jan Nilsson, ägare av Stormkullens Chicco-Carlito (Lillen eller Jesus som Janne numera kallar honom :)). Snacka om att vi Stormkullare kommer att få nytta av Olivias kunskaper i framtiden!

Temat för de två träningsdagarna var stadga och apportering. Det är med glädje och stolthet jag konstaerar att samtliga tre D-kullare tog rejäla kliv framåt under Anders ledning. Ser verkligen fram emot kommande jakter och jaktprov med dessa hundar.

Hundträning är skoj och att träna hos Anders är inte bara skoj, det är oerhört intressant och effektivt också - stort tack Anders! Ovanpå bra träning har vi som vanligt också ätit underbart gott, stort tack Christine! Slutligen ett stort tack till våra ambitiösa och duktiga valpköpare!

Anders tar emot oss för att inleda träningen på fredag morgon

Han hade med sig praktikanten Olivia som har fått låna Landinarnas Qleo (Bork & Jana) som träningshund under praktiken

På väg mot de första momenten

Conny med Astor och jag med Tina, Bork och Diddi

Det var ca + 25 grader under de två dagar vi var där så det passade med några vätskekontroller dagligen

Träningen fortgår

Conny med Astor, Carro med Djärv, jag med Diddi och Olivia med Qleo

Vi övade bla "skarpa" ökl vatten. Det var första gången D-kullarna provade på detta och samtliga klarade det galant

Bork hade inga problem med ekl vatten

Denna Cocke har en särskild historia som bara Stormkullare förstår. Carro och Conny köpte den till Birgitta som naturligtvis blev jätteglad.

05-11 Stormkullens vårträff har genomförts under två dygn vid Dammtorpet Nv om Råneå

Det var, utöver våra hundar Tina, Bork, Queso och Diddi fyra D-kullare - Astor, Djärv, Doris och Daisy, en C-kullare - Lillen och en "gäst" - Tavelsjöbergets Cisco som slöt upp vid Damtorpet vid lunchtid på torsdagen. Temat var "eftersöksträning", d v s spår och vatten. Vatten dock på land m a a att isarna precis gått. Vi inledde som vanligt med några avstämningsövningar inom ramen för följsamhet, inkallning, stadga och apport. Som så ofta visade det sig vara apporten som inte riktigt är på plats för alla. Vi gnetade dock på i det gråa vädret och innan vi skildes åt vid lunchtid på lördag hade de flesta tagit några rejäla kliv framåt även avseende apporteringen. Träffen avslutades, också som vanligt, med några tävlingsmoment. Min ödmjukhet förhindrar mig att avslöja resultatet :)..

Bernt Hasselström förärade oss med sin närvaro, sitt engagemang, sina kloka iakttagelser och goda råd. Än en gång har Carro & Johan ställt sitt hem, sina ägor och sitt engagemang till vårt förfogande - stort TACK! Nästa gång ses vi inför Råneåhelgen, vi ser redan fram emot det :)

Bilden är tagen helgen före träffen då vi var på Dammtorpet och rekognoserade

Följsamhet och stadgeträning pågår

Apporteringsträningen är igång. Jag handleder Jonas med Doris.

Anders med Daisy gnuggar på

På lördag gjorde vi "fingerade" prov i spår och vatten. Här dömer jag Carro med Djärv på "vattnet".

Conny med Astor klarar momenten på ett bra sätt.

Carro och Djärv har mysstund

Johan roar "Stormkullenklenoden" Noel, som är Conny & Lenas son.

Erik är med som vanligt och kelar med sin kelgris Diddi

Här pågår apporteringstävlingen och som sagt min ödmjukhet förbjuder mig att berätta om resultatet men i den "vuxna klassen" stod finalen mellan Tina och Bork och in ungdomsklassen "vann" Diddi :).

Janne och Lillen bägrar en mård under apporteringstävlingen

Tina levererar

Bork är pålitlig

05-03 Erik Plenk, jag, Bork och Diddi har varit på fjället några dagar

Jag tvekade länge om det skulle vara värt att åka upp till fjälls för en sista träningsrunda för säsongen. Väderutsikterna var "så där" men när jag fick höra att föret för hundarna är perfekt så fick det avgöra saken - och det ångrar jag inte! Diddi går från klarhet till klarhet. Hon söker fantastiskt bra med en härlig action och fart. Hon finner fåglar och klarar dem numera också på ett perfekt sätt - står till resningsorder, reser djärvt precis på fågeln och blir kvar på platsen. Jag är som ni förstår oerhört nöjd med Diddi :). Bork har också skött sig bra. Han finner flest fåglar, han reser bra och har respekterat, utom i ett fall då det blev 10-15 m.

Skidföret var inte det bästa med blöt nysnö. Erik som är trogen "vitablixten" hade fullt sjå med vallningen :)

Han är en tapper "Göteborgare" så lite klabbföre hindrar inte intresset

Bork hade flera situationer under de två dagarna

Och han skötte sig i huvudsak bra :)

Diddi är något alldeles extra - jag lovar :)

Hon imponerar oerhört på mig

Mina duktiga hundar

Rast, vila

Åsså en obligatorisk "Erikbild" :)