2013-11-25 20:54

Våra hundar | November 2013

11-23 Så är Stormkullens vinterträning igång

Vi är 16 ekipage som ska träna tillsammans vid 11 tillfällen fram till i slutet av februari. Jan Nilsson och hans dotter Olivia ställer upp som instruktörer. Detta innebär att även jag kan få vara med som deltagare och jobba med Ylva. Birgitta kommer att jobba med Diddi.

Lagfoto innan det första passet inleds

Ylva och Diddi lyssnar intresserat på Jannes inledningsgenomgång

11-16 Bork ska bli pappa igen

Om allt går vägen ska Bork para Alsvinna-Flicka (Aha Lt Jäkel & Trollängens X-otic). Hon finns I Norge och ägs av Lene Engdahl, kennel Kattaviks Strihår. Vaparna beräknas födas under våren 2014.

Till Kattavik Strihårs hemsida

11-10 Apportträningen har kommit en bit på väg

Ylva klarar nu att hålla apportföremålet. Till veckan tar vi nästa steg och påbörjar "bäraträningen"

11-09 Ännu en träningsdag med Ylva & Yarras

Erik och jag nöter på mot de mål vi satt upp inför Stormkullenträningen som börjar 11-23.

Här är det passivitetsträning för valparna medan de vuxna får apportera

Åsså lite mer utställningsträning, Ylva 6,5 mån

Å brorsan Yarras

11-08 Bork har varit på kollo

Både jag och Birgitta har varit bortresta i jobbet under veckan så Bork har varit på "kollo" hos favoriterna Mikke & Anita. Stort tack för att ni alltid gladeligen ställer upp!

Två skäggiga kompisar :)

Som till och med äter frukost tillsammans :)

11-01 En härlig dag i naturen med våra hundar

Halvklart, ca 0 grader och nästan vindstilla. Vi begav oss ut på Hertsölandet, rastade och tränade hundarna under ca 2 timmar.

Här handlar det om att försöka efterlikna en situation under jakt där de hundar som inte jagar måste kunna förhålla sig lugna medan man går fram och skjuter för den hund som har fågel. Jag har med en ryggsäck som jag lägger ner och "platsar" de passiva hundarna vid medan jag i det här fallet gör apportövningarn med den aktiva hunden. Hundaran får agera aktiv/passiv i tur och ordning. Nästa steg är att tillföra skottet vid apportövningarna.

Som avslutning på passet övar Birgitta lite utställningsträning med Ylva

Ylva är 6 månader. Hon är ca 58 cm hög och väger drygt 23 kg. Hon är i paritet med Coola-Camira och Chilly-Cayenne från c-kullen. Båda stannade på ca 61-62 cm. Vi hoppas att även Ylva ska stanna inom "ramarna". Ylva är stabil mentalt och lätt att arbeta med, hon har mycket bra päls och behåring och bettet ser ut att vara korrekt. Hon är lite rak i bakstället och ögonen får gärna bli ännu lite mörkare men annars ser det väldigt bra ut.

Pappa och dotter efter en trevlig dag i skogen