2013-11-01 16:08

Våra hundar | Oktober 2013

10-31 Vaughan och Åsa har varit på Långtora och tränat/jagat

Vaughan med Mirri (Colonel-Cemp). Vi som varit på Långtora och tränat/jagat vet att det inte är så enkelt alla gånger. Vaughan beskriver i en mail att de hade en fin jakt med gott om fågel både för Mirri och Digger. "Pojkarna" skötte sig i huvudsak bra, någon säkring brann när det flög fåglar över allt, precis som det brukar göra för allas våra hundar :).

10-28 Ylva blir 6 månader idag

Ca 58 cm hög och 23,5 kg tung - var ska detta sluta?

10-26 Erik och jag jobbar på med Yarras och Ylva

Vi har kommit igång med lite mer systematisk träning nu när jaktsäsongen börjar vara över. Vi har satt tydliga mål inför Stormkullens vinterträning som börjar 11-23. Vi vill naturligtvis "platsa" in i gänget och delta i alla övningar som de vuxna hundarna ska drillas i :)

Det är dess två det handlar om. Här är Yarras i attackställning med Ylva hittat något intressant att nosa i.

På väg tillbaka efter träningspasset. Vi är riktigt nöjda med de framsteg som vi gör.

Erik och Yarras är helt med i matchen :)

10-20 Kört upp husvagnen till Arjeplogsfjällen/Sandviken - vår blivande paradis?

Vi, eller åtminstone jag, har under lång tid närt en tanke om att ställa husvagnen på en åretruntplats i fjällen. Nu är det gjort. En hel del återstår för att fixa till allt praktiskt och även trevnaden förståss. Nästa fas blir att skaffa ett "spikertält". Hoppas att få det på plats innan det är full vinter :). Självklart passade vi på att njuta av omgivningarna och att miljöträna Yla.

Detta blir vår utsikt mot Tjaktjaure

På väg ut för lite beväpnad hundrastning och miljöträning av Ylva

Dags att släppa ut första paret

Ylva fick några "korta släpp" :)

Mestadels fick hon träna att gå bakom medan de andra hundarna fick jobba

Tina håller ännu :)

Miljöträning som sagt och det går riktigt bra

Pappa Bork och dottern Ylva

10-18 Denniz och pappa Månz har varit på jakt

Denniz till höger. Det är facinerande så lika D-kullarna är. Det kunde lika gärna ha varit Djärv som satt till höger :)

10-12 Hemma efter vår årliga turné till Mellansverige

Vi rullade söderut den 3/10. Anlände till Herrfallets camping på em den 4/10. Vi hann ut på några fält utanför Arboga, för att kolla hur Diddi skulle ta sig an det för henne nya underalget, innan mörkret föll. Hon visade inga tveksamheter utan tog för sig rejält på stubben.

På lördag morgon gav vi oss iväg till Tidö för att starta Diddi på jaktprov. Roul startade Coppi. Innan lunch hann Diddi med två släpp i vilka hon sprang bra utan att komma för fågel. Coppi gick kanonbra och hade ett klockrent fågelarbete i sitt första släpp. Under lunchuppehållet meddelade provledningen att provet skulle avbrytas p g a att det fanns en del fågel i markerna som inte var i rätt skick. Oerhört snopet för oss alla men framför allt för Roul och Coppi som hande jaktchampionatet som i en ask.

Under onsdag och torsdag tränade/jagade vi på Långtora. Diddi skötte sig riktigt bra. Hon går med hög fart och bra reviering och sköter mestadels fåglarna på ett bra sätt. Visst önskar jag att hon mer systematiskt gått "från kant till kant" och att hon vänt upp i vind på ett bättre sätt men jag är ändå riktigt nöjd med henne. Bork gjorde sitt jobb och även Tina fick göra rätt för sig.

Vi var åter på Bancovägen på fredag kväll den 11/10 nöjda och tacksamma för att Roul & Carita ger oss denna möjlighet varje höst - stort tack!

Birgitta tränar utställning med Ylva på campingen

Och det ser ju riktigt bra ut :)

Diddi är förväntansfull inför premiärsläppet på Långtora

Rapphöns i näsan

Rapphönan bärgad

Bork har rapphöns

Diddi har fåglar igen

Och på gräsmarker denna gång

Fasantuppen levereras efter ett fint skott av Enar

Jaktledare Roul, tillika viltbärare :)

Bytet på plats efter en framgångsrik förmiddagsjakt

10-02 Anders och Daisy har varit på jakt

Anders är väldigt nöjd med Daisys utveckling. Även om allt inte är klart är hon på god väg att bli en riktigt bra jakthund :)

1