2014-11-24 18:45

Våra hundar | November 2014

2014-11-24 Två kullsyskon presenteras som nyblivna champions - SE JCH Stormkullens Duktige-Dunder (Denniz) och SE UCH Darling-Diana (Diddi)

Denniz husse, Carl-Magnus Olofsson, ringde idag och meddelade att championatet nu är officiellt sedan även viltspårprovet genomförts. Att det idag också kom besked om att Denniz har A-höfter gjorde oss naturligtvis ännu gladare :). Diddi fick E + CK och blev BIR vid utställningen i Kiruna i helgen och blev därmed champion, detta efter endast fyra utställningar!

Denniz, nybliven SE JCH med A-höfter. Snart även SE UCH :)

Diddi, nybliven SE UCH också med A-höfter :)

2014-11-22 Stormkullens Darling-Diana (Diddi) blev SE UCH idag!

Idag genomfördes SVK Malmfältens utställning i Kiruna. Vi deltog med Diddi och Ylva. Dömde gjorde Stephanie Giesecke. Hon gillade båda våra hundar. Diddis rörelser imponerade särskilt. Diddi fick E med CK och blev BIR, även Ylva fick E med CK - himla skoj! Tina har nu lämnat fyra SE UCH - Bork, Boomer, Lillen och Diddi och jag tror att det kommer fler :).

Vi valde att åka hem innan BIS-finalen eftersom vi hade 3-4 timmars bilkörning innan vi skulle vara hemma och dessutom ville vi passa på att umgås en stund med Andreas och Viktoria som dagen till ära bjöd på gofika med tårta :-)

Det hade i och för sig varit roligt att delta eftersom domaren var "lyriskt" över Diddis rörelser och som hon uttryckte det när det var konkurrens om bäst i rasen (BIR) - eftersom jag är rörelsedomare så sätter jag tiken framför hanhunden. Hanhunden var en jättefin kille från Tjuvskyttens uppfödning, men som sagt - DIddi tog hem titeln BIR :-)

Inte den bästa bild jag tagit med föremålen är snygga :)

2014-11-02 Underbar Allhelgonahelg i Arjeplogsfjällen/Sandviken

Vi åkte upp under torsdg em och kom fram strax innan det blev mörkt. Fredagen var underbart vacker med klart väder, ca 15 cm skicktad snö och massor av ripor. Alla hundar kom för fågel. Jag är särskilt glad över Tinas och Diddis prestationer. Tyvärr var inte skyttet på topp och jag grämer mig mest över bommarna för Diddi. På lördag var det gråväder och isbarka vilket gjorde jakten lite svår men några situationer fick jag för Bork & Ylva. På lördag kväll blev det fest i tältkåtan då Brasse och Carita bjöd ca 20 gäster på helgrillat lamm - mums :)

Så otroligt vackert på fredag morgon

Men lite tunggånget var det

Ylv har fåglar

Underbart!

Tina gladde verkligen. Snart 11 år och still going strong :)

Ylvas fågel

Sådana här jaktdagar tillsammans med hundarna är verkligen minnesvärda

Mina fina hundar

Vackert på kvällen i husvagnen

Ylva har fågel under den "isiga dagen" på lördag

Så även Bork