2014-11-02 21:35

Våra hundar | Oktober 2014

2014-10-23 Nu firar vi vår tredje SE JCH Stormkullens Duktige-Dunder (Denniz) med husse Carl-Magnus Olofsson

Denniz har verkligen övertygat i höst. Han har tagit tre raka elitettor, varav en med en 8.a på fält och naturligtvis blivt SE JCH. Stort tack och grattis till C-M som dessutom äger pappan till vår D-kull, SE JCH SE UCH Månz.

Ett vinnande par, Denniz och C-M

Så ska dem tas

Snygg är han också

Eller hur?!

2014-10-22 Idag kom det en positiv rapport från Vaughan & Mirri (Stormkullens Colonel-Cemp)

Vaughan och Åsa med Mirri och Digger (Stormkullens Digger-Danny) har hunnit med några bra jaktdagar på fjället under hösten. Båda hundarna har gått bra och skött fåglarna. Vaughan använder Mirri i alla jakt och häromdagen hjälpte Mirri Vaughan att hitta ett rådjur som han skjutit. Den hade inte gått långt men hunnit "krypa under" på ett sätt som gjort det svårt att hitta den utan hund.

 

2014-10-17--19

Janne Nilsson och jag fick en magisk senhöstjakt i Arjeplogsfjällen denna helg, verkligen en helg att ta med sig på kudden i vinter. Underbart väder, nästan som en fina aprildagar, mycket fågel men en tragisk avslutning då Ylva på söndag fann en grann älgtjur som låg skadad och oförmögen att ta sig från platsen.

Här är vi på marsch mot jaktområdet på fredag. Så underbart fint!

Ser han inte rent av lite snobbig ut :)?

En dålig bild men det är Ylva som har en ripa som kan ses på en sten i högerkant på bilden.

Lördagen var lika underbar både väder- och fågelmässigt trots att vi jagade i ett helt annat område

Janne och Lillen

Åsså jag med Ylva och Diddi. Syns det att jag njuter :)

Åsså Janne och Lillen igen

På söndag jagade vi i skogen. Ylva fann denna granna tjur som var skadad. Sannolikt påkörd i bakpartiet, den kom sig inte upp. Janne hade en "slug" som fick göra jobbet att avliva stackarn. Vi meddelade polisen koordinater mm innan vi avlivade älgen. Så oerhört tragiskat och oansvarigt av den som kört på älgen att inte rapportera. Jag bedömer att den kan ha legat på platsen upp till ett dygn.

2014-10-12

Första "hemmahelgen" i höst. Uppvaktat Jenny på 30-årsdagen, plockat in trädgårdsmöbler, fixat höst på gravarna och gått en promenad på Hertsölandet med hundarna.

Våra fina hundar :)

Passar på att göra några enkla apporter med Ylva

Det gäller att hålla igång, året runt :)

Farmor Tina kan hon också :)

2014-10-02--05

Äntligen kom det sig att Mikael Sundvall och jag jagade tillsammans igen. Det är 8 år sedan senast. Vi åkte upp till Sandviken under onsdagen. Jagade med mina hundar medan Mikkes underbara Sally (Rapphjordets Lisbeth Salander) följde med för miljöträning. Vi fann inte många ripor men några bra situationer fick vi till Med framför allt Ylva.

Trevligt hade vi dock varje dag och varje kväll. Kanske ska säga att Anita och Birgitta också var med :).

Tar igen oss en stund på väg upp på fjället

Uppe, vackert så det förslår!

Som sagt, några situationer blev det :)