2015-02-24 19:04

Våra hundar | Februari 2015

2015-02-22 Min första skoterhelg i Arjeplogsfjällen/Sandviken känns positiv

Mikael Sundvall och jag åkte från Luleå på torsdag em för att testa på skoterlivet i fjällen. Jag har till nu hävdat att jag klarar mig på skidor men eftersom min plan är att vistas där uppe betydligt mer nu när jag ska gå i pension så känns en skoter som en vettig investering. Jag har dessutom lånat en hundkälke av en kamrat och om det faller väl ut köper jag den av honom.

Uppfärden blev lite "vinglig" i Zuzukin i det besvärliga väglaget men Mikael är en stabil förare så vi anlände välbehållna vid 18-tiden. Det var milt och rejält blåsigt.

På fredag körde vi längs leden upp emot området söder om lapplägret. Vi åkte skidor ca 3 timmar och såg endast några få ripor och inte heller särskilt mycket spår efter dem. Hade förväntat mig gott om ripor?!

Janne Nilsson anslöt på fredag kväll. På lördag åkte upp på Bäno. Inte heller där hittade vi några ripor. Janne med Lillen hade dock haft en del "kullar".

På söndag fm gjorde vi en kort sväng i riset längs bäcken som rinner ut i Tjaktjaure. En del färska spår var det vi såg.

Nåväl, en trevlig helg med lite försiktig ansträngning med tanke på min incident här om veckan läggs till handlingarna. Jag ser fram emot nästa tur och hoppas att den magra riptillgången inte är representativ för resten av våren.

Söndagen blev fatastikskt fin med vårliknande väder

Mikke med Sally till vänster i bild, Bork och Ylva till höger

Mikael "Never Klick" Sundvall med sin fina ungtik, Rappjordets Lisbeth Salander (Sally)