2015-07-04 0:31

Våra hundar | Juli 2015

2015-07-26 Kombinerad semesterresa och kolla/resonera om möjliga hanhundar till Ylva

Den 16/7 åkte vi tillsammans med Mikke & Anita söderut för att träffa hundfolk och resonera om en kommande lämplig hanhund för parning med Ylva. Hon löper nästa gång i jan-feb 2016 och om allt går som jag hoppas avser jag att para henne då.

Via Ö-vik och Mora anlände vi till Stein-Ole Hagen strax norr om Oslo den 17/7. Som vanligt blev vi kungligt mottagna och det blev mycket hundsnack, lite hundträning och mycket trevlig samvaro - tack S-O!

Från Oslo bar det av till Trollhättan. Därifrån åkte Mikke & Anita till Stockholm för att hälsa på sin dotter medan vi åkte till Slätterna-Hagen för att hälsa på Anders & Christine Landin. Även här fick vi ett varmt mottagande med god mat, hundsnack och lite hundträning - tack Ander & Christine!

Birgitta och jag fortsatte till Arboga/Herrfallet där vi bl a hälsade på Roul & Coppi. Carita var utomlands med sin son. Vi passade också på att träffa Lennart Karlsson som har Kattholts Hero, en av de hanhundar som jag funderar på för Ylva. Tack för ett trevligt besök Roul!

Alltid trevligt och god mat hos S-O :)

Mikke med Sally och Toril Weum Ekjord med Wesla Caliber, en snygg valp efter Coppi och La Wilma

Så lummigt och fint hos Landinarna

Jobbar nu mest med att förberda Ylva för eftersöksprov i EKL då är den största utmaningen att klara räven på spåret

Dummien som väger 5 kg klarar hon bra

Även Tina får hålla igång

Hon levererar alltid :)

Åsså våran "smygare". Vi har aldrig tidigare accepterat att våra hundar ligger i möblerna men i husvagnen smyger Ylva upp på nätterna och myser i soffan :)

Lennart Karlsson med Kattholts Hero, en av mina kandidater för Ylva.

Hero och Ylva påminner mycket om varandra

2015-07-12 Stormkullarna gjorde bra ifrån sig vid SVK Bottenvikens ordinarie prov i eftersöksgrenar

Råneåhelgen, som provet kallas, är ett väl inarbetat och mycket trevligt koncept. Caroline Karlsson, Storkullens Djärve-Djäkel, är numera ansvarig och hon gör ett kanonjobb.

För min egen del var jag orolig över hur Ylva skulle bete sig eftersom hon är i höglöp. Hon visade dock att hon kan koncentrera sig på uppgiftera och fick 10 både på spår och vatten. Därmed kunde hennes fältbetyg 5 på vårfjället växlas upp till ett andrapris i ÖKL.

Samtliga deltagande Stormkullare fick maxpoäng, 10 + 10. Carro startade dessutom Djärv i EKL och fick 9 + 8. Starkt gjort!

Conny och Stormkullens Duke-Dundee (Astor) är ett tajt team. Det känns på något sätt självklart att det ska bli 10 + 10, och det blev det!

Den största glädjen för oss som uppfödare och naturligt vis för Jan Nilsson var att Stormkullens Chicco-Carlito (Lillen) med sina 10 + 10 i EKL blev SE JCH - stort grattis Janne!!

Jag & Birgitta är verkligen stolta över våra duktiga valpköpare - Janne med Lillen, Carro med Djärv, jag med Ylva och Conny med Astor

Visst ser han nöjd ut där han står med sin trippelchampion SE UCH SE JCH SE DragCH Stormkullens Chicco-Carlito

Conny och Astor - det bara funkar :)

Ylva på väg mot spårstarten

Strax avlämning

Ylva gör mig verkligen glad och stolt. Hoppas mycket på henne under kommande jakter och jaktprov

Som vanligt trevliga lekar tillsammans med hundarna på fredag kväll - en traditionsenlig start på Råneåhelgen

Carro är för gullig. Hon hade reserverat vår favoritplats för husvagnen :)