2015-05-16 8:53

Våra hundar | Maj 2015

2015-05-16 Ylva BIS vid SVK Bottenvikens utställning i Piteå idag

Birgitta & Ylva har skördat stora framgångar i utställningsringarna. Ylva är nu två år och har ställts ut fem gånger i "vuxen ålder", tre gånger i Sverige och två i Finland. Hon har aldrig gått ut ringen med mindre än Excellent/CK/CERT vilket betyder att det som nu fattas för att hon ska bli SE UCH och FI UCH är ett förstapris i ÖKL på jaktprov. Jag bedömer att vi har en god chans att nå detta under hösten :).

Lite kronan på verket blev det onekligen i helgen genom att Ylva blev BIS!

Stolt matte med fina Ylva efter att finalen är avgjord

Det blev många varv i ringen för Birgitta innan domaren Eva Jönsson slutligen placerade Ylva främst

Extra skoj för oss var att Carro med Stormkullens Djärve-Djäkel blev bästa hane och ställdes mot Ylva om BIR och BIM

Carro och Djärv behöver nu ytterligare ett CK/CERT för att Djärv ska bli SE UCH :)

Matte Anita gjorde bra ifrån sig med Rappjordets Lisbeth Sallander (Sally) vid hennes första utställning och belönades med Excellent - grattis!

2015-05-01--03

Kimmo och Sussu hade anmält ett antal Usvasuonavkommor till två utställningar under den första helgen i maj. Vi åkte från Luleå vid lunchtid på fredag och anlände till Virpi Moilainens stuga vid 17-tiden. Som vanligt blev vi väl mottagna :). På lördag var det en stor utställning i Oulainen. Tror att de var cirka 40 strävhår och totalt över 500 hundar som deltog. Ylva fick Excellent med CK. Det gick väldigt bra även för andra Usvasuonhundar och avelsgruppen placerades som BIS 3. Efter utställningen på lördag flyttade vi till ett ställe utanför Hapavesi som Kimmo hyrt. Vi hade en trevlig kväll med god mat, mycket hundsnack och i övrigt alla tänkbara tillbehör. Vid söndagens utställning blev Ylva bästa tik med Excellent, CERT och BIM. Usvasuon Årre (Olli) blev BIR. Även denna dag blev Usvasuon BIS 3 i avels- och uppfödarklassen. Stort tack till Kimmo & Sussu för en superhelg!

På plats hos Virpi på fredag kväll

Ylva E + CK på lördag

Usvasuon BIS 3 på lördag

Ylva E + CERT + BIM på söndag

Ylva & Olli som BIM & BIR på söndag