2015-09-07 1:48

Våra hundar | September 2015

2015-09-20 Sammanfattning av jakten hittills

Jag har varit på jakt i Arjeplogsfjällen och i de storslagna fjällskogarna i stort sett sedan premiären den 25/8. Det började med att jag tillsammans med Mikael Sundvall med sin Rapphjordets Lisbeth Sallander (Sally) flög ut den 24e, jagade tre dgar. Därefter jagade jag själv en vecka, både på fjället i fjällskogen. Erik Plenk med Usvasuon Yarras gjorde mig sällskap under tre dagar. Slutligen har min kusin Mats Thiger jagat med mig några dagar både på fjället och i skogen.

Sammanfattningen är gjord så att de äldsta bilderna ligger längs ner på sidan. Det är ingen tvekan om att jag är besviken på fågeltillgången i Arjeplogsfjällen. Visst finns det ripor och även tjäder men de förväntningar som jag hade efter de senaste goda åren grusades redan premiärdagarna. Det har varit oerhört varmt för årstiden, flera dagar mellan 15-20 grader. Hittills har bara enstaka dagar "regnat bort". Så sent som idag, den 20/9, smorde jag mig mot knotten då vi jagade på fjället!?

Bork har fungerat bra. Jag är riktigt nöjd med honom. Han söker stort, med bra fart och han är uthållig. Han har genom åren ofta tjuvat 10-20 m i flog men i år har han varit helt lugn i flog och skott och apporterat kanonbra. Ylva söker jättefint både på fjäll och i skog och är en riktig fågelfinnare. Ska bli spännande att se hur hon utvecklas.

En verkligen talande bild för den period som jag varti i farten. Mina fina hundar, pappa Bork och dottern Ylva sitter på altanen vid vår husvagn/förgård. Det är soligt och sjön ligger i stort sett spegelblank. Det som inte syns på bilden är att det surrar alla slags insekter i luften.

 

Kusin Mats sköt bra och fixade fåglar för både Bork och Ylva

Ylva i "liggstånd"

Hon gjorde ett riktigt bra jobb på en tjäderhöna då vi jagade i skogen

Erik och Yarras jagade några dagar med mig. En riktigt fin bild tycker jag!

Denna dag jagade jag själv och hittade en hel del fågel. Sköt bl a tre doubleér för Bork, här har han apporterat den första.

En tjäder till för Ylva

1

Magiska skogar att jaga i

En båttur till jaktmarken. Vilket väder!

Lägret etablerat inför premiären

Mikke Sundvall in person

Radarparet Mikke & Sally

Ylva

Rast på fjället

Bork

Bork igen