2016-09-25 14:13

Våra hundar | September 2016

2016-09-24--25 Valpträff 1 med E-kullen

Så har den första valpträffen med E-kullen genomförts. Vi jobbade i huvudsak med följsamhet, inkallning och stadga. Deltagande hundar var Erkki, Elsa, Eira, Elva och Enya. Valparna har utvecklats jämnt och fint. Samtliga var lugna och trygga och de hade alla bra pälsar.

Från vänster Conny med Elva, Anders med Enya, Ylva, Mankan & Sofi med Eira och Mats med Elsa. Håkan med Erkki hade hunnit fara hem.

Eira till vänster är väldigt lik sin mor :)

Ylva agerade förevisare och i övrigt övervakde sina telningar

Erkkis husse Håkan

Eiras matte Sofi

Enyas matte och husse, Viktoria & Anders

Elvas husse och matte, Conny & Lena

Elsas husse och matte, Mats & Anne

Middag hemma hos oss på lördag kväll

2016-09-15--16 Två underbara jaktdagar med Göran Gahm

Göran & Britt har en stuga i Nautijaure, cirka 13 km N om Kvikkjokksvägen. Jaktmarkerna är belägna på statens marker ovan odlingsgränsen. Vi fick två fantastiska dagar med kanonväder och hyfsat med tjäder. Tyvärr väldigt få ungfåglar. Ylva skötte sig bra och fixade några skottillfällen båda dagarna. Några fåglar följde med hem också :)

Det är alltid lika trevligt att jaga med Göran. Vi har jagat tillsammans sedan tidigt 70-tal.

Mina fina hundar, Ylva & Bork

Under denna jakt fick jag för första gången se en björn. Det var en stor björn som sprang över en grusvägs om vi körde längs på vät ut på jakt. Kunde inte låta bli att stanna och ta en bild på spåret. Skulle lagt snusdosan bredvid för att åskådliggöra storleken på spåret men det var betydligt större än min handflata.

2016-09-05 En trevlig men mager jaktvecka i Sandviken

Underbart att få umgås med Roul & Carita igen, det var ett tag sedan. Janne Nilsson alias Janne Rantataalo, anslöt mitt i veckan. Vi jagade både på fjället och i skogen. Några ripor blev det och någon tjäder såg vi :)

Min fina Ylva

Janne och Roul med utsikt mot Rånekjokks utlopp

Njuter av att gå i de fantastiska skogarna under fjällen