2017-01-29 22:13

Våra hundar Januari 2017

2017-01-29 Fina framgångar vid SVK BV utställning i Piteå idag

Två valpar från E-kullen ställdes ut idag, tillsamman med Ylva. Vi är stolta och glada över Lena med Älva och Mats med Elsa och deras prestationer och resultat. Lena gjorde ett kanonjobb med Älva och blev placerad som tvåa bland valparna. Tyvärr blev min bilder på Lena och Älva suddiga varför de inte finns med nedan. Mats höll sig cool med en lite motsträvig Elsa och fick fin kritik och placerades som trea. Braj obbat och stort grattis!

Birgitta och Ylva gjorde som vanligt bra ifrån sig. Ylva vann tikklassen med E + CK i championklass och blev BIM mot en jättefin hane, Tjuvskyttens Dacke. Kanske en kommande partner för Ylva och då är det inte exteriören jag tänker på i första hand :)

Elsa var lite reserverad mot domaren och eleven men de skötte det jättebra. Mats höll sig också cool trots Elsas lite bångstyriga beteende.

Ser ju riktigt bra ut Mats!

Birgitta och Ylva är ett radarpar :)

Ylva är verkligen cool

Här har hon vunnit tikklassen. Tvåa blev vår bästa Ella med Stebas Zimra. Bork är morfar till Zimra. Trea blev Tord Stenlunds fina tik från kennel Tjuvskyttens.

2017-01-10 E-kullen blir 8 månader idag

Uppgifter om vikt och mankhöjd har inrapporterats av de flesta och finns infört i vkttabellen under E-kullen. Där kan man följa viktutvecklingen från födseln. Dagens uppgifter:

Elsa 25 kg/62,5 cm, Eira 24,8 kg/61 cm, Elva 26,6 kg/61 cm, Eliza 26,2 kg/60,5 cm, Enya 25,5 kg/63 cm och Erkki 27 kg/66 cm. Vi saknar uppgifter från Maija.

Eliza står modell på 8-månadersdagen