2017-07-29 14:21

Våra hundar Juli 2017

2017-07-25 En sommarhälsning från Stromkullens Deal-Diamond (Manne) och husse Jan Dahlgren

Janne skickar årligen en hälsning från sommarvistet på Västkusten - stort tack för det!

Manne som tillhör vår D-kull är drygt 6 år. Det är märkligt så lika "D-kullarna" är.

2017-07-16 Södra Norrbottens Kennelkubbs internationella utställning i Piteå/Sjulnäs idag

Så var det dags för den tredje internationella utställningen för Ylva under den senaste månaden. Hon fick CACIB i Rovaniemi den 25 juni, R-CACIB i Gällivare den 30 juni och idag CACIB i Sjulnäs. Ylva är verkligen en utmärkt representant för den Strävhåriga Vorstehn. Hon har nu tio gånger i rad erhållit minst Exellent med CK. Hon har blivit BIR vid ett flertal tillfällen och BIS tre gånger.

Eftersom både jag och Birgitta är "lite justerade" hade vi för dagen anlitat Olivia som handler. Hon har verkligen god hand med hundar och för hundarna utmärkt i ringen. Stort tack Olivia!

Så här lyder domarens kritik - "En välbyggd tik med det rätta uttrycket och med en enastående pälsstruktur
som är sträv och tät. Korrekta käkar med starka tänder. Vacker överlinje och nacke, stram rygg, bra bröstlängd,
harmoniska vinklar, kompakta tassar. En välbyggd, lugn och harmonisk tik av högsta kvalitet".

Runt i ringen

Poserar snyggt - utmärkt visad av Olivia :)

Stolt matte med dagens rosetter

2017-07-07--09 SVK Bottenvikens ordinarie eftersöksprov i Råneå

I år var det lite mer spännande än vanligt eftersom vi, utöver Bork och Ylva, hade två E-kullare med som gjorde sin debut i provsammanhang.Conny startade Elva i UKL på fredagkväll, inom ramen för funktionärsprovet, eftersom han skulle hjälpa till som funktionär under lördag och söndag. Som vanligt hade Conny gjort jobbet och Elva fick 10 poäng både på spår och vatten - Stort grattis Conny & Elva!

Bork som blir 11 år i februari 2018 har haft lite problem i bakstället varför jag var osäker på om jag skulle starta honom. Han har varit med på all vår träning och gjort bra ifrån sig. När vi anlände till Råneå/Andholmen på fredag eftermiddag visade han sig pigg och glad varför jag startade honom på lördag. Bork är säkerheten själv och bärgade 10 poäng på både spår och vatten i EKL. Vi är så stolta över denna snygga gentleman :). Vid prisutdelningen framhöll domarna Borks insatser under dagen och påminde dessutom om att han blev BIR vid föreningens vårutställning i Piteå/Böle i maj månad. Även Ylva gjorde bra ifrån sig. Hon fick 9 poäng på vattnet och 10 poäng på spåret.

Min kusin Mats, husse till Elsa, gjorde debut i provsammanhang när han startade Elsa i UKL under söndagen, Han skötte sig exemplariskt och Elsa erhöll 10 poäng på spår och 9 poäng på vatten - stort grattis Mats & Elsa!

Duktiga hundar! Från vänster Elva, Bork, Ylva och Elsa

Bork vid spårstarten. Han bärgade räven och fick sina 10 poäng

Ylva på väg ut vid vattenmomentet. Domaren drog rättmätigt en poäng p g a att hon var lite ivrig i skott och kast

Conny med Elva har fixat spåret

Mats & Elsa har fixat spåret

Domaren lämnar omdömet efter Elsas vatten

Mats & Esa är fokuserade inför provdagen

Bork & Ylva tyckte att de gjort sig förtjänta av en lite smakbit av matte :)

Conny & Lenas son Noel agerade barnskötare åt Carro & Johans son Folke

På lördag eftermiddag testade jag om Ylva var mogen för en start i EKL där räv är bytet på spåret. Hon är lite ovillig men gör jobbet om jag pressar henne. Det låter sig dock inte göras vid provsituationen varför jag får avvakta ett tag till :)

2017-07-02 Eftersöksträning i Råneå

Eftersöksträningen fortgår. Idag var Conny och Elva samt Mats och Elsa med. Elsa är inte riktigt klar med apporten. Hennes träning inskränktes till apport- och simträning. Elva är dock klar och visar det varje gång. Bork levererar också varje gång. Så skoj att se honom in action, 10,5 år gammal :). Med Ylva prioriterar jag ÖKL än så länge. Räknar med att göra provet i EKL också före hösten.

Bäste-Bork!

ÖKL är inga problem för Ylva

Ordning och reda!

Elva är både duktig och snygg!