2017-06-27 15:25

Våra hundar Juni 2017

2017-06-27 Så är äntligen eftersöksträningen igång

Det har varit många skiftande aktiviteter under försommaren varför spår- och vattenträningen inte kommit igång på allvar förrän nu. Conny med Elva och jag med Bork, Ylva och Elsa träffades i Råneå och tränade spår och vatten på de traditionella ställena. Elva är långt framme och klarade båda momenten med bravur. Jag körde endast spår med Bork och Ylva och det gick galant. Elsa är inte klar med apporten. Hon var med för att få lite simträning i Råneåälven och det gick bra.

Gjorde först ett ÖKL-spår med trut till Ylva därefter ett kort EKL-spår med räv. Hon klarade båda även om det tar emot lite med räven ännu :)

Stolt

Bork fixar räven lättt

Han t o m bär den med stolthet

 

2017-06-25 Internationell utställning i Rovaniemi

Ylvas första internationella utställning gick i dur. Hon blev BIR och fick CACIB. Vi stannade inte för gruppfinalen i grupp 7. Det hade blivit sex timmars väntan.

Stolt matte :)

Å fina priser blev det :)

Birgittas onda knä gör att jag måste agera handler, men det går ju bra trots det :)

Domaren Kurt Nilsson. Birgitta behöver en fotokurs :)

Husse & Ylva

2017-06-17--17 SVK jubileumshelg i Härnösand

SVK fyller 100 år 2017. Den första delen av firandet genomfördes i Härnösand under helgen och bestod bland annat av en avelskonferens med jubileumsmiddag under lrödagen följt av Riksutställningen under söndagen. Vi visade Bork i veteranklass och Ylva i championklass. Bengt visade Eliza i juniorklass. Bork stannade med Exellent p g a att pälsen var lite öppen. Underullen har släppt. Ylva fick Exellent + CK. Vi har inte sett Eliza I R L sedan hon lämnade oss vid 8 veckors ålder. Hon är en snygg tik och påminner väldigt mycket om Ylva. Eliza fick VG. Carro visade Djärv (VG). Janne (Olivia) visade Lillen i veteranklass (E). Med Bork, Lillen, Djärv och Eliza blev vi tvåa i uppfödarklass efter Trollängen men före Sansas.

Ylva blev tillsammans med de övriga hundarna som fick E + CK fotograferad av för arrangemanget lejd fotograf. Bildserien nedan.

Tyvärr står Ylva lite i en "utförsbacke" varför rygglinjen inte blir så bra

Coola Bork & Ylva i väntan på att få visa upp sig :)

2017-06-04 Enya har varit hos Ella för att bli fin :)

Jag hälsade på hemma hos fam Gavelin för en dryg vecka sedan. Det var första gången jag såg Enya sedan den första valpträffen i september 2016. Familjen är jättenöjd med "allt" som Anders uttryckte det. Enya imponerade även på mig. Hon är lugn och trygg, välbyggd och har en bra päls. Hennes underbett är nästan obetydligt idag. Framför allt är det inget som hon kommer att besväras av. Jag fick några bilder härom dagen. Enya har varit hos Ella och blivit plockad - så fin!!!

Enya är så lik vår stamtik Tina, att man blir gråtfärdig :)