2017-11-14 22:34

Våra hundar November 2017

2017-11-15 Planerad parning mellan Stormkullens Darling-Diana och Tjuskyttens Dacke

Om allt går enligt plan kommer Stormkullens Darling-Diana att paras med Tjuvskyttens Dacke i mitten av januari 2018. Jag har länge väntat på "chansen" att få para en av våra tikar med en av Tjivskyttens hanar. Tillfället är nu här :). Det är dessutom som vore det en tanke - en parning mellan Stormkullens D-kull och Tjuvskyttens D-kull :)

Tjuvskyttens avkommor, och kanske särskilt D-kullen varifrån Dacke kommer, har som jag ser det fantastiska egenskaper både jaktligt och exteriört. Kullen består av sex individer. Till idag är fyra av dem jaktprovsmeriterade varav två är SE JCH. Fem individer är HD-röntgade, samtliga är godkända. Exteriört är kullen helt på topp. Två individer är SE UCH och Dacke belv BIR vid SVK BV utställning i januari 2017 då han "slog" vår Usvasuon Ylva som blev BIM. Särskilt utmärkande för Tjuvskyttens D-kull är "formatet", d v s sättet på vilket de söker i terrängen och fågelbehandlingen. Lägg därtill en bra mentalitet och hälsa så känns det helt rätt att använda Dacke för Diddi.

Diddi har fått stå tillbaka som avelstik till förmån för Ylva. Nu är det dock dags att "återvända" till tiklinjen efter vår stamtik SE JCH SE UCH Tina. D-kullen är vår mest framgångsrika kull. Den bestod av elva individer. Tyvärr förolyckades två individer tidigt. Ytterligare två individer är avlidna varav en för cancer :(. Fem individer är jaktprovsmeriterade varav en är SE JCH. Åtta individer är HD-röntgade varav sju är godkända. Exteriört är kullen helt på topp med tre SE UCH och Exellent för totalt åtta individer som ställts ut. Diddi är SE UCH och har 1 ÖKL i skog. Hon har A-höfter.

I en kombination mellan Stormkullens och Tjuvskyttens D-kullar förväntar jag mig mentalt friska hundar med god hälsa, duktiga och följsamma jakthundar och dessutom riktigt snygga strävhåriga vorsthrar :)

Hör av dig om du är intresserad av en valp ur denna kombination!

Dacke är verkligen en snygg kille

Eller hur?

Diddi är också snygg och dessutom söt!

2017-11-07--08 Höstens sista tur till Sandviken?

Kände lite "panik" inför att säsongen håller på att ta slut, om inte annat så p g a snömängden, och åkte därför upp trots att jag endast kunde stanna två dagar. Jag behövde verkligen inte ångra mig. Fick två kanondagar med fint vinterväder, en hel del fågel och många jobb för hundarna.

Ylva är verkligen en fågelfinnare! Så tragiskt att jag har, näst intill, ödelagt hennes avancé :( Skoj när riporna är så här trygga :)

Några bilder på Ylvas fågeltagningar

Bork sekunderar Ylva

Även "Burre" fann sina fåglar

Ylvas tur att sekundera Bork

En Kungsörn. Den var verkligen stor! Ylva sökte i området så lite orolig blev jag men det gick bra :)

Sandvikens fjällgård - mitt paradis :)