2018-08-22 19:20

Våra hundar | August 2018

08-25--27 Rippremiären är avklarad

Erik Plenk med Indy, jag med Ylva och Fabbe flög ut från Vuogga kl 13 på lördagen den 25/8. Avsikten var att vi skulle jaga t o m fm den 28 men lite problem med tältet och ett prognosticerat regn fick oss att vända hemåt redan den 27 vid 18-tiden.

Genom att Fabbe var med anpassades jakten så att Erik och jag turades om att jaga. Fabbe fick följa med på någon kortare sväng. Han skötte sig exemplariskt! Han gick fint bakom hela tiden och när Ylva hade fåglar kunde jag "stanna" honom vid ryggan medan jag gick upp och sköt. Vi såg inte särskilt bra med fågel. Kanske berodde det på att Ylva är beslastad av valpkullen och den varma sommaren har gjort att jag inte kunnat konditionsträna henned som jag önskat. Eriks Indy är drygt 1 år och har en bit kvar till fungernade jakthund.

Vi hade i alla fall tur med vädret och några ripor fick vid med hem ( 7 st på 9 skott :)).

Fabbe och Ylva sover gott i tältet

Ylva har fågel...

och Fabbe blir kvar vid ryggan :)

Erik på sin havererade Royalstol utanför tältet med Ylva, Indy och Fabbe

Jag med packningen inför hkplyftet tillbaka till Vuogga

Trötta hundar dagen efter :)

08-18--19 Valpträff 1 med F-kullen är genomförd

Fem valpar deltog vid den första valpträffen som genomfördes på vackra Andholmen i Råneå vid Råneälven. Fokus låg på grunder för följsamhet, inkallning och stopp. Vädrets makter var med oss och vi fick ett trevligt och lärorikt dygn med underbara valpar. Nästa valpträff genomförs i mitten av november, kanske på Andholmen igen?? Får bero på hur mycket vinter det hunnit bli :)

Från höger - Susanna med Nero, Johan med Figo, Erik med Billy, Birgitta med Ylva, Mats med Flora och jag med Fabbe

08-12 Hemkomna efter en underbar turné på 14 dagar i "södra Sverige"

Första etappen gick till Lycksele/Tallträsk där vi hälsade på Ella, bland annat för att få Ylva trimmad. Nästa stopp blev Åsele för att träffa Billy med familj. Tredje stoppet blev hos familjen Lundh med Fröken i Hofors. Fjärde stoppet blev hos familjen Danielsson med Farka utanför Ludvika. På Herrfallets Camping i Arboga sammanstrålade vi med min kusin Mats Thiger, hans fru Anne och valpen Flora. Som vanligt fixade Roul & Carita en middag till oss campare. Så småning om landade vi hos Anders & Christine Landin där vi tillbringade fyra härliga dagar med bra träning för vår Fabbe. Än en gång - stort tack till er alla för er generositet, i alla avseenden!

Billy - vilken kille!

Fröken, så lik Ylva!

Även Farka påminner mycket om Ylva

Nero ser också ut att bli kanonfin!

Speldammens Vix med sex avkommor från tre kombimnationer

Fabbes först möte med Anders - imponerande men föga förvånande :)

Anders tog in Fabbe för att bekanta sig med honom i olika miljörer innan träningen inleddes

Så vackert och fullt av liv på Slätterna Hagen