2018-01-24 6:45

Våra hundar | Januari 2018

01-22 Planerad parning mellan Ylva & Speldammens Vix

Ylvas första kull, vår E-kull blir 2 år i maj. Så här långt ser det bra ut för kullen. Tiden för HD-röntgen är inne och visst känner vi en viss vånda inför resultaten, vilket alla uppfödare gör. Det har dock börjat bra. Liza är den enda röntgade hittills och hon har A-höfter. Vi väntar med spänning på resultatet för Eira som röntgats i dagarna. Även Erkki och Enya kommer att röntgas i närtid. Elva har nyss löpt. Hon kommer att röntgas i mitten av mars.

Det är dags för Ylvas andra kull. Jag har efter en noggrann analys beslutat mig för att använda Speldammens Vix. Han är både jakt- och utställningschampion och kommer från stabila linjer. Vix är 66 cm hög och väger ca 34 kg. Han har många positiva egenskaper, bland annat är han en djärv resare!

Parningen blir en linjeavel på Gro, en tik som fanns hos kenneln Stebas i Stensele i Västerbottens inland. Jag känner linjen väl. Bland annat har Bork en kull med Gro som jag följt noggrant. Av parningen förväntar jag mig bra jakthundar som är mentalt stabila och friska. Räknar också med att de blir snygga och får bra pälsar. Självklart ska jag behålla en valp. Bork blir 11 år i dagarna så det är dags för en ny jaktkompis till mig och Ylva.

Parningen beräknas till mitten av februari. Om så sker föds valparna i slutet av april och är leveransklara i slutet av juni. En bra tid för att ta hand om en valp :).

Ni är välkommen att höra av er om ni är intresserad av en valp. Ring 070-649 80 88 eller maila roger.kempainen@telia.com

SE UCH FI UCH Usavsuon Ylva

Ylva har en ripa. Bilden är tagen i Arjeplogsfjällen i november 2017.

SE JCH SE UCH Speldammens Vix

Vix in action på fjället