2008-11-17 17:20

Våra hundar | A-kullen

Den grånade tiken är min första strävhårstik, Bonus Calles Diana. Hon gick ur tiden den 3/11 2008. Till höger om henne sitter en av hennes valpar från 1998, Stormkullens Alma. Alma är i sin tur mamma till Tina som sitter till vänster om Diana och längst till vänster sitter en av Tinas valpar, vår egen Stormkullens Bäste-Bork.

Diana föddes 1993. Jag köpte henne i januari 1995. Hon ägdes av en kvinna i Ammarnäs. Paul Hall hade tränat henne. Han startade oxå Diana på Riksprovet i ukl på Gotland 1994. Diana erhöll ett andrapris. På utställning fick Diana två certifikat.

Under mina år med Diana jagade vi väldigt mycket. Hon blev en riktigt bra jakthund. 1998 parade jag henne med Marco. Han var ett av de alternativ som avelsrådet gav mig. Jag hade jagat mycket över Marco, tillsammans med hans husse Kenneth Pontér, varför det var en enkelt beslut att fatta.

1998 födde Diana sju valpar varav Stormkullens Alma är en. Alma ägs av Gunnar Jackobsson, Sjulsmark. Vi har jagat mycket tillsammans och när Gunnar bestämde sig för att para Alma tingade jag en tikvalp direkt. Alma har förstapris på utställning men Gunnar har aldrig startat henne på jaktprov. Han har inte det intresset och har inte heller jobbat igenom Alma på det sätt som krävs för att lyckas på prov. Ytterligare två ur A-kullen har jag sett under jakt. Båda fungerade bra. Vi ställde ut kullen i avels- och uppfödarklass och erhöll ett förstapris (1999).

I april 2004 föddes Tina och hennes syskon och därmed inleds resan mot B-kullen.