2015-07-02 22:53

Våra hundar | C-kullen

Följ C-kullens viktutveckling

Sidan är konstruerad så att de senaste uppdateringarna finns längst ner på sidan.

C-kullen föddes den 30/5-2009 och består av tre tikar och åtta hanar. Valparna lämnade oss i slutet av juli och kom att placeras över ett stort geografiskt område, från Harstad i norra Norge till Arboga i söder.

På valparnas egna sidor följde vi viktutvecklingen under de första åtta veckorna.

Chriss-Cross Chico-Carlito Cameron-Camille
Copy-Caliber Cosmos-Carat Chili-Cayenne
Called-Ceasar Colonel-Cemp Caxige-Casper
Champion-Chip Coola-Camira  

Valpköparna har flitigt rapporterat hur det gått sedan de kommit till sina nya hem och vi har hälsat på eller fått påhälsning av de flesta under den tid som gått. Vid dryga fyra månader vägde valparna ca 20 kg vilket är något mer än vad B-kullen gjorde vid motsvarande ålder. De valpar som vi såg under de första månaderna i sina nya hame var trygga, snygga och hade bra pälsar. Sammantaget såg C-kullen bättre ut än vad det gjorde för B-kullen vid motsvarande ålder.

C-kullens första valpträff

Den sista helgen i oktober 2009, dagen efter valparnas 5-månadersdag, genomfördes den första valpträffen med C-kullen. Åtta valpar med hussar/mattar slöt upp i Arvidsjaur. De tre som inte hade möjlighet att delta var med oss via nätet. C-kullen har utvecklats väldigt bra. Under hela helgen var det inte någon valp som föll ur ramen. Det var mestadels helt lugnt och tyst såväl inom- som utomhus. Fysiskt är kullen i snitt både något tyngre och något högre än vad B-kullen var vid motsvarande ålder. Pälsarna ser fantastiskt fina ut. Dressyrmässigt har man naturligtvis kommit lite olika långt men de grundläggande övningarna med följsamhet, inkallning och stadga ser överlag bra ut.

De första valparna ur C-kullen har ställts ut i Kiruna 2009-11-21

Caxi (Caxige-Casper) och Birk (Cosmos-Carat) ställdes ut i Kiruna, knappt 6 månader gamla, d v s i valpklass. Båda fick jättefin kritik och ett förstapris. Caxi fick även HP, blev BIS-valp bland de kontinentala raserna och BIS 2:a i grupp 7.

C-kullens andra valpträff

Genomfördes under pingsthelgen, i mitten av maj, Även B-kullen var inbjudna så vi blev hela 16 hundar inkl Tina och Bork. Huvudtemat var stadgeträning samt grunder för eftersöksgrenarna men vi hade också bokat tid för exteriörbeskrivning vilken genomfördes den 14/5 av Mats Johnsson, Lena Nordin och Ulf Ottosson. Resultaten finns att läsa på www.vortsteh.se

SKK internationella utställning i Gällivare

Succé är det mest passande ordet för Stormkullens resultat vid utställningen. Både Tina och Bork fick CACIT, Bork blev BIR och Camira blev BIM med 1:a CK och slog därmed Tina i tikklassen. Bork vann Grupp 7 och deltog i söndagens BIS-final. Walle (Big-Balder) blev RCACIB, Chilli, Caxi och Ceasar fick alla 1:a CK.

C-kullens tredje valpträff

Genomfördes i mitten av juli i samband med SVK Bottenvikens ordinarie prov i eftersöksgrenar. B-kullen var inbjuden även denna gång. Vi samlades till lunch på fredagen och jobbade på med träning på eftermiddagen och hela lördagen. På lördag kväll var vi med på jägarmiddagen med provgänget. På söndag startade Tina, Bork, Benzon, Ragge, Bea, Coppi, Caxi, Lillen och Chriss på provet. Det gick kanonbra för alla utom Bea som hittade riktiga fåglar på spåret. Bork blev provets bästa hund i elitklass och Coppi i unghundsklass. Särskilt roligt var det att Chriss lyckades och fick 10 p på både spår och vatten. Bjarne var inte inställd på provstart men bestämde sig ändå för att "chansa" och det gick verkligen hem!

Under sensommaren gjorde Bara-Bea spår och vatten i både ökl och ekl med 10 + 10 som resultat i båda klasserna. Även Birk (Cosmos-Carat) gjorde senare under sommarenspår och vatten i ukl med 10 + 10 som resultat.

Chriss-Cross ställdes ut vid utställningen i Herrfallet och visade sig tyvärr ha ett bettfel som var diskvalificerande.

C-kullens fjärde valpträff

Genomfördes i Arjeplogsfjällen den 20--22/8. Uppslutningen var som vanligt fantastisk. Temat var naturligtvis fältträning. Vädret var inte nådigt med oss men vi fann en del fågel trots det. Det som var slående var det "format" som unghundarna visade. Det var som om de var stöpt i samma form. Bra fart, vidd och reviering var utmärkande. De var dessutom rimligt lydiga även i samband med fågel.

C-kullen - hösten 2010

Birk och Ceasar var tidigt jaktmogna och var de första ur C-kullen som det fälldes fågel för. Birk toppade detta genom att ta ett andrapris i ukl vid skogsprovet i Arvidsjaur i slutet av augusti. Till i mitten av oktober, var det fällt fågel för Mira, Birk, Ceasar, Mirri, Coppi, Chriss, Chippen, Lillen och Chilli. Coppi tog ett förstapris i ukl vid Dyltaprovet den 30/10!

Strax före årsskiftet hade sju hundar ur C-kullen höftledsröntgats; Coola-Camira, Champion-Chip, Cameron-Camille (röntgad i Norge), Copy-Caliber, Colonel-Cemp, Chilli-Cayenne och Caxige-Casper, alla med godkända höfter (6 st A och en B)!

Hösten 2011

Chicco-Carlito (Lillen) gjorde stor succé vid skogsprovet i Arvidsjaur i mitten av september då han med F 8 och A 10 blev provets bästa hund bland 36 startande hundar på lördagen. Lillen gick således upp i elitklass vid sin första start i öppen klass. Starkt jobbat av Janne.

En stolt Janne med sambon Linda efter prisutdelningen i Arvidsjaur.

Även Coppy-Caliber har meriterat sig i ökl. C-kullens far, Strävsam Caliber, tog ett förstapris i ekl och blev därmed SJCH - grattis Sophia och Magnus!

Veckan efter provet i Arvidsjaur jagade jag tillsammans med Janne och Roul, både på fjäll och skog, och jag är jättestolt över att se så väl fungerande jakthundar. Lillen är något utöver det vanliga. Ska bli jättespännande att följa honom framöver.

Hösten 2012

Det är Copy-Caliber (Coppi), Cosmos-Carat (Birk) och Chicco-Carlito (Lillen) som jag sett mest av under säsongen. Alla tre har utvecklats positivt. Lillen gick ju upp i elitklass redan ifjol och i höst har även Coppi gjort det. Coppi har dessutom tagit två elitettor men behöver ta en till på ett ordinarie prov för att bli SEJCH. Lillen har blivit far till 10 valpar i Norge (februari 2012) och Birk har blivit pappa till fyra valpar i Arvidsjaur. Det ska bli intressant att följa dem i framtiden.

Hösten 2013

Coppi tog sin andra elitetta och kan nu titulera sig SE JCH. Han har desutom blivit far till en valpkull i Norge. Lillen har gjort en start i ekl med mycket fina egenskapspoäng men kom tyvärr inte för fågel. Lillens avkommor i Norge har gjort väldigt bra ifrån sig både på jaktprov och på utställningar. Lillen har också tagit två cert och behöver ett till för att bli SE UCH.

Hösten 2014

Lillen är nu SE UCH och han har tagit sin första elitetta, en till så är han även SE JCH :).Vi är många som hoppas att Lillen får para ytterligare en duktig tik framöver. Valpköpare står i kö om det blir aktuellt :).

Våren/sommaren 2015

Anna-Carin fixade under våren Lillens dragchampionat på tre starter. Janne tog desutom en 7 vid ett SP på vårfjället. Vid eftersöksprovet i Råneå i början av juli fick Lillen 10 + 10 och kan därmed titulera sig SE UCH SE JCH SE Dragch - imponerande!

Janne har all anlednign att se stolt ut efter Lillens 10 på både spår och vatten vid eftersöksprovet i Råneå den 11/7.