2017-06-26 14:21

Våra hundar | C.I.B Nord UCH NO UCH FI UCH SE UCH Stormkullens Bäste-Bork

2015-08-01

Bork är efter SE UCH SE JCH Asch (Leo) och SE UCH SE JCH Tina.

bork

Bork är en robust och rejäl hanhund. Han är 65 cm hög och 67 cm lång och väger 34 kg. Han är mycket stabil mentalt, han har A-höfter, är VW-fri och är blodgivare vid Djursjukhuset i Gammelstad.

Bork var tidigt jaktmogen, han har stor jaktlust och har tagit pris på fjäll och fält. Har inte startat honom på skog p g a att han går väl stort, återigen man får vad man förtjänar :)

Premieringsprocenten i UKL och ÖKL är 50 %, i EKL 34 %. Hans egenskapspoäng avseende Fart, Vidd, Reviering, Följsamhet och Vattenpassion ligger på eller över rasens medel.

Bork har ett enastående facit i utställningsringarna. Han har aldrig i vuxen ålder lämnat en ring utan CK/CERT/BIR/BIM. Han har deltagit i fyra internationella utställningar och fått 4 x CK/CERT, 3 x BIR/CACIB, en R-CACIB, BIG 1 vid två tillfällen och BIG 3 vid ett tillfälle. Helheten är Borks främsta förtjänst. Han har fantastiska rörelser och en utmärkt strävhårspäls. Vi har ställt ut honom några gånger i veteranklass också. I maj 2017, drygt 10 år gammal, blev han BIR med dottern Ylva som BIM.

Bork har 35 valpar i Sverige och 12 i Finland. Nedan redovisade statistik gäller de svenskfödda valparna. Tretton avkommor är jaktprovsmeriterade varav två är SE JCH. Femton har deltagit vid utställningar. Fyra av dessa har CK/CERT/CACIB, sex har E, fyra har VG och en har G. Sjutton avkommor är höftledsröntgade med resultatet 10 A, 5 B och 2 C (i första kullen med Landinarnas Jana).